ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Σαν Σήμερα... 16 Φεβρουαρίου

16 Φεβρουαρίου 1935 O Αμερικανός τραγουδιστής και παραγωγός Sonny Bono (Salvatore Bono 1935-1998) γεννήθηκε στο Detroit των ΗΠΑ. Έκανε ντουέτο με την δεύτερη γυναίκα του, την τραγουδίστρια Cher, με την ονομασία Sonny & Cher. Το 1965, με το τραγούδι "I Got You Babe" ανέβηκαν στο Νο1 του US Billboard Hot 100 και παρέμειναν για τρεις εβδομάδες. Στις αρχές της δεκαετίας του '70 είχαν τηλεοπτικό σόου στο CBS με τον τίτλο "The Sonny and Cher Show". Δημοφιλή τραγούδια που έγραψε: "The Beat Goes On", "Bang Bang" κ.α.

16 Φεβρουαρίου 1961 Ο κιθαρίστας των Duran Duran, Andy Taylor, γεννήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία. Η μεγαλύτερη σόλο επιτυχία του είναι το τραγούδι "Take It Easy" που έγραψε με τον πρώην κιθαρίστα των Sex Pistols, Steve Jones, για την ταινία "American Anthem". Με τους Duran Duran έχει κερδίσει 2 Brit Awards, 2 Grammy Awards καθώς και αστέρι στο Hollywood Walk Of Fame. Έχει συνεργαστεί ως μουσικός με καλλιτέχνες όπως οι: Robert Palmer, Rod Stewart, C.C. Catch κ.α.

16 Φεβρουαρίου 1996 Ο κιθαρίστας και τραγουδιστής της blues Brownie McGhee (Walter Brown McGhee 1915-1996) πέθανε από καρκίνο στο στομάχι σε ηλικία 80 ετών. Θεωρείτε ένας από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της folk-blues και country-blues μουσικής.

16 Φεβρουαρίου 2004 Η τραγουδίστρια της R&B Doris Troy (1937-2004) πέθανε από εμφύσημα στο σπίτι της στο Las Vegas, σε ηλικία 67 ετών. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι: Solomon Burke, The Drifters, Bryan Ferry, Pink Floyd (The Dark Side of the Moon), George Harrison κ.α. Είναι γνωστή για την επιτυχία που γνώρισε το 1963 με το τραγούδι "Just One Look".

16 Φεβρουαρίου 1968 Οι The Beatles ταξιδεύουν στο Rishikesh της Βόρειας Ινδίας με σκοπό να γνωρίσουν τον Yogi Maharishi Mahesh. Στο "μοναστήρι" εκείνη την εποχή βρίσκεται και η ηθοποιός Mia Farrow με την αδερφή της Prudence η οποία πάσχει από κρίσεις πανικού. Ο John Lennon γράφει το τραγούδι "Dear Prudence" και της το αφιερώνει.

16 Φεβρουαρίου 1971 Η Aretha Franklin ηχογραφεί το τραγούδι "Spanish Harlem" με τον Dr. John στο πιάνο. Αρχικά το είχε τραγουδήσει ο Ben E. King, 10 χρόνια πριν και ήταν μια δημιουργία των Jerry Leiber και Phil Spector. Η έκδοση του τραγουδιού με την Aretha Franklin πούλησε πάνω από 1 εκατομμύριο αντίτυπα.

16 Φεβρουαρίου 1974 Στην κορυφή του US Billboard 200 (albums) βρίσκεται ο Bob Dylan και το άλμπουμ του "Planet Waves". Κυκλοφόρησε επίσημα στις 17 Ιανουαρίου και είναι η πρώτη φορά που άλμπουμ του καλλιτέχνη ανεβαίνει στο Νο1 του Αμερικάνικου Billboard.

16 Φεβρουαρίου 1984 Ο rock and roll τραγουδιστής Jerry Lee Lewis παραδίνεται στις ομοσπονδιακές αρχές με σκοπό να απαντήσει στις κατηγορίες για φοροδιαφυγή.

16 Φεβρουαρίου 1990 Μετά από 11 συλλήψεις για διάφορα παραπτώματα, ο πρωτοπόρος του rock and roll Ike Turner (1931-2007) φυλακίζεται για 18 μήνες με την κατηγορία της κατοχής και εμπορίας ναρκωτικών.

16 Φεβρουαρίου 1993 Μετά από 18 χρόνια οι The Faces - Rod Stewart, Ronnie Wood, Ian McLagen και Kenny Jones - ξανασυναντιούνται στην σκηνή των Brit Awards για να παραλάβουν το βραβείο "Outstanding Contribution Award". Ερμηνεύουν τα τραγούδια: "Stay With Me" και "Sweet Little Rock 'n' Roller".

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου