ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Σαν Σήμερα... 18 Οκτωβρίου

1926 Ο Αμερικανός κιθαρίστας, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και πρωτοπόρος της Rock and Roll Chuck Berry (Charles Edward Anderson Berry) γεννήθηκε στο St. Louis του Missouri. Ξεκίνησε την καριέρα του στην ιστορική δισκογραφική εταιρία Chess Records στην οποία τον σύστησε ο Muddy Waters. Γνώρισε την επιτυχία με την πρώτη του ηχογράφηση, το τραγούδι "Maybellene" στις 21 Μαΐου του 1955. Ακολούθησαν τραγούδια επιτυχίες όπως "Roll Over Beethoven" (1956), "Rock and Roll Music" (1957), "Johnny B. Goode" (1958) κ.α. Το 1984 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement". Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1986. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Artists of All Time", βρίσκεται στην έκτη θέση. Η συμβολή του στην εξέλιξη της Rock and Roll και Rock μουσικής είναι ανεκτίμητη αφού επηρέασε την πλειοψηφία των καλλιτεχνών που ακολούθησαν.

1994 Ο Αμερικανός τενόρος σαξοφωνίστας Lee Allen (1927-1994) απεβίωσε σε ηλικία 67 ετών στο Los Angeles της California. Υπήρξε σημαντικό στοιχείο στην Rock and Roll σκηνή της Νέας Ορλεάνης την δεκαετία του '50. Το χαρακτηριστικό παίξιμό του μπορείτε να το ακούσετε στο τραγούδι του Little Richard "Tutti Frutti".

1967 Η μαύρη κωμωδία "How I Won the War" με πρωταγωνιστή τον John Lennon, κάνει πρεμιέρα στο Λονδίνο τρεις ημέρες πριν την επίσημη προβολή της στην Αμερική. Το φιλμ ήταν σε σκηνοθεσία του Richard Lester.

1980 Για δεύτερη εβδομάδα στην κορυφή του Billboard 200 βρίσκονται οι Queen και το όγδοο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "The Game". Αποδείχτηκε το πιο εμπορικό άλμπουμ τους με τραγούδια επιτυχίες όπως "Another One Bites the Dust", "Crazy Little Thing Called Love" κ.α.

2000 Ο Αμερικανός ράπερ, μουσικός, ποιητής και βασικός τραγουδιστής του συγκροτήματος Rage Against The Machine, Zack De La Rocha ανακοινώνει την αποχώρηση του από το συγκρότημα λόγω καλλιτεχνικών και πολιτικών διαφορών. Η τελευταία τους συναυλία είχε πραγματοποιηθεί στις 13 Σεπτεμβρίου. Θα ξαναβρεθούν μαζί στη σκηνή στις 14 Απριλίου του 2007 στο House of Blues του Chicago.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου