ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Σαν Σήμερα...5 Απριλίου

5 Απριλίου 1981 Ο τραγουδιστής του blues-rock συγκροτήματος Canned Heat, Bob Hite "the Bear" (1943-1981), πέθανε από καρδιακή προσβολή στην Καλιφόρνια σε ηλικία 36 ετών. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος από το 1965 μέχρι και τον θάνατο του.

5 Απριλίου 1994Ο τραγουδοποιός και τραγουδιστής του grunge συγκροτήματος Nirvana, Kurt Cobain, αυτοκτονεί στο σπίτι του στο Seattle σε ηλικία 27 ετών. Το πτώμα του βρέθηκε στις 8 Απριλίου. Άρχισε να μαθαίνει κιθάρα στα 14 του χρόνια. Στο γυμνάσιο γνώρισε τον Krist Novoselic (μπάσο) και δημιούργησαν τους Nirvana το 1987. Το 1990 ενσωματώθηκε και ο ντράμερ Dave Grohl. Γνώρισαν επιτυχία με το δεύτερο άλμπουμ τους "Nevermind" (1991). Θεωρείται ο κυρίως εκφραστής της "Generation X" και ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της γενιάς του. Οι πωλήσεις των τριών άλμπουμ του συγκροτήματος, μέχρι σήμερα, ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια αντίτυπα. Στην σύντομη καριέρα τους κέρδισαν 1 American Music Award, 1 Brit Award, 1 Grammy Award και 5 MTV Video Music Award.

5 Απριλίου 1998 Ο Βρετανός ντράμερ Cozy Powell (Colin Flooks 1947-1998)σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Bristol της Αγγλίας σε ηλικία 50 ετών. Συνεργάστηκε με συγκροτήματα όπως: Jeff Beck Group, Rainbow, Led Zeppelin, Black Sabbath, Emerson, Lake & Powell, κ.α.

5 Απριλίου 2002 Ο Αμερικανός μουσικός και τραγουδιστής του alternative/metal/grunge συγκροτήματος Alice in Chains, Layne Staley (Layne Thomas Staley 1967-2002), πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Το πτώμα του βρέθηκε πολλές ημέρες αργότερα. Οι Alice in Chains ήταν ένα από τα συγκροτήματα που μαζί με τους Nirvana, Soundgarden και Pearl Jam αποτέλεσαν την ραχοκοκαλιά της Grunge μουσικής του Seattle στις αρχές της δεκαετίας του '90.

5 Απριλίου 2003 Ο Carlos Santana, από την συναυλία που δίνει στην Μελβούρνη της Αυστραλίας, επιτίθεται στους George Bush και Saddam Hussein λέγοντας: "Είμαστε οι αρχιτέκτονες του κόσμου που ζούμε και η ατζέντα μας είναι διαφορετική από αυτοί του Bush και Hussein. Η αξιοπρέπεια, η ενότητα, η σωτηρία και η καλαισθησία είναι τα όπλα μας".

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου