ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Σαν Σήμερα...4 Μαίου

4 Μαίου 1951 Γεννήθηκε στο Terre Haute της Indiana ο Αμερικανός κιθαρίστας του hard rock συγκροτήματος Mötley Crüe, Mick Mars (Robert Alan Deal). Είναι μέλος του γκρουπ από το 1981 και έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη τους, συμμετέχοντας στην δημιουργική ομάδα αλλά και με τα χαρακτηριστικά του riff.

4 Μαίου 1987 Ο τραγουδιστής Paul Butterfield (1942-1987) πέθανε στο σπίτι του σε ηλικία 44 ετών, από καρδιακή ανεπάρκεια λόγω υπερβολική χρήση ναρκωτικών ουσιών. Κέρδισε διεθνή αναγνώριση ως πρωτοπόρος λευκός blues τραγουδιστής. Επίσης είχε εμφανιστεί στο Woodstock Festival. Συνεργάστηκε με μεγάλους καλλιτέχνες όπως B.B. King, Muddy Waters, Jimi Hendrix, κ.α. συμμετέχοντας ως μουσικός σε ηχογραφήσεις τους.

4 Μαίου 1964 Δημιουργείται το Βρετανικό rock συγκρότημα The Moody Blues. Στην μεγάλη πορεία που θα ακολουθήσουν θα πουλήσουν πάνω από 52 εκατομμύρια αντίτυπα. Από τα άλμπουμ που κυκλοφόρησαν, τα 14 έγιναν πλατινένια και χρυσά. Μια από τις μεγάλες τους επιτυχίες το τραγούδι "Nights in White Satin".

4 Μαίου 1984 Οι Scorpions κυκλοφορούν το ένατο στούντιο άλμπουμ τους, με τίτλο "Love at First Sting". Ανέβηκε μέχρι την έκτη θέση του US Billboard 200 και έγινε 3 φορές πλατινένιο στην Αμερική. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Rock You Like a Hurricane", "Still Loving You", κ.α.

4 Μαίου 1991 Η κυβερνήτης του Texas, Ann Richards, ανακηρύσσει την σημερινή ημέρα "ZZ Top Day" προς τιμή του Αμερικανικού συγκροτήματος. Αργότερα, στην προεκλογική εκστρατεία της, θα την υποστηρίξουν με συναυλίες.

4 Μαίου 2004 Τα πρώην μέλη του Αμερικανικού συγκροτήματος Guns N' Roses, Slash και Duff McKagan καταθέτουν μήνυση κατά του τραγουδιστή του γκρουπ, Axl Rose, για ένα εκατομμύριο δολάρια. Ισχυρίζονται πως ο Rose απέρριψε εμπορικές συμφωνίες που αφορούσαν τραγούδια τους χωρίς να τους συμβουλευτεί - κάτι που τους ζημίωσε εκατοντάδες δολάρια.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου