ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Σαν Σήμερα...25 Ιανουαρίου


1938 Η μεγάλη Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Etta James (Jamesetta Hawkins 1938-2012) γεννήθηκε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Τραγούδησε πολλά μουσικά στυλ, όπως blues, soul, R&B, rock & roll, gospel και jazz. Σε ηλικία πέντε ετών ξεκίνησε τα πρώτα της επαγγελματικά μαθήματα φωνητικής με τον μουσικό διευθυντή της χορωδίας Echoes of Eden, στην εκκλησία St. Paul Baptist στο Λος Άντζελες. Η μεγάλη της επιτυχία "At Last" (1961) ανέβηκε μέχρι την δεύτερη θέση του Billboard R&B chart και τα επόμενα χρόνια ακούστηκε σε ταινίες, σε τηλεοπτικές σειρές και σε διαφημίσεις. Τις δεκαετίες του '70 και '80 αντιμετώπισε πολλά προβλήματα λόγω της εξάρτησης της από τα ναρκωτικά. Έχει κερδίσει τέσσερα βραβεία Grammy μεταξύ αυτών και το βραβείο "Lifetime Achievement" και δεκαοκτώ Blues Music Awards. Το όνομα της γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1993 και στο Rockabilly Hall of Fame το 2001. Δύο από τα ηχογραφήματα της έχουν τιμηθεί με βραβείο Grammy Hall of Fame, τα "At Last" το 1999 και "The Wallflower (Dance with Me, Henry)" το 2008.


1973 Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 είναι το τραγούδι "Superstition" του Stevie Wonder. Είναι το πρώτο τραγούδι του καλλιτέχνη που φτάνει στην κορυφή ύστερα από εννέα χρόνια. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί το τραγούδι "You Are So Vain" της Carly Simon, ενώ στην τρίτη θέση το "Crocodile Rock" του Elton John.

1977 Το Βρετανικό συγκρότημα The Clash υπογράφει συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρεία CBS Records για 100 χιλιάδες λίρες. Το ποσό θεωρείται πολύ μεγάλο αν φανταστεί κανείς πως το συγκρότημα είχε πραγματοποιήσει καμιά τριανταριά συναυλίες όλες κι όλες, χωρίς καν να είναι το πρώτο όνομα. Οι φανατικοί της punk τους κατηγορούν ότι πουλήθηκαν. Ο εκδότης του punk περιοδικού Sniffin' Glue δήλωσε: "Η punk πέθανε την ημέρα που οι The Clash υπέγραψαν στην CBS". Χρόνια αργότερα συνεργάτης του συγκροτήματος υποστήριξε πως εκείνο το συμβόλαιο πρέπει να είναι παράδειγμα προς αποφυγή...

1996 Στην ετήσια ψηφοφορία του περιοδικού Rolling Stone που δημοσιεύεται σήμερα, οι αναγνώστες επιλέγουν σαν καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς που πέρασε το "Mellon Collie and the Infinite Sadness" των Smashing Pumpkins ενώ οι κριτικοί δίσκων το "To Bring You My Love" της PJ Harvey.

2003 Η Norah Jones ανεβαίνει στο Νο1 του Billboard 200 με το άλμπουμ της "Come Away With Me" ρίχνοντας στην δεύτερη θέση το soundtrack της ταινίας "8 Mile".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου