ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Σαν Σήμέρα... 15 Φεβρουαρίου

15 Φεβρουαρίου 1941 Ένας από τους ανθρώπους που διαμόρφωσαν τον ήχο της Motown και της χάρισαν μερικές από τις πιο μεγάλες της επιτυχίες, ο Brian Holland, γεννήθηκε στο Detroit του Michigan. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Martha & The Vandellas, The Supremes, The Four Tops και The Isley Brothers. Γνωστά του τραγούδια "Please Mr. Postman", "Where Did Our Love Go?" κ.α.

15 Φεβρουαρίου 1944 Ο ντράμερ και ιδρυτικό μέλος του Βρετανικού rock συγκροτήματος The Kinks, Mick Avory, γεννήθηκε στο Surrey της Αγγλίας. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος από το 1964 έως το 1984. Πολύ πριν, το καλοκαίρι του 1962, είχε παίξει τύμπανα και για ένα άλλο Βρετανικό συγκρότημα που αργότερα ονομάστηκε... The Rolling Stones. Δεν συμμετείχε στην πρώτη τους επίσημη εμφάνιση στο The Marquee Club τον Ιούλιο του 1962, έτσι πρώτος ντράμερ των Stones θεωρείτε ο Tony Chapman.

15 Φεβρουαρίου 1959 Ο τραγουδιστής του Βρετανικού reggae συγκροτήματος UB40, Ali Campbell, γεννήθηκε στο Birmingham της Αγγλίας. Γνώρισε επιτυχία με τραγούδια όπως "Red, Red Wine", "Can't Help Falling in Love" κ.α. Οι πωλήσεις τους συγκροτήματος, παγκοσμίως, ξεπερνούν τα 70 εκατομμύρια αντίτυπα. Ο Campbell αποχώρησε από το συγκρότημα στις 24 Ιανουαρίου 2008.

15 Φεβρουαρίου 1965 Η έκφραση "The King Is Dead" χρησιμοποιήθηκε από τα ΜΜΕ δύο φορές. Μια για τον Elvis Presley το 1977, αλλά πολύ νωρίτερα για τον Nat "King" Cole (Nathaniel Adams Coles) στις 15 Φεβρουαρίου του 1956. Μπορεί να έγινε δημοφιλής με τραγούδια όπως "Mona Lisa" (1950), "Unforgettable" (1951) αλλά υπήρξε και ένας από τους πρωτοπόρους jazz πιανίστες της εποχής του.

15 Φεβρουαρίου 1941 Ο Duke Ellington και η ορχήστρα του, κατά τη διάρκεια ενός ραδιοφωνικού σόου, ηχογραφούν για πρώτη φορά τη σύνθεση του Billy Strayhorn "Take the A Train". Το 1976, για αυτή τη σύνθεση κέρδισαν το Grammy Hall of Fame Award. Το βραβείο αυτό καθιερώθηκε το 1973. Αφορά ηχογραφήσεις που είναι τουλάχιστον 25 χρόνων και έχουν ιστορική σημασία.

15 Φεβρουαρίου 1954 Ο Big Joe Turner ηχογραφεί το τραγούδι "Shake, Rattle & Roll". Επιτυχία όμως έγινε όταν το ξανατραγούδησαν, έξι μήνες αργότερα, ο Bill Haley & His Comets.

15 Φεβρουαρίου 1969 Στην κορυφή του US Billboard Hot 100 (singles) είναι το τραγούδι "Everyday People" των Sly & the Family Stone.

15 Φεβρουαρίου 1977 Ο Sid Vicious ενσωματώνεται στους The Sex Pistols και αντικαθιστά στο μπάσο τον Glen Matlock. Ο μάνατζερ του συγκροτήματος, Malcolm McLaren δήλωσε κάποτε: "if Johnny Rotten is the voice of punk, then Vicious is the attitude."

15 Φεβρουαρίου 1979 Στα 21α Grammy Awards, ο Billy Joel με το τραγούδι του "Just The Way You Are" κερδίζει δύο βραβεία - "Record of the Year" και "Song of the Year". Η Donna Summer για το τραγούδι "Last Dance" κερδίζει το βραβείο "Best R&B Vocal Performance, Female" και οι Bee Gees για το soundtrack της ταινίας "Saturday Night Fever" το βραβείο "Album Of The Year".

15 Φεβρουαρίου 1993 Απόψε στο μεταμεσονύχτιο σόου της Αμερικάνικης τηλεόρασης "The Tonight Show", οι Duran Duran παρουσιάζουν το single που θα τους ξαναφέρει στα μουσικά δρώμενα ύστερα από πολλά χρόνια. Έχει το τίτλο "Ordinary World".

15 Φεβρουαρίου 1998 Οι The Rolling Stones δίνουν στο Vegas Hard Rock Hotel την τελευταία συναυλία της περιοδείας τους "Bridges To Babylon" (1997-1998). Μεταξύ των παρευρισκομένων είναι και οι Brad Pitt, Johnny Depp και Sting. Το σλόγκαν της περιοδεία ήταν "Proves the World's Best Band is just that". Κατά την διάρκεια της περιοδείας τους, μόνο στην Βόρεια Αμερική, έδωσαν 56 από τις 108 παραστάσεις.

Καλή Σαρακοστή σε όλους...

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου