ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Σαν Σήμερα...27 Ιανουαρίου


1756 Ένας από τους σπουδαιότερους συνθέτες κλασικής μουσικής όλων των εποχών, ο Wolfgang Amadeus Mozart (Johannes Chrysostomus Wolfgangus Theophilus Mozart 1756-1791) γεννήθηκε στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Ο Mozart συνέθεσε πάνω από 600 έργα, συμφωνίες, κονσέρτα και όπερες. Από πολύ μικρή ηλικία, έδειξε τις ικανότητες του στο πιάνο και στο βιολί και έγραψε τη πρώτη του σύνθεση στην ηλικία των πέντε ετών. Έδινε παραστάσεις μπροστά σε Ευρωπαϊκές Βασιλικές οικογένειες και στην ηλικία των 17 ήταν μεταξύ των μουσικών της Βασιλικής Αυλής στο Σάλτσμπουργκ. Τα πιο γνωστά του έργα τα συνέθεσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στη Βιέννη. Ένα από αυτά είναι και το "Requiem" (1791).

1945 Ο Βρετανός ντράμερ και τραγουδοποιός Nick Mason (Nicholas Berkeley Mason) γεννήθηκε στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα Pink Floyd. Συμμετείχε σε όλους τους δίσκους του συγκροτήματος, αλλά όχι όλα τα τραγούδια. Μετά την διάλυση των Pink Floyd συνεργάστηκε με τον Roger Waters σε διάφορες συναυλίες. Τον Ιούλιο του 2005 βρέθηκε στην σκηνή του φεστιβάλ Live 8 στο Λονδίνο με τους David Gilmour, Richard Wright και Roger Waters, ύστερα από 24 χρόνια...


1972 Η Αφροαμερικανίδα gospel τραγουδίστρια, ίσως η μεγαλύτερη όλων των εποχών, Mahalia Jackson (Mahala Jackson 1911-1972) απεβίωσε σε ηλικία 60 ετών στο Evergreen Park του Ιλινόις από καρδιακή ανεπάρκεια και επιπλοκές από την ασθένεια του διαβήτη. Κέρδισε το βραβείο Grammy "Best Gospel or Other Religious Recording" το 1961 για το τραγούδι "Everytime I Feel the Spirit" και το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" το 1972. Το όνομα της γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1997.


1968 Κυκλοφορεί το τραγούδι "(Sittin' On) The Dock of the Bay" με ερμηνευτή τον Otis Redding, έξι εβδομάδες μετά το θάνατο του σε αεροπορικό δυστύχημα. Είναι το πρώτο τραγούδι που κυκλοφορεί μετά το θάνατο κάποιου καλλιτέχνη το οποίο γίνεται Νο1 στο Billboard. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time", βρίσκεται στην 161η θέση. Ξανατραγουδήθηκε από καλλιτέχνες όπως οι Percy Sledge, Michael Bolton, Pearl Jam κ.α.

1984 Ο Michael Jackson νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, όταν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στο Shrine Auditorium του Λος Άντζελες για διαφημιστικό σποτ για την Pepsi, τα μαλλιά του αρπάζουν φωτιά. Παθαίνει εγκαύματα τρίτου βαθμού στο κεφάλι και το πρόσωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου