ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Σαν Σήμερα...20 Φεβρουαρίου

20 Φεβρουαρίου 1963 Ο τραγουδιστής του alternative rock συγκροτήματος The Stone Roses, Ian Brown, γεννήθηκε στο Manchester της Αγγλίας. Επηρεάστηκε από την punk μουσική σκηνή της χώρας του, ακούγοντας συγκροτήματα όπως οι The Sex Pistols και The Clash. Μαζί με τους Stone Roses κυκλοφόρησε 2 άλμπουμ. Ακολούθησε πετυχημένη σόλο καριέρα και κέρδισε βραβεία όπως: το NME Award "Best Solo Artist" το 2002, το NME Awards "Godlike Genius Award" το 2006, το Q Award "Legend Award" το 2007. Έχει προταθεί 6 φορές για το Brit Award "Best British Solo Artist". Από το 1994 έως το 2009 έχει κυκλοφορήσει έξι στούντιο άλμπουμ.

20 Φεβρουαρίου 1967 Ο τραγουδοποιός και τραγουδιστής του grunge συγκροτήματος Nirvana, Kurt Cobain (1967- 1994), γεννήθηκε στο Aberdeen της Washington των ΗΠΑ. Άρχισε να μαθαίνει κιθάρα στα 14 του χρόνια. Στο γυμνάσιο γνώρισε τον Krist Novoselic (μπάσο) και δημιούργησαν τους Nirvana το 1987. Το 1990 ενσωματώθηκε και ο ντράμερ Dave Grohl. Γνώρισαν επιτυχία με το δεύτερο άλμπουμ τους Nevermind (1991). Θεωρείται ο κυρίως εκφραστής της "Generation X" και ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της γενιάς του. Οι πωλήσεις των τριών άλμπουμ του συγκροτήματος, μέχρι σήμερα, ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια αντίτυπα. Στην σύντομη καριέρα τους κέρδισαν 1 American Music Award, 1 Brit Award, 1 Grammy Award και 5 MTV Video Music Award.

20 Φεβρουαρίου 1962 Ο μάνατζερ των The Beatles, Brian Epstein, στέλνει γράμμα στο Γερμανό διευθυντή Ορχήστρας και τραγουδοποιό Bert Kaempfert, ζητώντας του να αποδεσμεύσει το συγκρότημα από το συμβόλαιο που είχε υπογράψει μαζί τους το 1961. Ο Kaempfert δέχεται υπό τον όρο το διάστημα των 7 εβδομάδων που θα βρίσκονται στο Hamburg, να ηχογραφήσουν για την δισκογραφική εταιρεία Polydor. Στις ηχογραφήσεις αυτές τα σκαθάρια έχουν τον ρόλο της μπάντας του τραγουδιστή και τραγουδοποιού Tony Sheridan. Παίζουν τραγούδια όπως τα "When the Saints Go Marching In", "Ain't She Sweet" κ.α.

20 Φεβρουαρίου 1971 Το soundtrack, The Jesus Christ Superstar, βρίσκεται στην Νο1 θέση του US Billboard 200. Η rock όπερα του Andrew Lloyd Webber και Tim Rice αναφέρεται στην τελευταία εβδομάδα του Χριστού στην πόλη της Ιερουσαλήμ. Αρχικά είχε αποκλειστεί από τον "αέρα" του BBC και είχε χαρακτηριστεί "ιερόσυλο".

20 Φεβρουαρίου 1976 Οι Kiss αφήνουν τα αποτυπώματα τους σε ένα καλούπι που έχει κατασκευαστεί ειδικά για αυτούς στο Hollywood Walk Of Fame.

2003 Από τα πυροτεχνήματα της συναυλίας που δίνουν οι Great White στο nightclub The Station του Rhode Island των ΗΠΑ, το ταβάνι του συναυλιακού χώρου αρπάζει φωτιά. Εκατό άτομα έχασαν την ζωή τους, μεταξύ αυτών και ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Ty Longley.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου