ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Σαν Σήμερα...8 Μαίου

8 Μαίου 1943 Ο μπασίστας και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Yardbirds, Paul Samwell-Smith, γεννήθηκε στο Λονδίνο. Το 1966 άφησε το συγκρότημα για να αρχίσει καριέρα παραγωγού. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως Cat Stevens, Jethro Tull, κ.α.

8 Μαίου 1974 Μια από τις πιο σημαντικές μουσικές προσωπικότητες της Βρετανικής Rock, την δεκαετία του '60, ο Graham Bond (Graham John Clifton Bond 1937-1974), αυτοκτόνησε σε ηλικία 36 ετών πέφτοντας στις γραμμές του μετρό στο σταθμό του Finsbury Park στο Λονδίνο. Αποκαλείται και "Father of the English Rhythm & Blues". Θεωρείται ο πρώτος Βρετανός μουσικός που χρησιμοποίησε όργανο Hammond. Είναι επίσης ο πρώτος μουσικός που "σύστησε" στην rock το μουσικό όργανο Mellotron. Υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων Don Rendell Quintet, The Graham Bond Organisation, κ.α.

8 Μαίου 1970 Κυκλοφορεί το τελευταίο στούντιο άλμπουμ των The Beatles, με τίτλο "Let it Be". Το άλμπουμ κυκλοφόρησε λίγο μετά την διάλυση του συγκροτήματος από την Apple Records. Οι ηχογραφήσεις άρχισαν το Φεβρουάριο του 1968 και ολοκληρώθηκαν στις αρχές Απριλίου του 1970. Αρχικά το άλμπουμ ήταν να κυκλοφορήσει στα μέσα του 1969 με τον τίτλο "Get Back" αλλά το συγκρότημα δεν ήταν ευχαριστημένο από τις μίξεις του Glyn Johns. Ξαναδουλεύτηκε από τον Phil Spector μέσα στο 1970. Περιείχε δημοφιλή τραγούδια όπως: "Don't Let Me Down", "Get Back", "Let It Be", "The Long and Winding Road", κ.α.

8 Μαίου 1971 Οι The Rolling Stones και το άλμπουμ τους "Sticky Fingers" βρίσκονται στο Νο1 των Βρετανικών Chart. Θα παραμείνουν στην κορυφή για τέσσερις εβδομάδες. Ήταν το ένατο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος και κυκλοφόρησε στις 23 Απριλίου του 1971. Δημοφιλή τραγούδια: "Brown Sugar", "Wild Horses", "Sister Morphine", κ.α.

8 Μαίου 1993 Οι Aerosmith με το άλμπουμ τους "Get a Grip" ανεβαίνουν κατευθείαν στην κορυφή του US Billboard 200. Είναι η πρώτη φορά που το συγκρότημα κάνει ντεμπούτο στο Billboard σε τόσο υψηλή θέση. Το 1973 με το άλμπουμ "Rocks" είχαν καταφέρει να εμφανιστούν κατευθείαν στη θέση Νο3.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου