ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Σαν Σήμερα...14 Ιανουαρίου

1969 Ο Αμερικανός ντράμερ, κιθαρίστας, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και παραγωγός Dave Grohl γεννήθηκε στο Γουόρεν του Οχάιο. Ξεκίνησε τη καριέρα του την δεκαετία του '80 ως ντράμερ στο συγκρότημα Scream. Το 1990 ενσωματώθηκε στο grunge συγκρότημα Nirvana ως ντράμερ. Μετά το θάνατο του Kurt Cobain το 1994 σχημάτισε τους Foo Fighters. Το όνομα του έχει συνδεθεί επίσης με τους Queens of the Stone Age. Το 2009 μαζί με τους John Paul Jones των Led Zeppelin και τον Josh Homme των Queens of the Stone Age, σχημάτισαν το supergroup Them Crooked Vultures. Ο Dave Grohl θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες μουσικές προσωπικότητες των νεότερων χρόνων.

1968 Ο Αμερικανός πρωτοπόρος του hip-hop, μέγας MC και ηθοποιός LL Cool J (James Todd Smith) γεννήθηκε στο Bayshore της Νέας Υόρκης. Έχει κερδίσει δύο MTV Video Music Awards (1991, 1997), δύο Grammy Awards (1991, 1996) και πολλά άλλα βραβεία. Έχει παίξει σε είκοσι ταινίες και το 2000 κέρδισε το βραβείο "Favorite Supporting Actor - Action" για την ταινία "Deep Blue Sea".

1963 Οι The Rolling Stones δίνουν συναυλία με τον Charlie Watts για πρώτη φορά στα τύμπανα. Είχε μόλις αντικαταστήσει τον ντράμερ Tony Chapman. Νέο επίσης πρόσωπο στο σχήμα και ο μπασίστας Bill Wyman, ο οποίος αντικατέστησε τον Dick Taylor. Είναι η πρώτη συναυλία των Rolling Stones με αυτό το line up.

1966 Ο David Bowie κυκλοφορεί το single "Can't Help Thinking About Me" με την Parlophone Records. Είναι το πρώτο τραγούδι που ηχογραφεί με το όνομα David Bowie (David Jones). Επίσης είναι το πρώτο τραγούδι του Βρετανού καλλιτέχνη που κυκλοφορεί στην Αμερική.

1984 Το τραγούδι "Say Say Say" με τους Paul McCartney και Michael Jackson βρίσκεται στην θέση Νο1 του Billboard Hot 100. Την ίδια ημέρα, ο Michael Jackson βρίσκεται και στη πρώτη θέση του Billboard 200 με το άλμπουμ "Thriller".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου