ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Σαν Σήμερα... 11 Σεπτεμβρίου

1953 Ο Αμερικανός κιθαρίστας Tommy Shaw (Tommy Roland Shaw) γεννήθηκε στο Montgomery της Alabama. Υπήρξε μέλος του Rock συγκροτήματος Styx από το 1976 έως και το 1983. Αμέσως μετά ακολούθησε σόλο καριέρα. Συμμετείχε επίσης στα συγκροτήματα Damn Yankees και Shaw Blades. Το όνομα του γράφτηκε στο Alabama Music Hall of Fame το 2008.

1965 Ο Αμερικανός DJ, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Moby (Richard Melville Hall) γεννήθηκε στο Harlem της Νέας Υόρκης. Θεωρείται από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της Electronica της γενειάς του. Το ψευδώνυμο "Moby" του το έδωσαν οι γονείς του λόγω μακρινής συγγένειας με το συγγραφέα του μυθιστορήματος "Moby Dick", Herman Melville. Έχει κυκλοφορήσει δέκα στούντιο άλμπουμ, από τα οποία έχουν ξεχωρίσει τραγούδια επιτυχίες όπως "Go", "Why Does My Heart Feel So Bad?", "Porcelain", "We Are All Made of Stars", "Extreme Ways", "In My Heart", "Wait for Me" κ.α.

1987 Ο Τζαμαϊκανός θρύλος της Reggae, φίλος και συνεργάτης του Bob Marley στους The Wailers, Peter Tosh (Winston Hubert McIntosh 1944-1987) δολοφονείται σε ηλικία 42 ετών από μια συμμορία εκβιαστών η οποία προσπαθεί να του αποσπάσει χρήματα. Ο αρχηγός της συμμορίας ήταν ένας από τους ανθρώπους που ο Tosh βοήθησε να σταθεί και πάλι στα πόδια του βγαίνοντας από την φυλακή. Ο Peter Tosh θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους της Reggae μουσικής και μαζί με τους The Wailers την έκαναν διάσημη έξω από τα στενά σύνορα της Jamaica. Μετά την αποχώρηση του από το συγκρότημα, ακολούθησε σόλο καριέρα. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "Apartheid", "Equal Rights", "Don't Look Back" (μαζί με τον Mick Jagger), "Legalize It" κ.α.

1965 Οι The Rolling Stones βρίσκονται στην πρώτη θέση των Βρετανικών Singles Chart με το τραγούδι "(I Can't Get No) Satisfaction". Ήταν μια δημιουργία των Mick Jagger και Keith Richards και παραγωγή του Andrew Loog Oldham. Το 2004 στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time", βρέθηκε στην δεύτερη θέση.

2001 Οι Dream Theater κυκλοφορούν το άλμπουμ "Live Scenes From New York". Είχε ηχογραφηθεί στις 30 Αυγούστου του 2000, κατά την διάρκεια συναυλίας στο Roseland Ballroom της Νέας Υόρκης. Το αρχικό εξώφυλλο του CD αποσύρθηκε την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του επειδή είχε φωτογραφίες των δίδυμων πύργων να φλέγονται. Επανακυκλοφόρησε με νέο εξώφυλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου