ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Σαν Σήμερα...27 Οκτωβρίου

1951 Ο Βρετανός κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος του Heavy Metal συγκροτήματος Judas Priest, K. K. Downing (Kenneth Downing, Jr.), γεννήθηκε στο West Bromwich της Αγγλίας. Στη λίστα του περιοδικού Hit Parader, "The 100 Greatest Metal Guitarists", βρίσκεται στη 23η θέση.

1962 Στα Curly Clayton Studios του Λονδίνου The Rolling Stones πραγματοποιούν τις πρώτες τους ηχογραφήσεις. Πρόκειται για τα τραγούδια "Soon Forgotten" (Muddy Waters), "Close Together" (Jimmy Reed) και "You Can't Judge a Book (By Looking at the Cover)" (Bo Diddley).

1973 Στην κορυφή του US Billboard Hot 100 βρίσκονται οι Gladys Knight & the Pips και το τραγούδι "Midnight Train to Georgia". Ήταν μέρος του άλμπουμ τους "Imagination". Το 1974 τους χάρισε το βραβείο Grammy, "Best R&B Vocal Performance By A Duo, Group Or Chorus".

1987 Για δεύτερη εβδομάδα στο Νο1 του US Billboard Hot 100 βρίσκεται ο Michael Jackson με το τραγούδι "Bad". Ήταν μέρος του ομότιτλου άλμπουμ του, που κυκλοφόρησε στις 31 Αυγούστου. Το τραγούδι ήταν σε παραγωγή του τραγουδιστή με τον Quincy Jones και το video clip που ακολούθησε σε σκηνοθεσία του Martin Scorsese.

1988 Το φιλμ των U2, "Rattle And Hum" κάνει πρεμιέρα στο Δουβλίνο. Περιέχει πλάνα από τις ηχογραφήσεις του συγκροτήματος για το ομότιτλο άλμπουμ που είχε κυκλοφορήσει 10 ημέρες νωρίτερα αλλά και τους πειραματισμούς του συγκροτήματος πάνω στην blues-rock και folk-rock μουσική. Κινηματογραφήθηκε κατά την διάρκεια της περιοδείας τους Joshua Tree Tour.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου