ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Σαν Σήμερα...7 Απριλίου

7 Απριλίου 1915 H μεγάλη κυρία της Jazz Billie Holiday (Elinore Harris 1915-1959) γεννήθηκε στην Βαλτιμόρη των ΗΠΑ. Τιμήθηκε με το βραβείο Grammy Lifetime Achievement Award το 1987 για την συνολική της προσφορά στην μουσική. Τρεις από τις ηχογραφήσεις της, "Strange Fruit" (1939), "God Bless the Child" (1941) και "Lover Man (Oh, Where Can You Be?)" (1945), κέρδισαν τον τιμητικό τίτλο Grammy Hall of Fame Award. Το φιλμ του 1972, "Lady Sings the Blues" είναι βασισμένο στην ζωή της. Στην καριέρα της ηχογράφησε περισσότερους από 100 δίσκους και συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα της Jazz όπως οι: Count Basie και Duke Ellington. Θεωρείται μια από τις σημαντικότερες τραγουδίστριες όλων των εποχών.

7 Απριλίου 1962 Αρχίζει η δημιουργία του συγκροτήματος The Rolling Stones... Στο Ealing Jazz Club, οι Mick Jagger και Keith Richards συναντούν τον Brian Jones για πρώτη φορά. Εκείνη την εποχή, ο Jones αποκαλούσε τον εαυτό του Elmo Lewis.

7 Απριλίου 1997 Ο τραγουδιστής των Oasis, Liam Gallagher, παντρεύεται στο Λονδίνο την ηθοποιό Patsy Kensit. Θα αποκτήσουν μαζί έναν γιο τον Lennon, οποίος πήρε το όνομα του από τον John Lennon. Θα χωρίσουν τρία χρόνια περίπου αργότερα. Πριν τον Liam Gallagher, η Kensit ήταν παντρεμένη με τον τραγουδιστή των Simple Minds, Jim Kerr.

7 Απριλίου 1997 Κυκλοφορεί το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του Big Beat/Electronica συγκροτήματος The Chemical Brothers, με τον τίτλο "Dig Your Own Hole". Συμμετέχουν οι Noel Gallagher των Oasis και η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Beth Orton. Ψηφίστηκε από τους αναγνώστες του περιοδικού Q σαν ένα από σημαντικότερα άλμπουμ όλων των εποχών.

7 Απριλίου 2000 Σε δικαστήριο της Μεγάλης Βρετανίας, γίνεται η προακρόαση του Michael Abram για την απόπειρα δολοφονίας του τραγουδιστή George Harrison και της γυναίκας του Olivia, στο σπίτι τους στις 30 Δεκεμβρίου του 1999. Είχε εισβάλει στο σπίτι του ζευγαριού, φωνάζοντας δυνατά το όνομα του Harrison. Όταν το "σκαθάρι" σηκώθηκε από το κρεβάτι να δει τι συμβαίνει, ο Abram τον τραυμάτισε με μαχαίρι στο στήθος και το κεφάλι. Τον σταμάτησε η γυναίκα του όταν τον χτύπησε με σιδερένιο αντικείμενο. Ο Abram πίστευε πως είχε εντολή από το θεό να τον σκοτώσει...

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου