ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Europe Live Look At Eden

EarMusic/Sony
Οι Europe είναι μοναδική περίπτωση στα χρονικά του hard rock της δεκαετίας του 80. Κατά την προσωπική μου εκτίμηση, είναι η μοναδική μπάντα από εκείνη την εποχή που όταν αποφάσισε να επανασυνδεθεί πριν από 7-8 χρόνια δεν προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ασυστόλως το παρελθόν της –κάτι πολύ εύκολο...το έχουν κάνει πάρα πολλοί- και να το αναμασήσει 20 χρόνια μετά. Και όχι μόνο αυτό αλλά έχουν κυκλοφορήσει από τότε τρεις εξαιρετικούς δίσκους (κυριολεκτικά ο ένας καλύτερος από τον άλλον) οι οποίοι φανερώνουν τη διάθεση ενός group να παραμείνει παραγωγικό, ποιοτικό και ανταγωνιστικό ανοίγοντας τους μουσικούς του ορίζοντες. Μάλιστα, το τελευταίο studio album (“Last Look At Eden”) υπήρξε μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία.


Συνεχίζοντας τις άριστες επαγγελματικές τους κινήσεις, οι Europe κυκλοφορούν ένα καταπληκτικό live album/DVD σε ένα απίστευτο πακέτο που είναι γνωστό σαν earbook. Τι είναι το συγκεκριμένο earbook; Ένα βιβλίο 140 σελίδων γεμάτο από ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ φωτογραφίες του Denis O’ Regan που αποτυπώνουν όλα όσα έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της περιοδείας των Europe για το “Last Look At Eden”. Οι άπειρες ασπρόμαυρες φωτογραφίες είναι εκπληκτικής ποιότητας και οι συνοδευτικές λεζάντες είναι πνευματώδεις και άκρως πετυχημένες. Το “Live Look At Eden” περιλαμβάνει, επίσης, ένα c.d. με 10 ζωντανά ηχογραφημένα κομμάτια από τις συναυλίες των Europe σε Αγγλία, Πολωνία και Σουηδία καθώς και ένα DVD με έξι κομμάτια + τα 2 video-clips για τα “Last Look At Eden” & “New Love In Town”. Να σημειώσω ότι στα “Superstitious” και “Rock The Night”, οι Σουηδοί βάζουν σφήνες από τα “No Woman No Cry” και “Heaven and Hell” αντίστοιχα.


Αν δεν έχει γίνει σαφές από τα παραπάνω (αποκλείεται αυτό) το “Live Look At Eden” –ιδιαίτερα η συγκεκριμένη έκδοση- είναι άψογο και επιβάλλεται η αγορά του. Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί ότι την όλη επιμέλεια του box-set την έχει αναλάβει ένας Έλληνας ονόματι Δημήτριος Δημητριάδης.


Highlight: Το “Live Look At Eden” κυκλοφορεί και σε μία πολύ περιορισμένη, υπογεγραμμένη έκδοση που περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω + το studio album “Last Look At Eden” και το βιβλίο σε μεγάλο μέγεθος.

Σάκης Νίκας
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου