ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Σαν Σήμερα...26 Οκτωβρίου


1911 Ίσως η μεγαλύτερη Gospel τραγουδίστρια όλων των εποχών, η Mahalia Jackson (Mahala Jackson 1911-1972) γεννήθηκε στην Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ. Κέρδισε τα βραβεία Grammy, "Best Gospel or Other Religious Recording" το 1961 για το τραγούδι "Everytime I Feel the Spirit", "Lifetime Achievement" το 1972. Το όνομα της γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1997.


1963 Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Natalie Merchant (Natalie Anne Merchant) γεννήθηκε στο Jamestown της Νέας Υόρκης. Το 1981 ενσωματώθηκε με το συγκρότημα 10.000 Maniacs. Από το 1993 ακολουθεί σόλο καριέρα. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή της: "Because the Night" (Patti Smith/Bruce Springsteen), "Carnival", "Wonder", "Kind & Generous", "Which Side Are You On?", κ.α.


1965 Στο Buckingham Palace του Λονδίνου, η Βασίλισσα της Αγγλίας Elizabeth τιμάει τους The Beatles με το μετάλλιο Members of the British Empire. Λίγο αργότερα τα σκαθάρια θα ομολογήσουν πως πριν την τελετή κάπνιζαν marijuana στις τουαλέτες του παλατιού.


1981 Ο David Bowie μαζί με τους Queen ηχογραφούν στην Ελβετία το τραγούδι "Under Pressure". Είναι η πρώτη στούντιο συνεργασία του Bowie με άλλον καλλιτέχνη. Το τραγούδι θα ανέβει μέχρι το Νο1 των UK Singles Chart.


1993 Ο Bob Dylan κυκλοφορεί το 29ο άλμπουμ του, με τίτλο "World Gone Wrong". Περιλαμβάνει παραδοσιακά Αμερικάνικα τραγούδια σε νέες εκτελέσεις. Θα τιμηθεί με το βραβείο Grammy "Best Traditional Folk Album". Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Delia", "Stack a Lee", κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου