ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

John McMurtrie Iron Maiden - On Board Flight 666

Orion Books
Θα θέλατε να ήσασταν μαζί με τους Maiden κατά τη διάρκεια των δύο περιοδειών τους για το “Somewhere Back In Time” και το “The Final Frontier”; Θα θέλατε να βλέπατε πως πέρασαν αυτά τα τρία χρόνια οι Maiden και πως ήταν τα πράγματα πάνω στο ειδικά διαμορφωμένο Ed Force One και την πτήση 666; Μήπως, πάλι, δεν σας κάλυψε το εξαιρετικό DVD “Flight 666” και θέλετε να δείτε περισσότερα πράγματα; Ξέρω την απάντηση και στις τρεις ερωτήσεις…όπως ξέρω ότι όλοι οι φανατικοί οπαδοί των Maiden θέλουν να έχουν τα πάντα από το αγαπημένο τους συγκρότημα. Τώρα, υπάρχει τρόπος να «μπουν» στη ζωή των Maiden, να γυρίσουν πίσω στο χρόνο και να δουν προσωπικές και όχι μόνο στιγμές από το 2008 μέχρι και τον Αύγουστο του 2011. Και όλα αυτά μέσα από το φακό του επίσημου φωτογράφου των Maiden, του John McMurtrie.


Το “On Board Flight 666” είναι ένα τεράστιο φωτογραφικό λεύκωμα που περιλαμβάνει περισσότερες από 600 ακυκλοφόρητες φωτογραφίες σε illustration χαρτί και με εισαγωγή του Bruce Dickinson. Αυτό που κάνει τη συγκεκριμένη έκδοση απαραίτητη για κάθε fan των Maiden είναι το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εξαιρετικών –ούτως ή άλλως- φωτογραφιών δεν είναι «στημένες» πόζες αλλά αυθόρμητες στιγμές που αποτυπώνουν την καθημερινότητα των Maiden εκείνη την τριετία. Ο McMurtrie έχει καταφέρει μέσα από το φακό του να μας μεταφέρει σε όλες σχεδόν τις στάσεις των δύο αυτών μεγάλων περιοδειών (δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια photo από τις 2 συναυλίες που έδωσαν οι Maiden στη χώρα μας εκείνο το διάστημα) και όχι μόνο αυτό αλλά μπόρεσε να αποτυπώσει πλήρως αυτό που συνέβαινε στη δεδομένη χρονική στιγμή. Αυτή είναι η μεγαλύτερη του επιτυχία. Και προσωπικά είναι κάτι που περίμενα να δω σε φωτογραφίες των Maiden από την εποχή των κλασικών στιγμών του Ross Halfin (με εξαίρεση την άψογη δουλειά του Dean Karr στο “Brave New World”). Οι συνοδευτικές λεζάντες είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα και το μόνο που θέλω ακόμη να προσθέσω είναι ότι ακόμη και μέσα από τις φωτογραφίες, οι Maiden δείχνουν ότι όχι μόνο είναι μία τεράστια metal μπάντα αλλά κυρίως μία προσγειωμένη, ανθρώπινη, ευγενική παρέα ατόμων!

Σάκης Νίκας
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου