ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Σαν Σήμερα...26 Ιανουαρίου



1957 Ο Ολλανδός κιθαρίστας, τραγουδοποιός και παραγωγός Eddie Van Halen (Eduard Lodewijk Van Halen) γεννήθηκε στο Nijmegen της Ολλανδίας. Το 1972 σχημάτισε το hard rock συγκρότημα Van Halen. Είναι γνωστός για τις πρωτοποριακές παραστάσεις του και τεχνικές ηχογράφησης. Τα ονόματα των μελών του συγκροτήματος Van Halen γράφτηκαν στο Rock and Roll Hall of Fame το 2007. Δημοφιλή τραγούδια τους τα "Jump" (Νο1 Η.Π.Α), "I'll Wait" (Νο13 Η.Π.Α) κ.α.



1969 Οι Led Zeppelin δίνουν μια τετράωρη συναυλία στο Boston Tea Party στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης. Χρόνια αργότερα ο John Paul Jones θα δηλώσει: "Εκείνη η συναυλία μας ήταν από τις πιο σημαντικές. Ήταν τότε που όλοι μας πρόσεξαν πραγματικά. Το κοινό δεν μας άφηνε να κατέβουμε από την σκηνή! Είχαμε παίξει όλα μας τα τραγούδια και στο τέλος αρχίσαμε να παίζουμε τραγούδια των The Beatles "I Saw Her Standing There", "Please Please Me"..."

1977 Ο κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Fleetwood Mac, Peter Green εισάγεται σε ψυχιατρική κλινική μετά από επίθεση στον λογιστή του με αεροβόλο όπλο. Όταν ο τελευταίος προσπάθησε να του παραδώσει επιταγή ύψους τριάντα χιλιάδων δολαρίων για πνευματικά δικαιώματα και εκείνος δεν την ήθελε...(!)



1985 Το άλμπουμ του Bruce Springsteen με τίτλο "Born In The U.S.A." βρίσκεται για δεύτερη εβδομάδα στην Νο 1 θέση του Billboard 200. Στην δεύτερη θέση ακολουθεί το άλμπουμ "Like A Virgin" της Madonna.

2009 Κυκλοφορεί το τρίτο στούντιο άλμπουμ των Σκοτσέζων indie rock Franz Ferdinand με τίτλο "Tonight". Έφτασε μέχρι την δεύτερη θέση των Βρετανικών Albums Chart και την ένατη του Billboard 200. Δημοφιλή τραγούδια από το άλμπουμ: "Ulysses", "No You Girls", "Lucid Dreams" κ.α.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου