ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Σαν Σήμερα...30

1939 Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Grace Slick (Grace Barnett Wing) γεννήθηκε στο Chicago. Την δεκαετία του '60 υπήρξε μια από τις σημαντικότερες μουσικές προσωπικότητες της Psychedelic Rock σκηνής, τραγουδώντας σε συγκροτήματα όπως The Great Society, Jefferson Airplane, Jefferson Starship και Starship. Η φωνή της ακούγεται, μεταξύ άλλων, στο κλασικό τραγούδι των Jefferson Airplane, "White Rabbit".

1946 Ο Ουαλός ντράμερ Chris Slade (Christopher Rees) γεννήθηκε στο Glamorgan. Υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων Uriah Heep, Paul Rodgers, AC/DC, Asia, κ.α.

2003 Ο μάνατζερ του Βρετανικού συγκροτήματος Pink Floyd, Steve O'Rourke, απεβίωσε σε ηλικία 63 ετών από καρδιακή προσβολή στο Miami της Florida. Είχε αναλάβει το συγκρότημα μετά την αποχώρηση του Syd Barrett το 1968. Παράλληλα με το μάνατζμεντ, ακολούθησε πετυχημένη καριέρα σαν οδηγός αγώνων συνεργαζόμενος με μεγάλες εταιρίες όπως η Ferrari, BMW, Aston Martin, Jaguar, κ.α. Έτρεξε σε αγώνες όπως Le Mans 24 Hours, British GT Championship, BPR Global GT Series, FIA GT Championship, κ.α.

1971 Στην πρώτη θέση του US Billboard 200 βρίσκεται ο John Lennon με το δεύτερο σόλο στούντιο άλμπουμ του με τον τίτλο "Imagine". Ηχογραφήθηκε στα Ascot Sound και Record Plant Studios της Νέας Υόρκης, από τις 23 Ιουνίου έως και τα τέλη Ιουλίου. Θεωρείται ο πιο δημοφιλής προσωπικός του δίσκος. Το 2003 στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time", βρέθηκε στη 76η θέση. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Imagine", "Jealous Guy", κ.α. Ήταν το πρώτο Νο1 άλμπουμ του Lennon στο Billboard.

1982 Στην κορυφή του US Billboard Hot 100 βρίσκονται οι Men at Work και το τραγούδι τους "Who Can It Be Now?". Ήταν μέρος του άλμπουμ τους "Business as Usual" που είχε κυκλοφορήσει στις 9 Νοεμβρίου του 1981.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου