ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ROCKPAGES NEWS

28/07/2011 - OZZY...Ο ΣΚΥΛΟΣ!
Αυτές είναι οι ειδήσεις...σε πρόσφατη δημοπρασία ο Ozzy προσέφερε (και τελικά κέρδισε) 10.000 δολλάρια για ένα σκυλί που ήθελε πολύ η Sharon. Για τους λάτρεις της λεπτομέρειας, η ράτσα είναι Yorkshire terrier, η τιμή εκκίνησης ήταν τα 5.000 δολλάρια ενώ η δημοπρασία είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα (για να τα λέμε όλα δηλαδή). Η Sharon ευχαρίστησε τον άνδρα της ονομάζοντας το σκυλάκι...Ozzy!

28/07/2011 - NEVERMIND: Η ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ
Σίγουρα υπάρχουν αρκετά albums που άλλαξαν το τοπίο της μουσικής αλλά ελάχιστα είναι αυτά που άλλαξαν και τη συμπεριφορά της μουσικής βιομηχανίας στο συνολό της. Ένα από αυτά είναι και το "Nevermind" των Nirvana που συμπληρώνει 20 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του και η επανέκδοση είναι πραγματικά εντυπωσιακή καθώς περιλαμβάνει 4 c.d. με άπειρο ακυκλοφόρητο υλικό και ένα DVD από ένα show της μπάντας το 1991 στην Αμερική. Ένα βιβλίο 90 σελίδων με σπάνιο φωτογραφικό υλικό έρχεται για να δέσει το γλυκό ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι θα κυκλοφορήσουν μόνο 40.000 κομμάτια από αυτή την ειδική έκδοση. Φαντάζομαι ότι και η τιμή θα...μυρίζει σαν ένα εφηβικό πνεύμα!

27/07/2011 - Ο ACE FREHLEY ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΙΩΝΕΙ
O Frank Sinatra τραγουδούσε στο περίφημο "I Did It My Way" για το ότι έχει μετανιώσει κάμποσες φορές για πράγματα που έχει κάνει αλλά και πάλι δεν είναι και τόσες πολλές αυτές οι φορές ώστε να τις αναφέρει. Ο Ace Frehley πάντως όχι μόνο θα τις αναφέρει αλλά και θα τις περιγράψει γλαφυρά στην αυτοβιογραφία του που θα κυκλοφορήσει την 1η Νοεμβρίου και θα ονομάζεται: "No Regrets: A Rock N' Roll Memoir". Το βιβλίο είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία...

26/07/2011 - ΝΕΟ PROJECT PORTNOY-SYKES
Οι Mike Portnoy και John Sykes ένωσαν δυνάμεις για ένα power trio project (το όνομα του μπασίστα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό) και μάλιστα έχουν μπει ήδη στο studio για την ηχογράφηση των νέων κομματιών. Μάλιστα, ο Portnoy δήλωσε ότι το ύφος των συνθέσεων θυμίζουν κάτι μεταξύ Purple, Sabbath και Zeppelin. Classic Rock δηλαδή...ας ελπίσουμε με τραγούδια που δεν θα ξεπερνούν τα 5 λεπτά διάρκεια!

26/07/2011 - ΔΙΑΛΥΘΗΚΑΝ ΟΙ JAG PANZER
Με ανακοίνωση τους οι Jag Panzer γνωστοποίησαν την πρόθεση τους να διαλυθούν ύστερα από 30 σχεδόν χρόνια καριέρας. Δεν τονίζεται κάποιος βασικός λόγος πίσω από τη διάλυση και από το ύφος των δηλώσεων των μελών της μπάντας διαφαίνεται μία μικρή πιθανότητα επανασύνδεσης στο μέλλον.

25/07/2011 - ΟΙ YES ΨΗΛΑ ΣΤΑ CHARTS
Το θρυλικό συγκρότημα των Yes ανέβηκε στην 9η θέση του Billboard (στην κατηγορία rock albums) με το "Fly From Here" που κυκλοφόρησε πριν από 2 βδομάδες από τη Frontiers. Αυτό είναι το πρώτο album των Yes ύστερα από 10 χρόνια και ας ελπίσουμε να μην τους πάρει άλλα τόσα το επόμενο γιατί θα βγουν από το studio...ογδοντάρηδες!

24/07/2011 - SPECIAL SHOW ΑΠΟ ΤΟΝ ROBERT PLANT
Σίγουρα οι 200 άνθρωποι που είχαν μαζευτεί στο Monmouth για να τιμήσουν τη μνήμη του παραγωγού Pat Moran ο οποίος "έφυγε" τον περασμένο Ιανουάριο δεν περίμεναν ότι θα παραβρισκόταν εκεί ο Robert Plant για να αποτίσει και αυτός φόρο τιμής στον παλιό του φίλο...και όχι μόνο αυτό! Ανέβηκε στη μικρή σκηνή που είχε στηθεί και έπαιξε με την τοπική μπάντα του Monmouth τραγούδια από τη solo καριέρα και τους Zeppelin! Ωραίο μνημόσυνο...

23/07/2011 - ANATHEMA...ΤΟ ΝΕΟ ALBUM
"Falling Deeper" θα ονομάζεται το νέο album των Βρετανών Anathema που θα κυκλοφορήσει στις 5 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για διαφορετικές εκτελέσεις παλιότερων συνθέσεων της μπάντας και ήδη υπάρχουν κάποιοι fans που λένε...ανάθεμα την ώρα και τη στιγμή που αποφάσισε η μπάντα κάτι τέτοιο.

23/07/2011 - ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ W.A.S.P.
Τη Δευτέρα κυκλοφορεί ένα νέο βιλίο για τους W.A.S.P. με τίτλο "Sting In The Tale" (hey hey a sting in the tail που λένε και οι Scorpions). Σε αυτό θα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων συνεντεύξεις με πρώην μέλη της μπάντας ενώ, αν δεν με απατάει η μνήμη μου, αυτή είναι η πρώτη ολοκληρωμένη βιογραφία για τους W.A.S.P.

23/07/2011 - ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ALBUM ΤΩΝ KISS
Σε συνέντευξη του στο Bravewords, o Eric Singer τόνισε ότι οι KISS έχουν ήδη έτοιμα 8 κομμάτια ενώ προσδιόρισε σαν ημερομηνία κυκλοφορίας του ατιτλοφόρητου δίσκου τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου 2012. Ο δίσκος υπογράμμισε θα είναι πιο riff-oriented και θα έχει μία πιο προσεγμένη παραγωγή (πάλι από τον Paul Stanley).

22/07/2011 - ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ Ο BRUCE DICKINSON
Το κολλέγιο Queen Mary ΤΟΥ Λονδίνου ανακήρυξε επίτιμο διδάκτορα μουσικής τον Bruce Dickinson (yes…THE Bruce Dickinson…για τους fans του Saturday Night Live). Πρόκειται για το ίδιο κολλέγιο από το οποίο πήρε πτυχίο σύγχρονης ιστορίας το 1979 ο frontman των Maiden. Ένας αναγεννησιακός άνθρωπος…


22/07/2011 - ΟΙ ΙΠΤΑΜΕΝΕΣ ΤΙΓΡΕΙΣ ΤΩΝ WHITE WIZZARD
Είχαμε τον Ιπτάμενο Ολλανδό, τον Ιπτάμενο και Τζέντλεμαν…τώρα έχουμε και τις Ιπτάμενες Τίγρεις των White Wizzard. Έτσι θα ονομάζεται το νέο τους album που κυκλοφορεί σε λιγότερο από δύο μήνες σε παραγωγή του Ralph Patlan και φωνητικά του Wyatt Anderson (ο οποίος δεν είναι πια μέλος του συγκροτήματος).


21/07/2011 - ΝΕΟ ALBUM ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ GEEZER BUTLER TO 2012
O Geezer Butler σε συνέντευξη του στο περιοδικό For Bass Players Only δήλωσε ότι ελπίζει το 2012 να έχει κυκλοφορήσει το νέο album των G/Z/R/ και η βιογραφία του ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια συζήτηση για μία επανασύνδεση των Black Sabbath. Ας ελπίσουμε, αν επαναληφθεί το reunion, να συνδυαστεί και με νέο υλικό αφού θα είναι η τελευταία φορά που θα ακούμε νέα τραγούδια από τους προπάτορες του heavy metal.


21/07/2011 - ΝΕΑ ALBUMS ΑΠΟ ΤΟΥΣ FIVE FINGER DEATH PUNCH & TYGERS OF PAN TANG
Μπορεί το μοναδικό κοινό των δύο συγκροτημάτων να είναι ο αριθμός των λέξεων που απαρτίζουν το όνομά τους, ωστόσο και οι δύο προετοιμάζονται -λίγο ή πολύ- για την κυκλοφορία των νέων τους δίσκων. Πιο συγκεκριμένα, οι Five Finger Death Punch θα κυκλοφορήσουν μέσα στο φθινόπωρο τη νέα τους δουλειά που θα φέρει τον τίτλο "American Capitalist" ενώ οι Tygers υπολογίζουν ότι μέσα στο Φεβρουάριο θα βγει στην αγορά το "Ambush" (αν και ο τίτλος δεν είναι σίγουρος ακόμη...).


20/07/2011 - ΓΙΝΕ ΤΟ OPENING ACT ΤΩΝ SANCTUARY!
Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου – Principal Club Theater, Θεσσαλονίκη

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου – Gagarin 205 Live Music Space, Αθήνα

Η Άνωση και το Principal Club Theater σε συνεργασία με τους Sanctuary θα δώσουν την ευκαιρία στο κοινό τους να επιλέξει ποια σχήματα θα ανοίξουν τις εμφανίσεις των Αμερικάνων power metallers σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.

Όσα σχήματα ενδιαφέρονται το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να αποστείλουν ένα e-mail στο promo@anosi.gr (για την συναυλία της Αθήνας) ή στο pavlos@principalclub.com (για την συναυλία της Θεσσαλονίκης) με τα στοιχεία των μελών, τηλέφωνο και e-mail επικοινωνίας καθώς και ένα link όπου θα υπάρχουν τα κομμάτια τις μπάντας σε streaming μορφή (Facebook, MySpace, Soundcloud, Reverbnation, Jumping Fish, κ.α.).

Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών είναι η 1η Αυγούστου. Όλα τα σχήματα που έχουν δηλώσει εγκαιρά και έγκυρα συμμετοχή θα αναρτηθούν στις σελίδες της Άνωσης και του Principal Club Theater στο Facebook , facebook.com/AnosiSA και facebook.com/principalclub αντίστοιχα.

Από την 1η Αυγούστου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ψηφοφορία στις σελίδες αυτές και από τα 3 σχήματα για κάθε πόλη που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους θα επιλέξουν οι ίδιοι οι Sanctuary ποια θα μοιραστούν μαζί τους τη σκηνή του Principal Club Theater ή του Gagarin 205 Live Music Stage αντίστοιχα (1 σχήμα ανά συναυλία).

Οι τελικοί νικητές θα ανακοινωθούν στις 4 Σεπτεμβρίου.

20/07/2011 - ΠΩΣ ΟΝΟΜΑΖΕΣΤΕ…; ΒΑΡΩΝΟΣ VON STORM!
Ο πρώην drummer των Guns και νυν μέλος των Velvet Revolver, Matt Sorum, δημιούργησε ένα νέο group: τους Diamond Baby. Για τις ανάγκες (;) των Diamond Baby, o Sorum άλλαξε το όνομα του σε Baron Von Storm ενώ αξίζει να ρίξετε μία ματιά στα ονόματα των υπολοίπων μελών…έχουμε και λέμε: Ace of Diamonds (η κοπέλα του Sorum), Lisa the Lover (απλά μία ερωμένη), Mr. Fitz (και όχι Mr. T) και Duke Oz (και όχι Duke of Hazzard ή Blizzard of Ozz)!


20/07/2011 - ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ ΤΩΝ JAG PANZER
O Christian Lasegue αποχώρησε από τους power metallers Jag Panzer για να αφοσιωθεί στις σπουδές του στο κολλέγιο. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν ήταν μία εύκολη απόφαση…τελικά, οι Jag Panzerδεν αποδείχτηκαν και το…καλύτερο σχολείο για τον Lasegue αφήνοντας τη μπάντα από το Colorado σε αναζήτηση αντικαταστάτη.


19/07/2011 - Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ QUEENSRYCHE
Φαίνεται ότι κάποιος πρέπει να βάλει φρένο στα διαρκή ολισθήματα της κάποτε σπουδαίας αυτής μπάντας. Εμείς από το Rockpages –και ευτυχώς και η πλειοψηφία του Τύπου σε όλο τον κόσμο- είχαμε χαρακτηρίσει τη νέα τους δουλειά σαν «ένα δίσκο για πέταμα». Λοιπόν, ο τραγουδιστής της μπάντας, Geoff Tate, συνεχίζει το παραλήρημα στο οποίο βρίσκεται τα τελευταία χρόνια με δηλώσεις του στο περιοδικό Classic Rock. Πιο συγκεκριμένα, ο Tate υποστηρίζει ότι το rock σαν είδος μουσικής έχει πεθάνει και ότι τα συγκροτήματα θα πρέπει να «αγκαλιάζουν» νέα είδη μουσικής αν θέλουν να είναι επίκαιρα (δικαιολογώντας έτσι τον hip-hop χαρακτήρα του νέου τραγουδιού “Wot We Do”). Επίσης, σε άλλη ερώτηση σχετικά με το αν θεωρεί τους Queensryche μία progressive metal μπάντα, o Tate ήταν κατηγορηματικός: “Φυσικά και όχι”! Εδώ δεν θεωρεί τη μπάντα ούτε καν rock…προτείνουμε, λοιπόν, στον κ. Tate να αποσύρει το group από όλα τα rock festivals αλλά και από τη support θέση στους θρυλικούς Priest και να αφήσει χώρο για κανένα πιο ειλικρινές group που θα σέβεται το κοινό του!


19/07/2011 - ΣΤΟ…ΠΑΡΑΤΣΑΚ ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΑΝ ΟΙ CHEAP TRICK
Αν έχεις τύχη, διάβαινε λέει ο σοφός λαός και η παροιμία αυτή ταιριάζει γάντι στους Cheap Trick και το χθεσινό τους show στην Ottawa του Καναδά. Η εφημερίδα Ottawa Business Journal αναφέρει ότι μόλις 3 λεπτά από τη στιγμή που τελείωσαν το live οι Cheap Trick, η σκηνή κατέρρευσε ολοσχερώς λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Τραυματισμοί δεν σημειώθηκαν. Έπρεπε να φέρουν τους Cheap Trick και από τα δικά μας μέρη…κατά την παραλία μεριά όταν έπαιξαν (λέμε τώρα) π.χ. οι White Stripes ή για πιο hard core καταστάσεις όταν διοργανώθηκε το θρυλικό…Macken Open Air…


18/07/2011 - ΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΜΠΑΣΙΣΤΑΣ ΤΩΝ LOUDNESS
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην μπασίστας των Loudness Taiji Sawada έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 45 ετών για αδιευκρίνιστη ακόμη αιτία. Ο Sawada ήταν μέλος των Loudness για 1 ½ μόλις χρόνο και ηχογράφησε μαζί τους το ομώνυμο album του 1992. R.I.P.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου