ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Σαν Σήμερα...18 Φεβρουαρίου


18 Φεβρουαρίου 1947 Ο πιανίστας, τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος του Αμερικάνικου συγκροτήματος Styx, Dennis DeYoung, γεννήθηκε στο Chicago. Υπήρξε μέλος της μπάντας από το 1972 έως και το 1999. Έγραψε μία από τις επιτυχίες του συγκροτήματος, το τραγούδι "Lady".

18 Φεβρουαρίου 1959 Ο μεγάλος Ray Charles ηχογραφεί στη Νέα Υόρκη, το τραγούδι "What'd I Say". Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, 500 Greatest Songs of All Time, βρίσκεται στη θέση Νο10.

18 Φεβρουαρίου 1968 Μετά από ένα διάστημα αβεβαιότητας, ο κιθαρίστας Dave Gilmour ενσωματώνεται στους Pink Floyd ως πέμπτο μέλος. Θα αντικαταστήσει το ιδρυτικό μέλος, κιθαρίστα, τραγουδοποιό και τραγουδιστή Syd Barrett. Η συνεχής χρήση ψυχεδελικών ουσιών από τον Barrett καθιστούν αδύνατη την συμμετοχή του με το συγκρότημα. Λίγες ημέρες αργότερα το πρώην μέλος των Pink Floyd θα εισαχθεί σε ψυχιατρική κλινική.

18 Φεβρουαρίου 1974 Οι KISS κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ με τον τίτλο "KISS", σε λιγότερο από ένα χρόνο από την δημιουργία τους. Ηχογραφήθηκε στα Bell Sound Studios της Νέας Υόρκης. Το άλμπουμ δεν "έβγαλε" κάποια επιτυχία και χαρακτηρίστηκε χρυσό τρία χρονιά αργότερα το 1977.

18 Φεβρουαρίου 1987 Οι Bon Jovi και το τραγούδι τους "Livin' On A Prayer" βρίσκονται στο Νο1 του US Billboard Hot 100 (singles). Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στο άλμπουμ "Slippery When Wet" το οποίο κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1986.

18 Φεβρουαρίου 2006 Στο Rio De Janeiro της Βραζιλίας, οι The Rolling Stones δίνουν μια δωρεάν συναυλία μπροστά σε ένα εκατομμύριο ανθρώπους. Την συναυλία επιτηρούν 10.000 αστυνομικοί. Παρευρίσκονται περίπου 6000 VIP καλεσμένοι.
Για περισσότερα σαν σήμερα....
Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου