ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Σαν Σήμερα...29 Οκτωβρίου

1944 O κιθαρίστας και τραγουδιστής Denny Laine (Brian Frederick Arthur Hines) γεννήθηκε στο Jersey της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο πρώτο άλμπουμ των The Moody Blues, "The Magnificent Moodies". Αργότερα, το 1971, ενσωματώθηκε στους Paul McCartney & The Wings όπου και παρέμεινε μέχρι το 1981.

1971 Ο κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος του Southern Rock συγκροτήματος The Allman Brothers Band, Duane Allman (Howard Duane Allman 1946-1971) απεβίωσε σε ηλικία 24 ετών σε δυστύχημα με την μηχανή του. Εκτός του συγκροτήματος, συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι King Curtis, Aretha Franklin, Wilson Pickett, Herbie Mann και Derek and the Dominos. Το 2003 στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Guitarists of All Time", βρέθηκε στη 2η θέση πίσω από τον Jimi Hendrix.

1965 Οι The Byrds κυκλοφορούν το τραγούδι "Turn! Turn! Turn!". Ήταν μέρος του ομότιτλου άλμπουμ τους. Οι στίχοι του τραγουδιού είναι αποσπάσματα του ιερού βιβλίου των Εβραίων, "Book of Ecclesiastes". Τη μουσική είχε γράψει το 1959 ο Pete Seeger και το ηχογράφησε πρώτος το 1962.

1991 Δύο μέλη του συγκροτήματος Pink Floyd τραυματίζονται σε αγώνα ταχύτητος όταν το αυτοκίνητο με το οποίο συμμετείχαν, μια Jaguar C-Type, ανατρέπεται στην περιοχή San Luis Potosi του Μέξικο. Ο μάνατζερ του γκρουπ, Steve O'Rourke, σπάει το πόδι του και ο Dave Gilmour τραυματίζεται ελαφρά στο κεφάλι. Ο ντράμερ Nick Mason συνεχίζει κανονικά τον αγώνα.

1996 Το Βρετανικό συγκρότημα The Stone Roses διαλύεται. Ο τραγουδιστής Ian Brown κάνει την εξής δήλωση: "Έχοντας περάσει τα τελευταία δέκα χρόνια στην πιο βρώμικη δουλεία του κόσμου, ανακοινώνω με χαρά την διάλυση των Stone Roses". Είχαν δημιουργηθεί το 1984 και θεωρούνται από τους πρωτοπόρους της μουσικής σκηνής του Manchester. Δημοφιλή τραγούδια τους: "Elephant Stone", "Made of Stone", "One Love", "I Wanna Be Adored", κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου