ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Σαν Σήμερα...15 Φεβρουαρίου

1944 Ο Βρετανός μουσικός, ντράμερ και ιδρυτικό μέλος του Βρετανικού rock συγκροτήματος The Kinks, Mick Avory (Michael Charles Avory) γεννήθηκε στο Σάρρεϋ της Αγγλίας. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος από το 1964 έως το 1984. Πολύ πριν, το καλοκαίρι του 1962, είχε παίξει τύμπανα και για ένα άλλο Βρετανικό συγκρότημα που αργότερα ονομάστηκε... The Rolling Stones. Δεν συμμετείχε στην πρώτη τους επίσημη εμφάνιση στο The Marquee Club τον Ιούλιο του 1962, έτσι πρώτος ντράμερ των Stones θεωρείται ο Tony Chapman.

1959 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Ali Campbell (Alistair Ian Campbell) γεννήθηκε στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας. Υπήρξε μέλος του Βρετανικού reggae συγκροτήματος UB40 από την ίδρυση τους το 1978 έως τον Ιανουαρίο του 2008 που αποχώρησε για να ακολουθήσει σόλο καριέρα. Γνώρισε επιτυχία με τραγούδια όπως τα "Red, Red Wine", "Can't Help Falling in Love" κ.α. Οι πωλήσεις του συγκροτήματος παγκοσμίως ξεπερνούν τα εβδομήντα εκατομμύρια αντίτυπα.

1965 Ο μεγάλος Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και πιανίστας Nat "King" Cole (Nathaniel Adams Coles 1919-1965) απεβίωσε σε ηλικία 45 ετών σε νοσοκομείο της Σάντα Μόνικα στην Καλιφόρνια από καρκίνο του πνεύμονα. Ήταν φανατικός καπνιστής και πίστευε πως το τσιγάρο κρατούσε τη φωνή του χαμηλά, για αυτό το λόγο πριν από ηχογραφήσεις κάπνιζε απανωτά τσιγάρα. Είναι γνωστός και ως "King" και είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε από τα ΜΜΕ η έκφραση "The King Is Dead", η επόμενη ήταν για τον Elvis Presley το 1977. Λίγες ημέρες πριν το θάνατο του, κυκλοφόρησε το άλμπουμ "L-O-V-E" το οποίο ηχογραφήθηκε αρχές Δεκεμβρίου του 1964, λίγες ημέρες πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο. Γνωστές επιτυχίες του τα τραγούδια "Nature Boy" (1948), "Mona Lisa" (1950), "Too Young" (1951) "Unforgettable" (1951) και "When I Fall in Love" (1964). Το 1990 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement". Το όνομα του γράφτηκε στο Alabama Music Hall of Fame και στο Alabama Jazz Hall of Fame. Θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες μουσικές προσωπικότητες της Αμερικής και ένας από τους πρωτοπόρους Jazz πιανίστες της εποχής του.

1954 Ο Big Joe Turner ηχογραφεί το τραγούδι "Shake, Rattle & Roll". Επιτυχία όμως έγινε όταν το ξανά τραγούδησαν έξι μήνες αργότερα οι Bill Haley & His Comets.

1977 Ο Sid Vicious ενσωματώνεται στους Sex Pistols και αντικαθιστά στο μπάσο τον Glen Matlock. Ο μάνατζερ του συγκροτήματος Malcolm McLaren δήλωσε κάποτε: "if Johnny Rotten is the voice of punk, then Vicious is the attitude.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου