ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΤΑ ΠΙΟ ΦΟΒΕΡΑ ROCK ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ! ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ ΤΩΡΑ...

Ulver
26 Νοεμβρίου 2011, FUZZ LIVE MUSIC CLUB
To πιο εκλεκτικό, «γνωστό- άγνωστο» συγκρότημα της Νορβηγικής underground σκηνής, οι ULVER, επιστρέφουν στην Ελλάδα το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στο Fuzz Club στην Αθήνα!

Πέρασαν δύο χρόνια από την πρώτη τους επίσκεψη στη χώρα μας και μέσα σε αυτά, οι Ulver έχουν πλέον μεταμορφωθεί σε συναυλιακό συγκρότημα αντιμετωπίζοντας τη μουσική κατά πρόσωπο αντί να κρύβονται στις σκιές όπως έκαναν τα πρώτα 15 χρόνια της καριέρας τους.

Ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με το κοινό για πρώτη φορά το 2009, στο Φεστιβάλ Λογοτεχνίας της Νορβηγίας. Οι ...ντροπαλοί λύκοι (=ulver) από το Βορρά πήραν εξαιρετικές κριτικές και τον ίδιο χρόνο περιόδευσαν επιλεκτικά σε σημαντικά venues στην Ευρώπη, κάνοντας μια στάση και στην Αθήνα.

Έχοντας αφήσει πίσω την metal περιβολή τους, με την οποία ξεκίνησαν τους μουσικούς πειραματισμούς τους το 1994, προχωρούν δυναμικά σε post-rock, noise, trip hop, ambient και ευρέως experimental μονοπάτια, εξερευνώντας πάντα το θέμα της ανθρώπινης ύπαρξης και προσφέροντας μουσικές απόψεις για έναν κόσμο σε πτώση.

Για αυτό το συγκρότημα που έχει παραμείνει πεισματικά ανεξάρτητο στην υπάρχουσα μουσική βιομηχανία, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο ήχος τους δεν μπορεί να μπει σε καλούπι. Όπως λένε και οι ίδιοι, βλέπουν τα album τους και κάθε νέο μουσικό project ως βήματα και όχι μια κατάληξη ή επανάπαυση στις – αρχικά – black metal δάφνες τους...
Πόσα συγκρότημα τα σήμερα μπορούν να το πουν αυτό?

Έχοντας ήδη 7 album στο ενεργητικό τους επιστρέφουν με το Wars of the Roses τον Απρίλιο του 2011, όχι μόνο πιο ώριμοι και έμπειροι αλλά με κάτι διαφορετικό – όπως κάθε φορά άλλωστε!
Στην περιοδεία του 2011 παρουσιάζουν ολόκληρο τον καινούριο δίσκο.

Το Classic Rock Magazine μας προειδοποιεί:

«Η παρουσίαση των Ulver είναι υπερρεαλιστική και ωμή. Μια ψυχεδελική εκδρομή, μια κυκλωτική εμπειρία, κινούμενη από στοιχειωτική, προοδευτική τέχνη. Μετά από μια τέτοια νύχτα, δεν θες να δεις άλλο συγκρότημα για κάποιες μέρες. Γιατί οτιδήποτε άλλο, δείχνει χλωμό όταν συγκρίνεται με τους Ulver...»
.................

The Ex
21 Οκτωβρίου 2011, Gagarin 205
Το underground συγκρότημα δημιουργήθηκε πάνω στην έκρηξη του punk το 1979 και στο γύρισμα της δεκαετίας, το 1980, έβγαλε το πρώτο του studio album, “Disturbing Domestic Peace”. Όπως ήταν αναμενόμενο αρχικά έπαιζαν punk αλλά μέσα στα τριάντα χρόνια της μουσικής τους πορείας εξελίχθηκαν και ενσωμάτωσαν πολλά και διαφορετικά είδη: noise, rock, jazz, αυτοσχεδιασμοί αλλά και ethnic μουσικές επιρροές, χαρακτηρίζουν το “Ex Music” παίξιμο τους.

Με τις ακραία ρυθμικές, φαλτσαριστές κιθάρες, τα δαιμονισμένα drums και «εκσφενδονίζοντας» συνεχώς ειρωνικούς στίχους, οι The Ex κατάφεραν να μην «καλουπωθούν» ποτέ. Βρίσκονται πάντα σε αναζήτηση νέων ιδεών και συνεργασιών με ανθρώπους που τους εμπνέουν. Βασική αρχή τους, που δεν πρόδωσαν ποτέ, παραμένει το "να γράφουν μουσική με την καρδιά τους και την ψυχή τους, μακριά από τους εμπορικούς δρόμους προώθησης". Κινούνται πάντα ανεξάρτητα και αυτό αντανακλάται και στον τρόπο που οργανώνουν τις συναυλίες τους αλλά και στον τρόπο διάθεσης και διανομής της μουσικής τους.

Το “Catch My Shoe” είναι το ολοκαίνουργιο album τους, που κυκλοφόρησαν το Σεπτέμβριο του 2010 από την δική τους εταιρία, την Ex Records, με τον καινούργιο τους τραγουδιστή, Arnold de Boer και με παραγωγό τον Steve Albini.
....................

The Mission
ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 04.11.11, FUZZ LIVE MUSIC CLUB
Οι Mission έρχονται στην Αθήνα, την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου στο Fuzz Live Club, γιορτάζοντας τη συμπλήρωση 25 χρόνων πορείας με μία ευρωπαϊκή περιοδεία που τους φέρνει στη χώρα μας, δύο μόλις ημέρες πριν την εμφάνισή τους στο Brixton O2 Academy, στο Λονδίνο.

Ο Wayne Hussey, o Craig Adams και ο Simon Hinkler ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και ανεβαίνουν στη σκηνή, παρουσιάζοντας τραγούδια μόνο από τα άλμπουμ που ηχογράφησαν με το αρχικό line up! Το set, σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου του Hussey, «δε θα έχει καθόλου καινούργια τραγούδια. Αυτό το show των Mission έχει να κάνει μόνο με τη νοσταλγία!».

Μαζί με τους Sisters Of Mercy (από τους οποίους, ως γνωστόν, προέρχονται ο Hussey και ο Adams), τους Cult και τους Fields Of The Nephilim (που θα ανοίξουν τη συναυλία τους στο Λονδίνο) αποτελούν τα εμβληματικότερα ονόματα στο χώρο του gothic / hard rock.

«I still believe in God but God no longer believes in me...»

Αυτά τα λόγια αποτελούσαν τον «πρόλογο» του θρυλικού "Wasteland", του πρώτου Top 20 hit single των Mission. Δυόμιση δεκαετίες μετά, φαίνεται πως ο Wayne Hussey και η παρέα του εξακολουθούν να πιστεύουν στους εαυτούς τους, τη μπάντα που δημιούργησαν και το κοινό που τους ακολουθεί, όλο αυτό το διάστημα...

Με άλμπουμ σαν τα "God's Own Medicine" (1986), "The First Chapter" (1987), "Children" (1988), "Carved In Sand" (1990), "Masque" (1992), "Aura" (2001) κέρδισαν την εμπορική επιτυχία, αλλά, ουσιαστικότερα, παγιώθηκαν στη συνείδηση του κοινού ως μία από τις σημαντικότερες μπάντες του συγκεκριμένου ιδιώματος.

Ακόμα μεγαλύτερη είναι η λίστα με τα πολύ γνωστά singles τους, τα οποία θα ακούσουμε -στο σύνολό τους- στην 25th Anniversary βραδιά της 20ης Οκτωβρίου: "Wasteland", "Tower Of Strength", "Butterfly On A Wheel", "Garden Of Delight", "Deliverance", "Beyond The Pale", "Serpent's Kiss", "Stay With Me", "Severina", "Hand Across The Ocean", "Like A Child Again", "Never Again", "Evangeline" κ.ά.
.......................

The Haunted
22 Οκτωβρίου 2011, Gagarin 205
Έχουμε την τιμή να παρουσιάζουμε στην Ελλάδα, ένα από τα σημαντικότερα Heavy σχήματα της τελευταίας δεκαετίας!
Ο λόγος για τους The Haunted, που μας επισκέπτονται με αφορμή τη νέα τους κυκλοφορία "Unseen", με σκοπό να μας παρασύρουν σε μια κολασμένη καταιγίδα!
Περισσότερα από δέκα χρόνια έχουν περάσει από την ίδρυση τους μέσα από τις στάχτες των At The Gates.
Τότε, έσκασαν σαν βόμβα στον μουσικό χάρτη, παρουσιάζοντας μία σύγχρονη και γεμάτη τσαμπουκά προσέγγιση του Heavy ήχου.
Σήμερα, και μετά από επτά πλέον albums*, οι The Haunted αποτελούν αναμφισβήτητα leaders αλλά και βασική επιρροή μίας ολόκληρης γενιάς.
Χωρίς συμβιβασμούς , ψευτο-υπερηφάνειες, έξω από μόδες και ψεύτικες αξίες, η πεντάδα από το Gothenburg, έχει αποδείξει μέσα στην μουσική της πορεία ότι είναι αυθεντική, χαρίζοντας μας πάντα μουσικές αληθινές, γεμάτες δύναμη και ταλέντο.
Με τον Peter Dolving πίσω από το μικρόφωνο, φωνητικά πιο ώριμο από ποτέ, και τα αδέλφια Bjorler να κατευθύνουν με μαεστρία τον όλεθρο, οι The Haunted έρχονται στη χώρα μας με πραγματικά άγριες διαθέσεις!
http://www.ticketpro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου