ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Σαν Σήμερα...17 Σεπτεμβρίου

1923 Ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς καλλιτέχνες της Country μουσικής, ο Hank Williams (Hiram King Williams 1923-1953) γεννήθηκε στο Mount Olive της Alabama. Από το 1948 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '50, έντεκα από τα τραγούδια του κατέκτησαν το Νο1, τα "Your Cheatin' Heart", "Hey Good Lookin'", "I'm So Lonesome I Could Cry" κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Country Music Hall of Fame το 1961 και στο Rock and Roll Hall Fame το 1987. Τραγούδια του διασκευάστηκαν από καλλιτέχνες όπως Bob Dylan, Leonard Cohen, Johnny Cash, Tony Bennett, The Residents, Ray Charles, Louis Armstrong κ.α.

1969 Ο τραγουδιστής του Βρετανικού Electronic-Rock συγκροτήματος The Prodigy, Keith Flint (Keith Charles Keef Flint) γεννήθηκε στο Redbridge του Λονδίνου. Στα τέλη της δεκαετίας του '80, σε ένα rave club του Λονδίνου, ο Keith Flint γνώρισε τον DJ Liam Howlett και του εξέφρασε τον θαυμασμό του για το γούστο του στην μουσική. Λίγο μετά την γνωριμία τους ο Howlett έστειλε στον Flint μια κασέτα με δικιά του μουσική. Ο Flint την άκουσε και ενθουσιάστηκε τόσο που επέμενε να δημιουργήσουν μια μπάντα και να ξεκινήσουν τις ζωντανές εμφανίσεις όπου εκείνος με τον φίλο του Leeroy Thornhill θα αναλάμβαναν το χορευτικό κομμάτι. Για ένα μικρό διάστημα ήταν χορευτής του γκρουπ μέχρι το 1996 που τον γνωρίσαμε σαν τραγουδιστή στο single "Firestarter". Στους The Prodigy μοιράζεται τα φωνητικά με τον Maxim (Keith Andrew Palmer). Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει πέντε στούντιο άλμπουμ και οι πωλήσεις τους ξεπερνούν τα 25 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Δημοφιλή τραγούδια τους: "Breathe", "Smack My Bitch Up", "Invaders Must Die" κ.α.

1966 Για δεύτερη εβδομάδα στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι The Supremes και το τραγούδι "You Can't Hurry Love". Ηχογραφήθηκε στην αίθουσα Α του στούντιο Hitsville U.S.A. στο Michigan στις 11 Ιουνίου. Έχει συμπεριληφθεί στη λίστα του Rock and Roll Hall of Fame, "The 500 Songs that Shaped Rock and Roll". Δεκαέξι χρόνια περίπου αργότερα, θα ανέβει ακόμη μια φορά στο Νο1 με την φωνή του Phil Collins.

1991 Οι Guns N' Roses κυκλοφορούν τα άλμπουμ "Use Your Illusion I" και "Use Your Illusion II". Τα δυο διπλά άλμπουμ αν και κυκλοφόρησαν χωριστά, συχνά αναφέρονται σαν ένα τετραπλό άλμπουμ. Τα τραγούδια που περιείχαν ηχογραφήθηκαν την περίοδο 1990-1991, σε διάφορα στούντιο A&M Studios, Record Plant Studios, Studio 56, Image Recording, Conway Studios και μιξαρίστηκαν στο Skip Saylor Recording στούντιο. Το εξώφυλλο είναι μέρος από τον πίνακα του Raphael (Raffaello Sanzio da Urbino) με την ονομασία "The School of Athens" και η επεξεργασία έχει γίνει από τον Εσθονό καλλιτέχνη Kalev Mark Kostabi. Δημοφιλή τραγούδια: "Live and Let Die" (Paul and Linda McCartney), "Don't Cry", "November Rain" κ.α.

2003 Ο David Lee Roth, πρώην frontman του συγκροτήματος Van Halen, τραυματίζεται στην σκηνή την ώρα που έκανε μια "γρήγορη και περίπλοκη φιγούρα σαμουράι του 15ου αιώνα" σε συναυλία του στη Philadelphia. Ο Roth θα χρειαστεί 21 ράμματα διότι χτύπησε με το κοντάρι που χρησιμοποιούσε για την φιγούρα στο πρόσωπο. Λίγες μέρες αργότερα θα ανακοινωθεί η ακύρωση των υπόλοιπων συναυλιών της περιοδείας του στην Αμερική.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου