ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Σαν Σήμερα...5 Μαίου

5 Μαίου 1948 Ο ντράμερ και ιδρυτικό μέλος των Black Sabbath, Bill Ward (William Thomas Ward), γεννήθηκε στο Birmingham της Αγγλίας. Από το 1968 έως και το 1980 έπαιξε τύμπανα σε όλα τα άλμπουμ του συγκροτήματος. Υπήρξε επίσης μέλος των γκρουπ Mythology και Ward One.

5 Μαίου 1959 Ο τραγουδιστής του Βρετανικού rock συγκροτήματος Echo & the Bunnymen, Ian McCulloch (Ian Stephen McCulloch), γεννήθηκε στο Liverpool. Σχημάτισε το γκρουπ το 1978 και γνώρισε επιτυχία κυρίως την δεκαετία του '80, με τραγούδια όπως το "The Killing Moon", "Proud to Fall", κ.α.

5 Μαίου 1969 Οι Creedence Clearwater Revival κυκλοφορούν το τραγούδι "Bad Moon Rising". Θα είναι μέρος του τρίτου στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος, "Green River" που θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο. Ήταν μια δημιουργία του τραγουδιστή και κιθαρίστα John Fogerty. Έφτασε μέχρι το Νο2 του US Billboard Hot 100 και το Νο1 του UK Singles Chart όπου παρέμεινε για 3 εβδομάδες.

5 Μαίου 1997 Η Σουηδική Μουσική Ακαδημία βραβεύει τους Bruce Springsteen και Eric Ericson με το Polar Music Prize. Θεωρείται από τις μεγαλύτερες διακρίσεις για κάποιο καλλιτέχνη και μερικοί το θεωρούν ανάλογο βραβείο με το Nobel Prize.

5 Μαίου 2006 Οι Red Hot Chili Peppers κυκλοφορούν το ένατο άλμπουμ τους, με τίτλο "Stadium Arcadium". Μόνο την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του πούλησε στην Αμερική 450.000 αντίτυπα και έκανε την εμφάνιση του κατευθείαν στο Νο1 του US Billboard 200. Δημοφιλή τραγούδια: "Dani California", "Snow (Hey Oh)", "Desecration Smile", "Hump De Bump" και "Tell Me Baby".

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου