ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Σαν Σήμερα...14 Φεβρουαρίου





14 Φεβρουαρίου 1937 Ο blues κιθαρίστας Samuel Maghett "Magic Sam" γεννήθηκε στη Grenada του Mississippi. Με το παίξιμο του, καθόρισε τον ήχο της σύγχρονης Chicago blues σκηνής. Αγάπησε την μουσική από τους δίσκους του Muddy Waters και Little Walter. Κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ, "All Your Love", το 1957.








14 Φεβρουαρίου 1947 Ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Tim Buckley (1947-1975) γεννήθηκε στην Washington. Κατά την διάρκεια της καριέρας του πέρασε από πολλά στυλ μουσικής: folk, jazz, psychedelia, funk, soul. Από το 1966 έως το 1974, κυκλοφόρησε 9 άλμπουμ. Ήταν πατέρας ενός σπουδαίου τραγουδοποιού κιθαρίστα και τραγουδιστή, του Jeff Buckley (1966-1997).






14 Φεβρουαρίου 2006 Μια από τις πιο σημαντικές τραγουδίστριες του Ισραήλ, η Shoshana Damari, πέθανε από πνευμονία σε ηλικία 83 ετών. Το πρώτο της τραγούδι μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο όταν ήταν 14 ετών. Κέρδισε το βραβείο Israel Prize το 1988. Αποκαλείται αλλιώς και "Queen of Hebrew Music".


14 Φεβρουαρίου 1958 O ρεπόρτερ Walter Cronkite μεταδίδει στο CBS ότι η Ιρανική κυβέρνηση απαγόρευσε την rock & roll μουσική στην χώρα γιατί δεν ταιριάζει με την κουλτούρα του Islam και κάνει κακό στην υγεία...












14 Φεβρουαρίου 1967 Στα Atlantic Studios της Νέας Υόρκης, η Aretha Franklin ηχογραφεί το τραγούδι "Respect". Αρχικά το τραγούδι είχε κυκλοφορήσει από τον Otis Redding το 1965. Γνώρισε όμως μεγάλη επιτυχία από την Franklin και έγινε η σημαία του Φεμινιστικού Κινήματος στις ΗΠΑ. Της έδωσε δύο Grammy Awards το 1968 "Best Rhythm & Blues Recording" και "Best Rhythm & Blues Solo Vocal Performance, Female".







14 Φεβρουαρίου 1970 Οι Βρετανοί The Who πραγματοποιούν μια συναυλία στο Πανεπιστήμιο του Leeds στην Αγγλία. Η παράσταση ηχογραφείτε και θα κυκλοφορήσει λίγο αργότερα με τον τίτλο "Live at Leeds". Θα είναι το πρώτο live άλμπουμ των The Who. Στις 8 Φεβρουαρίου του 1993, η RIAA ανακοίνωσε πως έχει γίνει 2 φορές πλατινένιο στις ΗΠΑ.







14 Φεβρουαρίου 1978 Οι Dire Straits αρχίζουν τις ηχογραφήσεις του πρώτου τους άλμπουμ. Τον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσει το άλμπουμ, με τον τίτλο "Dire Straits" από την Phonogram Records. Ένα από τα τραγούδια που θα ξεχωρίσουν είναι το "Sultans of Swing".





14 Φεβρουαρίου 1998 O Marilyn Manson υπογράφει για τους θαυμαστές του βιβλία με την βιογραφία του, "It's A Long Hard Road Out of Hell" στα γραφεία της Tower Records στην Νέα Υόρκη.




14 Φεβρουαρίου 1999 Οι The Deftones, στην τελευταία τους συναυλία σαν support group των Black Sabbath, ανακαλύπτουν πως μια νταλίκα με όλο τον εξοπλισμό και τα μουσικά τους όργανα έχει κλαπεί έξω από το ξενοδοχείο του Holiday Inn στο Dearborn του Michigan!!!







14 Φεβρουαρίου 2003 Οι αστυνομικές αρχές της Αυστραλίας ανακαλύπτουν κλεμμένο υλικό από ηχογραφήσεις των The Beatles. Οι ταινίες είχαν κλαπεί από το Abbey Road Studio το 1969 και περιείχαν υλικό από το "White Album" και ακυκλοφόρητα τραγούδια.



Στο RadioMusicRock κάθε μέρα γιορτάζουμε τον έρωτα!!!!!!!!

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου