ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Σαν Σήμερα...25 Οκτωβρίου

1955 Ο Γερμανός κιθαρίστας Matthias Jabs γεννήθηκε στο Hanover της Γερμανίας. Το 1978, μετά την αποχώρηση του κιθαρίστα Ulrich Roth, πήρε τη θέση του στο Hard Rock συγκρότημα Scorpions όπου και παραμένει μέχρι σήμερα.

2004 Ο Βρετανός παραγωγός ραδιοφώνου John Peel (John Robert Parker Ravenscroft 1939-2004) απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών από καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια παραμονής του στο Περού για δουλειά. Εργάστηκε στο BBC Radio 1 από το 1967 έως και το 2004. Ήταν δημοφιλής για την προτίμηση του στην ηλεκτρική μουσική και το μοναδικό στυλ των εκπομπών του. Ήταν ένας από τους πρώτους DJ που έπαιξαν στην εκπομπή τους psychedelic rock, reggae και punk, και βοήθησαν την ανάπτυξη της Rock κουλτούρας στην Μεγάλη Βρετανία. Ψηφίστηκε από το περιοδικό Melody Maker, "DJ of the Year", έντεκα φορές. Είναι μέλος της Radio Academy Hall of Fame.

1991 Ο Αμερικανός ατζέντης και διοργανωτής συναυλιών Bill Graham (Wolodia Grajonca 1931-1991) απεβίωσε σε ηλικία 60 ετών, όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε συνετρίβη στην Καλιφόρνια. Ο Graham επέστρεφε σπίτι του μετά από μια συναυλία των Huey Lewis and the News στο Concord Pavilion. Οργάνωσε συναυλίες για μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της Rock, όπως Jefferson Airplane, Janis Joplin, The Grateful Dead, Santana, The Rolling Stones, John Fogerty, Crosby, Stills, Nash & Young, κ.α.

1969 Οι Pink Floyd κυκλοφορούν στην Μεγάλη Βρετανία το άλμπουμ τους "Ummagumma". Το πρώτο μέρος από το διπλό άλμπουμ είχε ηχογραφηθεί στις 27 Απριλίου στο Mothers Club του Birmingham και στις 2 Μαΐου στο College of Commerce του Manchester. Δημοφιλή τραγούδια: "Astronomy Domine", "Sysyphus", "Careful with That Axe, Eugene", κ.α. Η λέξη Ummagumma στην αργκό του Cambridge σήμαινε sex και την χρησιμοποιούσαν συχνά μεταξύ τους...

2004 Για δεύτερη εβδομάδα στο No 1 των UK Albums Chart βρίσκεται ο Robbie William με το άλμπουμ του "Greatest Hits". Εκτός από τις γνωστές επιτυχίες του καλλιτέχνη περιείχε και δύο νέα τραγούδια, τα "Radio" και "Misunderstood". Μόνο την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του, οι πωλήσεις ξεπέρασαν τις 320 χιλιάδες αντίτυπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου