ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Σαν Σήμερα...19 Φεβρουαρίου

19 Φεβρουαρίου 1940 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Smokey Robinson (William Robinson) γεννήθηκε στο Detroit των ΗΠΑ. Υπήρξε ένας από τους "συντελεστές" της Motown Records και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος The Miracles. To 1972, αποχωρεί από το συγκρότημα για σόλο καριέρα. Το 1987, το όνομα του γράφεται στο Rock and Roll Hall of Fame και το 1989 τιμάται με το βραβείο Grammy, Living Legends Award.

19 Φεβρουαρίου 1950 Ο μπασίστας του Γερμανικού hard rock συγκροτήματος Scorpions, Francis Buchholz, γεννήθηκε στο Hannover της Γερμανίας. Ενσωματώθηκε με το συγκρότημα όταν αντικατέστησε τον Michael Schenker ο οποίος έφυγε για τους UFO. Η πρώτη του ηχογράφηση με τους Scorpions ήταν για το άλμπουμ "Fly To The Rainbow" του 1974.

19 Φεβρουαρίου 1972 Ο Paul McCartney κυκλοφορεί το τραγούδι "Give Ireland Back to the Irish". Η μετάδοση του απαγορεύεται από το BBC και άλλα ραδιοφωνικά μέσα της Αγγλίας. O McCartney είχε γράψει το τραγούδι σαν αντίδραση των αιματηρών επεισοδίων της Ματωμένης Κυριακής στην Ιρλανδία στις 30 Ιανουαρίου του 1972.

19 Φεβρουαρίου 1980 Ο Bon Scott, τραγουδιστής και στιχουργός του hard rock συγκροτήματος AC/DC, πέθανε από αναρρόφηση σε ηλικία 33 ετών. Μετά από μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ σε club του Λονδίνου, ο Scott κοιμήθηκε στο αυτοκίνητο ενός φίλου του. Την επόμενη ημέρα τον βρήκαν σχεδόν ετοιμοθάνατο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο King's College όπου και απεβίωσε. Υπήρξε με τους AC/DC από το 1974 όταν αντικατέστησε τον Dave Evans.

19 Φεβρουαρίου 1982 Κατά την διάρκεια της περιοδείας του στο Texas το 1982, ο Ozzy Osbourne συλλαμβάνεται. Φορώντας το φουστάνι της μέλλουσας γυναίκας του Sharon και μεθυσμένος, κατούρησε στο μνημείο των πεσόντων στην Μάχη του Alamo. Για την πράξη του ο Ozzy "αποκλείστηκε" από την πόλη του San Antonio για μία δεκαετία.

19 Φεβρουαρίου 1997 Ένας θαυμαστής των Mötley Crüe καταθέτει μήνυση κατά του συγκροτήματος, ζητώντας 7 εκατομμύρια δολάρια για την απώλεια της ακοής του σε συναυλία τους. Ο δικαστής αθωώνει το συγκρότημα με την αιτιολογία ότι ο νεαρός φαν αγοράζοντας το εισιτήριο γνώριζε πως οι Mötley Crüe τα "σπάνε". Είναι σε όλους γνωστό ότι το συγκρότημα παίζει δυνατά. Δεν είναι λίγες η φορές που σε φόρουμ οι θαυμαστές έχουν δηλώσει πως από την ένταση δεν αναγνωρίζουν τα τραγούδια...

19 Φεβρουαρίου 2004 Η οικογένεια του Johnny Cash σταματάει την τελευταία στιγμή διαφημιστική εταιρεία που είχε σκοπό να λανσάρει στην αγορά ένα φάρμακο για αιμορροΐδες με μουσική υπόκρουση το τραγούδι του Cash, "Ring of Fire".

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου