ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Σαν Σήμερα...24 Ιανουαρίου


1941 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Neil Diamond (Neil Leslie Diamond) γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Φοίτησε στο Erasmus Hall High School και συμμετείχε στη σχολική χορωδία παρέα με την Barbra Streisand. Έφτασε τρεις φορές στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100, μια από αυτές παρέα με την Barbra Streisand με το τραγούδι "You Don't Bring Me Flowers". Έγραψε Νο1 επιτυχίες για τους The Monkees "I'm a Believer" και UB40 "Red Red Wine". Το 1984 το όνομα του γράφτηκε στο Songwriters Hall of Fame και το 2000 τιμήθηκε με το βραβείο Sammy Cahn "Lifetime Achievement". Το 2009 για τη προσφορά του στη μουσική αλλά και το φιλανθρωπικό του έργο, τιμήθηκε με το βραβείο "MusiCares Person of the Year". Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές και τραγουδοποιούς της Αμερικής.


1941 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και μουσικός, μέλος των Neville Brothers, Aaron Neville γεννήθηκε στη Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνα. Το 1966 έκανε την εμφάνιση του στο Νο1 του Billboard R&B charts με το τραγούδι "Tell It Like It Is". Το 1989 έκανε επιτυχία, ντουέτο με την Linda Ronstadt, με το τραγούδι "Don't Know Much". Το άλμπουμ της συνεργασίας τους "Cry Like A Rainstorm - Howl Like The Wind", είχε αποσπάσει βραβείο Grammy την ίδια χρονιά και έγινε τρεις φορές πλατινένιο στις ΗΠΑ. Με τους Neville Brothers έχει κυκλοφορήσει δώδεκα στούντιο άλμπουμ και έχουν κερδίσει ένα βραβείο Grammy για το μουσικό θέμα "Healing Chant" από το άλμπουμ "Yellow Moon" (1989).


1958 Ο Elvis Presley και το τραγούδι "Jailhouse Rock" ανεβαίνουν στο Νο1 των Βρετανικών Singles Charts. Τα τραγούδι κυκλοφόρησε πρώτα σαν single 45 στροφών για την ομότιτλη ταινία του Presley στις 24 Σεπτεμβρίου του 1957.


1980 Μια από τις πιο έξυπνες διαφημιστικές ιδέες στην ιστορία της μουσικής... Ένα μεγάλο διαφημιστικό ταμπλό υψώνεται στο Sunset Strip του Λος Άντζελες της Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Κάθε μέρα ένας εργάτης προσθέτει πάνω του και ένα μεγάλο τούβλο μέχρι που καλύφθηκε όλη η επιφάνεια του. Ήταν η διαφήμιση για το "The Wall" των Pink Floyd.


1987 Οι Bon Jovi και το άλμπουμ τους "Slipery When Wet" βρίσκονται για τρίτη εβδομάδα στο Νο1 του Billboard 200. Είναι το τρίτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος και κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1986. Με τραγούδια όπως τα "You Give Love A Bad Name" και "Livin' on a Prayer" γνώρισε αμέσως επιτυχία. Παρέμεινε στην κορυφή για συνολικά οκτώ εβδομάδες. Είναι το πιο πετυχημένο άλμπουμ του συγκροτήματος, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα σαράντα εκατομμύρια αντίτυπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου