ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΟΛΑ ΤΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2011


Ήρθε η ώρα να πάρουμε τα βουνά!

«EN’ORESI» FESTIVAL
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
5, 6 & 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011


Με φόντο τη μαγική φύση του Καρπενησίου, το «En’Oresi» festival, ένα φεστιβάλ με ..... ορεινό χαρακτήρα, θα φιλοξενηθεί για πρώτη χρονιά στις 5, 6 & 7 Αυγούστου στον καταπράσινο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αθλητικού Κέντρου Καρπενησίου.

«Εν’ Όρεσι» σημαίνει στα αρχαία Ελληνικά «στα βουνά» και σκοπός αυτού του φεστιβάλ είναι ακριβώς να αναδείξει το φυσικό πλούτο και τη μοναδική ομορφιά που κρύβεται σε ορεινές περιοχές της Ελλάδος, όπως το Καρπενήσι.
Ο χώρος του αθλητικού κέντρου Καρπενησίου, το οποίο θεωρείται ως ένα από τα πιο ολοκληρωμένα της Ευρώπης, διαθέτει όλες εκείνες τις υποδομές που εξασφαλίζουν την πετυχημένη διεξαγωγή μιας μεγάλης διοργάνωσης, ενώ το πυκνό ελατόδασος που το περιστοιχίζει θα αποτελέσει τον ιδανικό χώρο φιλοξενίας για τους κατασκηνωτές του festival, αποδεικνύοντας ότι το Καρπενήσι είναι ιδανικός τόπος ξεκούρασης και διακοπών όλες τις εποχές του χρόνου. Το «En’ Oresi» festival, με τη συνδρομή γνωστών ονομάτων της Ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως ο Γιάννης Αγγελάκας, οι Πυξ Λαξ & ο Σωκράτης Μάλαμας, μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε την πανέμορφη περιοχή του Καρπενησίου και να συμμετάσχουμε σε μία μοναδική γιορτή, όπου το πρόγραμμα διαμορφώνεται ανά ημέρα ως εξής:

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ 3
Δείτε πως το σύνολο των τριών (Γιάννης Αγγελάκας, Ντίνος Σαδίκης, Στάθης Αραμπατζής) με όπλα μόνο τη φωνή, ένα μπαγλαμά και μία κιθάρα μπορεί να κλέψει την παράσταση και να σε οδηγήσει σε ντελίριο!
VLASTUR
Electro dub ethnic ήχοι με ambient αποχρώσεις από έναν καταξιωμένο Έλληνα μπασίστα!
Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

ΠΥΞ ΛΑΞ
Οι “πρίγκηπες της Δυτικής όχθης” επτά χρόνια μετά τη διάλυσή τους, αποφάσισαν να έρθουν πάλι κοντά στους χιλιάδες οπαδούς τους και δίνουν περιορισμένο αριθμό συναυλιών στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Με αυτόν τον τρόπο, το συγκρότημα θέλησε να ξαναβρεθεί και πάλι μαζί αλλά και να συναντηθεί ξανά με το κοινό του, το οποίο τους ακολουθούσε πιστά και σιωπηλά όλα τα χρόνια της απουσίας του. Μια μουσική γιορτή, που θα θυμηθεί τις καλύτερες στιγμές της πορείας των Πυξ Λαξ και που θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του φίλου και συνεργάτη τους, Μάνο Ξυδούς. Ραντεβού λοιπόν με τους Πυξ Λαξ και στο Καρπενήσι για να ξανανιώσουμε ζωντανοί, να θυμηθούμε, να μοιραστούμε και να ανακαλύψουμε ξανά όλα όσα μας ενώνουν και μας κάνουν πιο δυνατούς!

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ
Κάθε συναυλία, ένα μίγμα από διονυσιακές στιγμές. Κάθε βραδιά, γεμάτη μουσικές, εικονοκλαστικούς στίχους και αφηγηματικά τραγούδια που φλερτάρουν με ηλεκτρισμένους ροκ δρόμους, μπολιασμένους με την δωρικότητα του λαϊκού, αλλά και την εσωτερικότητα της μπαλάντας. Στο τραγούδι θα τον συντροφεύει η Μαρίνα Δακανάλη

Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει ΑΜΕΣΑ
Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής:
11 ευρώ: Γενική είσοδος ανά ημέρα αποκλειστικά για τους κατοίκους του Καρπενησίου
15 ευρώ: Γενική είσοδος ανά ημέρα

30 ευρώ: Εισιτήριο τριημέρου με δωρεάν camping
Το camping μέσα στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου κοστίζει 5 ευρώ ανά ημέρα (για όσους δεν είναι κάτοχοι τριήμερου εισιτηρίου)

Σημεία προπώλησης εισιτηρίων
Αθήνα
Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς)
Τηλ.: 210 3608 366

Θεσσαλονίκη
Musicland, Μητροπόλεως 102
Τηλ.: 2310 264 880

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr

Καρπενήσι
ΑΛΚΥΟΝΗ TRAVEL AGENCY
ΕΥ ΖΗΝ - ACTIVE
....................
«Μεσόγειος η Γειτονιά μας»
στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
26 έως και 28 Ιουλίου 2011


Ένα νέο θεσμό στα μουσικά δρώμενα του καλοκαιριού καθιερώνει από εφέτος η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων με τίτλο «Μεσόγειος η Γειτονιά μας».

Πρόκειται για ένα τριήμερο Φεστιβάλ με τη συμμετοχή σημαντικών δημιουργών, από την Ελλάδα, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, που διοργανώνεται από 26 έως και 28 Ιουλίου 2011 (Κεντρική αυλή, Πειραιώς 100, Γκάζι).

Με σκοπό η μουσική αρχικά να αποτελέσει τον οδηγό για ένα ταξίδι στους πολιτισμούς των λαών της περιοχής, η οποία περικλείεται από τρεις ηπείρους, της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής και που περισσότερο από κάθε άλλη φορά, οφείλει να οριοθετηθεί ως τόπος ειρήνης και πολιτισμού, επαναπροσδιορίζοντας τις κουλτούρες της ανταλλαγής, του διαλόγου και της ανάπτυξης, το Φεστιβάλ στοχεύει αργότερα να επεκτείνει τις δραστηριότητες του και σε άλλες μορφές τέχνης, προκειμένου να καταστεί ένας πρωτοπόρος θεσμός, με την Αθήνα στο επίκεντρο, όπως ταιριάζει στην ιστορία και στον μοναδικό παγκοσμίως πολιτισμό της.

Στη σκηνή θα βρεθούν η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή, για να ερμηνεύσουν τραγούδια σε πολλές γλώσσες και διαλέκτους, το συγκρότημα Encardia και η Anna Sinzia Villani από τη Σικελία, μοναδικoί στην απόδοση της μουσικής της Κάτω Ιταλίας, ο γνωστός Πορτογάλος Fadista Andre Maia, καθώς και οι σπουδαίοι μουσικοί Adel Salameh από την Παλαιστίνη, ο Γάλλος τσελίστας Didier Petit, ο Δημήτρης Βαρελόπουλος στο λαούτο και ο Γερμανός Michael Metzler στα κρουστά, ταράζοντας τα μουσικά …νερά της Μεσογείου.

Ακόμη, η μοναδική φωνή του Ισπανού Alfredo Tejada και η δυναμική κιθάρα του συμπατριώτη του Alejandro Chacon, μαζί με τον εντυπωσιακό χορό της Ελένης Γιαννοπούλου θα ξεναγήσουν το κοινό στον κόσμο του flamenco.

Το τριήμερο Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με την εμφάνιση της Σαβίνας Γιαννάτου, της Ελληνίδας ερμηνεύτριας που εδώ και χρόνια τραγουδά τη Μεσόγειο στα πιο ιδιαίτερα Διεθνή Φεστιβάλ, των Primavera en Salonico, αλλά και των νέων ερμηνευτριών Μάρθας Μαυροειδή και Fide Koksal από τη Σμύρνη.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του Φεστιβάλ έχει ο Θέμης Ροδαμίτης.

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τρίτη 26 Ιουλίου
Ελένη & Σουζάνα Βουγιουκλή
Adel Salameh Trio

Τετάρτη 27 Ιουλίου
Andre Maia
Encardia & Anna Sinzia Villani
Alfredo Tejada, Alejandro Chacon & Ελένη Γιαννοπούλου

Πέμπτη 28 Ιουλίου
Μάρθα Μαυροειδή
Fide Koksal
Σαβίνα Γιαννάτου & Primavera en Salonico

Ώρα έναρξης : 21.00

Τιμή εισιτηρίου: 10 €
Προπώληση:
Metropolis, Public & Τεχνόπολις
.................
13 Φεστιβάλ Βαρβάρας Χαλκιδικής
29-31 Ιουλίου



Παρασκευή 29 Ιουλίου
• Γιάννης Χαρούλης
• Θανάσης Παπακωνσταντίνου

Σάββατο 30 Ιουλίου
• Παύλος Παυλίδης
• Σωκράτης Μάλαμας


Το 13ο Πολιτιστικό Καλοκαίρι που λαμβάνει χώρα στη Βαρβάρα Χαλκιδικής στις 29 , 30 και 31 Ιουλίου είναι μια προσπάθεια χρόνων του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαρβάρας που με μεράκι φροντίζει για την επαφή του τόπου με το “σήμερα” μιας και η Βαρβάρα βρίσκεται σε ορεινή περιοχή της Χαλκιδικής.

Γνωστοί καλλιτέχνες όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις. Ανάμεσα τους οι Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Θάνος Μικρούτσικος, ο Χ. Θηβαίος, Γ. Κούτρας, Γλυκερία, Μ Ασλανίδου, Ορφέας Περίδης, Μελίνα Κανά, Λιζέτα Καλημέρη, Νίκος Πορτοκάλογλου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Παντελής Θαλασσινός, Νίκος Ζερβουδάκης, Μπάμπης Στόκας, Μαριώ, Χρόνης Αηδονίδης κ.α.

Φέτος το Φεστιβάλ θα ανοίξουν την Παρασκευή 29 Ιουλίου ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και ο Γιάννης Χαρούλης, ενώ το Σάββατο 30 Ιουλίου τη σκυτάλη θα πάρουν ο Σωκράτης Μάλαμας και ο Παύλος Παυλίδης.Η Κυριακή 31 Ιουλίου είναι αφιερωμένη στα παιδιά με πολλά παιχνίδια, εκπλήξεις και δώρα. Για τους λάτρεις της κατασκήνωσης υπάρχει χώρος για ελεύθερο camping από την Τετάρτη 27 Ιουλίου.

Το Φεστιβάλ αποτελεί μια ευκαιρία ο επισκέπτης να παρακολουθήσει τις συναυλίες και παράλληλα να απολαύσει το καταπληκτικό κλίμα που προσφέρει η Βαρβάρα (600μ. υψόμετρο), τη φυσική ομορφιά του τόπου και της ορεινής Χαλκιδικής καθώς και να γευθεί τη περίφημη τοπική κουζίνα.

Διοργάνωση:
• Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Βαρβάρας
• Πολιτιστικός Σύλλογος Βαρβαριωτών Θεσσαλονίκης

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :
• ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΜΙΑΣ ΜΕΡΑΣ 20€
• ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΔΙΗΜΕΡΟΥ 35€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :
• METROPOLIS – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2310.250072
• ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΒΑΡΒΑΡΑΣ 23720.51233
• ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΙΣΣΟΥ 23773.50000
• ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΡΝΑΙΑΣ 23723.50121

Πληροφορίες : 6944 944 744 Αποστόλης Μιχαηλίδης
.....................
Dramaica Youth Festival 2011
1-4 Αυγούστου


Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων της Δράμας για 7 συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει το Dramaica Youth Festival 2011, στα Γρασίδια της Αγίας βαρβάρας στην Δράμα απο 1 εως 4 Αυγούστου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Δευτέρα 1 Αυγούστου
ΟΝΑΡ
GEMINI ACT
ΛΑΙΣΤΡΥΓΟΝΕΣ
BLUE DIX

Τρίτη 2 Αυγούστου
GLOBAL VIBE
MOCA JUNIORS
AIR PLAY
SEWN MOUTH

Τετάρτη 3 Αυγούστου
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ
ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ
X-STREAM
FOLKA FOLKA

Πέμπτη 4 Αυγούστου
ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ + SLEEPING BAND
THIS WAY OYT
DISPLAYED
DIEM NOX

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
πληροφορίες:

Τηλ:6978124541
.................
Festinia
Zάκυνθος 2011
Φίλων Βήματα, Χοροί, Μουσικές, Εικόνες
3-17 Αυγούστου


Το πρώτο Φεστιβάλ Τεχνών Festinia, διοργανώνεται τον Άυγουστο στη Ζάκυνθο, με αφορμή την προώθηση πολιτιστικών δρώμενων σ' αυτό το καταπράσινο νησί του Ιονίου.

Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα σύγχρονο πολιτιστικό θεσμό. Κάθε χρόνο να προβάλει τη δουλειά ενός καλλιτέχνη απ' τη Ζάκυνθο και να παρουσιάζει μουσικά και θεατρικά γεγονότα με Έλληνες ή Ξένους καλλιτέχνες.

Αναλυτικό Πρόγραμμα:

Τετάρτη 3 Αυγούστου
Έκθεση Γλυπτικής: Χρήστος Μπάρλος "Επεμβάσεις"
Χώρος: Baragge Culture
Διάρκεια έκθεσης: 3 - 17 Αυγούστου

Παρασκευή 5 Αυγούστου
Συναυλία: Κωστής Μαραβέγιας
Χώρος: Ανοιχτό Θέατρο Ζακύνθου

Εισιτήρια:
Προπώληση: 12 euro
Ταμείο: 15 euro

Κυριακή 7 Αυγούστου
Συναυλία: Ελένη Πέτα - Παναγιώτης Μάργαρης "Duende Unplugged"
Χώρος: Λόφος του Στράνη

Εισιτήρια: 12 euro
..............
Ark Festival 2011
«Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων
Δευτέρα 12 καιΤρίτη 13 Σεπτεμβρίου


To ARK Festival, το μοναδικό φεστιβάλ με αμιγώς ελληνική σφραγίδα που έγινε θεσμός από την πρώτη του μόλις εμφάνιση, επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Αθήνα, μετά το περσινό sold out διήμερό του, που έκανε όλη την πόλη να μιλάει γι' αυτό και την πρόσφατη παρθενική εξόρμησή του στη Θεσσαλονίκη.

Με σημαία του την αγάπη και την υποστήριξή του για τη μουσική που δεν προσβάλλει τη νοημοσύνη και την αισθητική μας, το ARK Festival 2011 δίνει για άλλη μια χρονιά το εναρκτήριο λάκτισμα για το μεγαλύτερο ομαδικό πάρτυ που σηματοδοτεί την έναρξη της επόμενης σεζόν στην πόλη μας. Όπως και πέρσι, το κλίμα της «Τεχνόπολις» θα μεταφερθεί παντού σε πραγματικό χρόνο, με συνεχή live updates και φωτογραφίες σε Facebook, Twitter και το iPhone app του φεστιβάλ.

Τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, το ARK Festival θα καταλάβει και πάλι το χώρο της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων με ένα πλούσιο line-up και τη γνώριμη πανηγυρική του διάθεση, χρησιμοποιώντας με πείσμα τη μουσική ως μοναδικό, ίσως, αντίδοτο στις δύσκολες αυτές μέρες.

Μερικοί από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, οι οποίοι θα ανακοινωθούν σύντομα, θα τραγουδήσουν για τις χαρές και θα ξορκίσουν τις λύπες μας. Θα τραγουδήσουν πάνω απ' όλα για τη ζωή, υιοθετώντας το ρόλο που θέλει ο καθένας από εμάς να τους δώσει: εμψυχωτικό, συγκινητικό, παρήγορο, αισιόδοξο, ταξιδιάρικο, επίμονο, πάντα όμως ουσιαστικό.

ARK Festival 2011. Γιατί ό,τι κι αν συμβαίνει, in music we trust.
Line-up!

Δευτέρα 12/9
Locomondo
The Burger Project feat. Φοίβος Δεληβοριάς
Λεωνίδας Μπαλάφας
Πάνος Μουζουράκης
Ska Bangies



Τρίτη 13/9
Mόνικα
Maraveyas Ilegal
Νατάσσα Μποφίλιου
Imam Baildi
Gaudi

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
PUBLIC – IANOS – TICKETSERVICES.GR

Τα πρώτα 500 εισιτήρια κοστίζουν 15 ευρώ.

Προπώληση: 17 ευρώ.
Ταμείο: 20 ευρώ.
Διήμερο 30 ευρώ.

Aπό Δευτέρα 25/7 στα Public, Ianos,

LINKS:
Official Site: www.arkfestival.gr
Facebook: THE ARK FESTIVAL
Twitter: www.twitter.com/ark_festival
Contact: info@arkfestival.gr
..................
33o River Party

Το μεγαλύτερο και μακροβιότερο φεστιβάλ της Ελλάδας εκτός Αθήνας

στο Νεστόριο της Καστοριάς
Από τις 3 έως και τις 7 Αυγούστου  Ένα μυστικό που το παίρνει το ποτάμι! Κάθε χρόνο! Υπάρχει ένα καλοκαιρινό ραντεβού που δεν χάνει κανείς. Το μεγαλύτερο, ιστορικότερο και μακροβιότερο φεστιβάλ της Ελλάδας εκτός Αθήνας, έρχεται για μία ακόμα χρονιά να μας παρασύρει στον πιο ανέμελο και αυθεντικό τρόπο διακοπών και διασκέδασης!
Χιλιάδες νέοι από όλη την Ελλάδα, αλλά και τις όμορες χώρες κατακλύζουν επί 5 ημέρες το Νεστόριο Καστοριάς και εκεί, μπροστά στις όχθες του Αλιάκμονα, αποδεικνύουν ότι κανείς δεν μπορεί να μας κλέψει τη χαρά... και τις διακοπές!

Η Live2, η οποία δημιουργήθηκε από την ένωση της «On Stage» της μεγαλύτερης εταιρίας παραγωγής Ελληνικών μουσικών γεγονότων με παρουσία στην ελληνική αγορά περισσότερων από 25 χρόνια και της «People Entertainment Group», της νεότερης αλλά ήδη γνωστής εταιρίας που μετρά 9 χρόνια παρουσίας στα καλλιτεχνικά δρώμενα της χώρας, ανέλαβε από πέρυσι με επιτυχία τη διεξαγωγή του φεστιβάλ και υπόσχεται και φέτος να προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για ένα απολαυστικό κατασκηνωτικό και μουσικό φεστιβάλ.

Φέτος, το μοναδικό στο είδος του River Party έρχεται ανανεωμένο και καλύτερο από ποτέ, προσφέροντας πάνω απ'όλα ένα πλούσιο και οικονομικό πακέτο διακοπών, σ'ενα πανέμορφο φυσικό τοπίο, και παράλληλα, ψυχαγωγία με δυνατές υπογραφές. Σημαντικά ονόματα από τον χώρο της μουσικής θα δώσουν το "παρών" επί 5 ημέρες. 

Από τις 3 μέχρι και τις 7 Αυγούστου στα stages του River Party θα ακούσουμε τα πιο αγαπημένα μας ονόματα, θα τραγουδήσουμε, θα χορέψουμε και θα κολυμπήσουμε στα νερά του Αλιάκμονα.
Αυτό το καλοκαίρι, οι περισσότεροι από 50,000 επισκέπτες που αναμένονται όπως κάθε χρόνο, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν επιπλέον venues όχι μόνο στην κεντρική σκηνή,  αλλά και στο green stage και στο dance που λειτούργησε περυσι για πρώτη φορά. Εκεί, θα φιλοξενούνται κάθε βραδιά σημαντικοί djs έκπληξη!
Όπως κάθε χρόνο, έχουν προγραμματιστεί παράλληλες εκδηλώσεις που θα δώσουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες όχι μόνο τις νύχτες, αλλά και τις μέρες.
Γιατί το River Party δεν είναι απλώς ένα φεστιβάλ. Είναι μία ευκαιρία να βγάλουμε τον πιο χαρούμενο εαυτό μας.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ




Tετάρτη 3 Αυγούστου
Main Stage
Παύλος Παυλίδης, Locomondo, Shantel

Green Stage
Penny & The Swingin' Cats

Πέμπτη 4 Αυγούστου

Main Stage

Γιάννης Αγγελάκας, Ψαραντώνης, 


Γιάννης Χαρούλης, Λεωνίδας Μπαλάφας



Green Stage
Gemini Act

Παρασκευή 5 Αυγούστου
Main Stage

Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Θάνος Μικρούτσικος, 



Χρήστος Θηβαίος, Πάνος Μουζουράκης



Green Stage
48 Ώρες

Σάββατο 6 Αυγούστου
Main Stage

Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, 


Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Ζουγανέλης,  Δημήτρης Σταρόβας, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Ζηνοβία Αρβανιτίδη



Green Stage
Θεοδοσία Τσάτσου

Κυριακή 7 Αυγούστου
Main Stage

Στέλιος Ρόκκος, Δήμος Αναστασιάδης, 


Professional Sinnerz, Enola str8
Green Stage
Ειρήνη Δούκα & Greggy K.



ΤΕΤΑΡΤΗ 3/8:

ESORDIO ώρα: 17.30 NEPETHE ώρα: 18.00 LOS MUJEROS ώρα: 18.30ΠΕΜΠΤΗ 4/8 ΛΥΜΕΝΑ ΚΟΡΔΟΝΙΑ ώρα: 18.00 3 LALOON ώρα: 18.30ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/8 ΕΤΩΝ 16 ώρα: 17.30 ΧΑΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ ώρα:18.00 ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΟΝΑ ώρα: 18.30ΣΑΒΒΑΤΟ 6/8 CHARISMA ώρα: 17.30 SKARY FACES ώρα: 18.00 MINOR PROJECT ώρα: 18.30ΚΥΡΙΑΚΗ 7/8 ΕΧΙΤ ώρα: 18.00 BARACK O'BALKAN ώρα: 18.30

Τιμές εισιτηρίων:


15 ευρώ μονοήμερο εισιτήριο, για Τετάρτη, Πέμπτη και Κυριακή
18 ευρώ μονοήμερο εισιτήριο, για Παρασκευή και Σάββατο 45 ευρώ για τις 5 ημέρες, συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος κατασκήνωσης.

Προπώληση :
www.ticketservices.gr



Live 2 τ. 210 7475080-2, 210 3629246 www.onstage.gr


River Party:

www.riverparty.org Πληροφορίες- ενημέρωση: 2103629246


Επικοινωνία-promotion:
Χαρά Ζούμα m.6980 571057czouma@gmail.comΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.



Also contact
Γκέλυ Σταμπουλή m. 6974 519386g.stampouli@yahoo.com
....................
40ο Φεστιβάλ Ολύμπου
στο Αρχαίο Θέατρο Δίου
Ιούλιος και Αύγουστος


Μετά από ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε τελικά η παραχώρηση χρήσης του Αρχαίου Θεάτρου Δίου και του αρχαιολογικού χώρου Λειβήθρων, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, για την πραγματοποίηση του 40ού Φεστιβάλ Ολύμπου.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις στο αρχαίο θέατρο Δίου:

09/7 συναυλία με την ισπανίδα τραγουδίστρια Λουθ Καζάλ.
10/7 παιδική θεατρική παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη
«Εκκλησιάζουσεςτου Αριστοφάνη Σαν Παραμύθι».
11/7 συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης
15/7 «Υπηρέτης δύο Αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι
από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.
16/7 αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη από την Ορχήστρα Νέων Δίου.
Ερμηνευτές Γεράσιμος Ανδρεάτος και Μελίνα Ασλανίδου.
23/7 «Οθέλλος» του Σαίξπηρ με τον Γιώργο Κιμούλη,
τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και τη Σμαράγδα Καρύδη.
30/7 η μουσική παράσταση «Μαρινέλλα το Μιούζικαλ»

06/8 «Σκηνοβάτες» από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.
12/8 «Ειρήνη» του Αριστοφάνη με τον Πέτρο Φιλιππίδη.
20/8 Θέατρο Άττις «Προμηθέας Δεσμώτης», σε σκηνοθεσία Θόδωρου Τερζόπουλου.
24/8 «Παραμύθι χωρίς όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα από το Εθνικό Θέατρο.
27/8 «Μικρά Διονύσια» από το ΚΒΘΕ.

Η παράσταση «Βάκχες» του Ευριπίδη από το Θέατρο Πήγασος θα πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο Λειβήθρων στις 24 και 25 Ιουλίου.Τέλος, εκτός Φεστιβάλ εγκρίθηκε το αίτημα της θεατρικής επιχείρησης «Αυλαία Επικοινωνία» για την παραχώρηση του θεάτρου Δίου την 1η και 3η Ιουλίου προκειμένου να πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση «Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω».
......................
11ο Φεστιβάλ Πλάι στο Κύμα
στην Κεραμωτή, Καβάλα
28-31 Ιουλίου


Για άλλη μια χρονιά ο Δήμος Νέστου διοργανώνει το φεστιβάλ "Πλάι στο Κύμα" που έρχεται στη παραλία Κεραμωτής, το τριήμερο 22,23 & 24 Ιουλίου, με πολλά live από γνωστούς καλλιτέχνες και καλεσμένους Dj's.
Την Παρασκευή 22 Ιουλίου ξεκινά για άλλη μια χρονιά , το 11ο Φεστιβάλ ¨Πλάι στο κύμα¨ με τους Locomondo να ανοίγουν την αυλαία .Οι υπόλοιποι καλλιτέχνες που θα δώσουν το παρόν στη φετινή εκδήλωση θα είναι : Ο Καρράς, ο Ρόκκο & son, οι Αλχημιστές, οι 63 high, οι Cabaret Balkan ενώ μετά από κάθε συναυλία θα γίνεται πάρτι μέχρι το πρωί με dj τους Charalampidi, The Rook & Alkmini και Skinny !!
Σε απόλυτα καλοκαιρινό κλίμα, στην απέραντη παραλία της Κεραμωτής, με το κύμα να σκάει στα πόδια σου.
Πρόγραμμα συναυλιών

Πέμπτη 28/7/2011

63 high
Locomondo
και μετά πάρτυ με
dj Charalampidi

Παρασκευή 29/07/2011

Gemini Act
Κικίδη
Παπακωνσταντίνου

Σάββατο 30/07/2011

Αλχιμηστές
Καρράς
και μετά πάρτυ με
The Rook & Alkmini

Κυριακή 31/07/2011

Cabaret Balkan
Ρόκκος & son
και μετά πάρτυ με Skinny

Προπώληση 10 ευρώ
Ταμείο 15 ευρώ

Τριημέρου 25 ευρώ (με εισιτήριο τριημέρου δωρεάν διαμονή στο κάμπινγκ)

Παραλία Κεραμωτής
Καβάλα
Info: www.plaistokyma.gr


Τα σημεια προπωλησης ειναι:

Kαβαλα δισκοπ. LOBBY 2510 233396
Ξανθη δισκοπ. ΙΤΑLOS 25410 73395
Δραμα δισκοπ. ARION 25210 23762
Kεραμωτη KAFE AIGAIO 25910 51222
Χρυσούπολη Restaurant Ρετρό 25910 24590

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Μέσω της Εγνατίας οδού (Α2-Ε90). Ερχόμενοι από Καβάλα βγαίνετε στην έξοδο 32 Α προς Αεροδρόμιο, Κεραμωτή. Ερχόμενοι από Ξάνθη βγαίνετε στην έξοδο 33 προς Χρυσούπολη, Κεραμωτή.

ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ
Τα συχνά δρομολόγια των υπεραστικών γραμμών του ΚΤΕΛ Καβάλας, από και προς Καβάλα, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη, θα σας μεταφέρουν μέσω Χρυσούπολης στην Κεραμωτή.
ΚΤΕΛ Καβάλας: 2510 222294

ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ
Το Διεθνές αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος απέχει μόλις 7 χιλιόμετρα από την Κεραμωτή. Υπάρχει καθημερινή σύνδεση με Αθήνα, Στουτγκάρδη και εξυπηρετεί διεθνείς πτήσεις charters.
Αεροδρόμιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» 25910 5327
.......................
Υακίνθεια 2011 - Η Γιορτή των Αναμνήσεων
28 - 31 Ιουλίου 2011


Ο θεσμός των Υακινθείων, κλείνει φέτος 14 χρόνια παρουσίας. Στη Γιορτή των Αναμνήσεων οι επισκέπτες θα συναντηθούν με την τέχνη και την παράδοση. Η γιορτή είναι αφιερωμένη στους αγαπημένους απόντες. Γιορτάζουμε την ανάμνηση μέσα στα πρόσωπα εκείνων που απουσιάζουν. Για το λόγο αυτό, μπορεί ο καθένας να φέρει τη φωτογραφία αγαπημένου προσώπου που έχει φύγει. Οι φωτογραφίες θα τοποθετηθούν στον Ασφένταμο του Υακίνθου με μικρά ξύλινα μανταλάκια. Το δέντρο από φέτος θα ονομάζεται το 'Δέντρο των Αναμνήσεων'.
Στο πλαίσιο της Γιορτής των Αναμνήσεων, Πόντιοι χορευτές από το Κιλκίς θα συναντηθούν με Κρήτες χορευτές στη μάχη του πάθους. Πορτογαλικά Fados (τα πονεμένα τραγούδια) σε μια συνάντηση με το Λουδοβίκο των Ανωγείων που για πρώτη φορά στα δεκατέσσερα χρόνια των εκδηλώσεων παίζει για το κοινό των Υακινθείων.
Η Κατερίνα Βρέντζου, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Πάλλη, θα αναδείξει το αιώνιο ερωτηματικό της γυναίκας του πάθους στη Μήδεια.
Κάθε μέρα και για τέσσερις ημέρες, βοσκοί θα τυροκομούν και γυναίκες θα μαγειρεύουν, προσφέροντας στον κόσμο την ποιότητα της τέχνης και της γεύσης, ενώ ο Βασίλης Σαλούστρος θα προσφέρει ροφήματα του βουνού.

Στο χώρο θα φιλοξενηθούν:

-Έκθεση φωτογραφίας του παλιού φωτογράφου των Ανωγείων Γιάννη Μανιώρου με φωτογραφίες από τη εποχή του΄50.
-Έκθεση φωτογραφίας του άγγλου ζωγράφου-φωτοφράφου Ντικ Κούρτις με άγνωστες φωτογραφίες που τράβηξε το 1979 στ΄Ανώγεια.
-Έκθεση παραδοσιακών γεωργικών εργαλείων.
-Έκθεση των Δώρων του Ψηλορείτη.
-Παραδοσιακά αργαστήρια με πολύτιμα υφαντά.
-Παραδοσιακές φορεσιές.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

28 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21:00
Παρουσίαση του βιβλίου “Κρητικά Εδέσματα” του πανελλήνιου Σωματείου Γυναικών “Καλλιπάτειρα” παραρτήματος Ηρακλείου Κρήτης.

Μουσικοχορευτική βραδιά με τους Ψαρογιώργη, Μιχάλη Τζουγανάκη, Παιδικό χορευτικό συγκρότημα Ανωγείων, Πόντιους χορευτές “ΟΙ ΑPΓΟΝΑYΤΕΣ”, Κρήτες χορευτές με το Θ. Mαυρόκωστα. H βραδιά θα κλείσει με τον Ψαραντώνη.

29 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21:00
“Τέρμα για σήμερα ο μύθος”.
Moυσικοθεατρική παράσταση με την Ευσταθία και την Πέγκυ Τρικαλιώτη.
Στο πιάνο η Τ. Νικολούδη.

Συναυλία με τον Βασίλη Λέκκα
Στην κιθάρα Ν. Σπάθας
Γλέντι με την “παρέα του Υακίνθου” Β. Δραμου- ντάνης, Γ. Σπαχής, Γ. Σπαχής και Δ. Μπέρκης και τους Α. Κοντόκαλο & Χ. Φασουλά.

30 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21:00
“Μνημοσύνη”, Διάλεξη της Άννας Τσιροπούλου

Συναυλία με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων.
Κιθάρα: Αριστείδης Χατζησταύρου,
Φλάουτο: Σοφία Μαυρογιαννίδου,
Φυσαρμόνικα: Μανόλης Μπαρδάνης,
Λύρα - κρουστά: Γιώργος Κοντογιάννης.

Πορτογαλικά fados με την Diana Moreira και τους Cantos & Variacoes31-7,

31 ΙΟΥΛΙΟΥ, 21:00
“Mήδεια” με την Κατερίνα Βρέντζου
σε σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Πάλλη

Συναυλία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο.
Μαζί τους οι: Ανδρέας Συμβουλόπουλος
και Σοφία Παπουλάκου.
Eίσοδος σε όλες τις παραστάσεις: 5 ευρώ

ΕΚΘΕΣΕΙΣ:
"Tα δώρα του Ψηλορείτη" από τις 11:00 το πρωΐ και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στον αύλειο χώρο του Yακίνθου όπου θα προσφέρεται δωρεάν τσάϊ από τον Γ. Σαλούστρο. Τυροκομικά και μαγειρέματα από βοσκούς και γυναίκες.

“To δέντρο των αναμνήσεων”, έκθεση του φωτογράφου του χωριού Γιάννη Μανιώρου με υλικό των τελευταίων πενήντα χρόνων.
Έκθεση με Aνωγειανούς αργαλειούς.

Έκθεση με παραδοσιακά τριβίδια και ξομπλιαστά κουλούρια του Γιώργη Νταγιαντά.

Έκθεση φωτογραφιών με θέμα “Τα Ανώγεια του ‘80” του ζωγράφου - φωτογράφου Dick Kourtis.
Ανώγεια Κρήτης
28 - 31 Ιουλίου 2011

Με τη συνεργασία του Θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων.
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Κινητό: 6977501500
Fax και Τηλέφωνο: 2834031768
................

Φεστιβάλ Βεάκειο 2011


Πρόγραμμα εκδηλώσεων Βεάκειο Θέατρο με θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις.
ΙΟΥΝΙΟΣ 2011
26 ΙΟΥΝΙΟΥ
«ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Κο ΝΙΚΟ»
μουσικοθεατρική παράσταση με την ευκαιρία των 100 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου νεοέλληνα ποιητή Νίκου Γκάτσο
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ & ΩΔΕΙΟ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

28 ΙΟΥΝΙΟΥ
«ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΝΙΛΣ ΧΟΛΓΚΕΡΣΟΝ»
σε κείμενο - σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη με τους: Νίκη Αναστασίου, Αντώνη Γκρίτση, Γόνη Λούκα, Μαρία Μαμούρη, Δημήτρη Πάσσο, Νίκο Σταματόπουλο, Μαριλίζα Χρονέα
ΟΜΑΔΑ «ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΒΟΥΡΕΣ
ΠΑΙΔΙΚΟ
τιμή εισιτηρίου :12€

29-30 ΙΟΥΝΙΟΥ
«ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» του Αριστοφάνη
με τους Θύμιο Καρακατσάνη, Βασίλη Τσιβιλίκα, Γιώργο Κωνσταντίνου,
Γιώργο Παρτσαλάκη, Κώστα Βουτσά και 20 ηθοποιούς και χορευτές.

ΑΦΟΙ ΤΑΓΑΡΗ Ο.Ε.
τιμή εισιτηρίου : 23€ / 17

ΙΟΥΛΙΟΣ 2011

1 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ Ελευθερίας Αρβανιτάκη
τιμή εισιτηρίου : 18€

3 ΙΟΥΛΙΟΥ
«ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ» της Πηνελόπης Δέλτα
με τους Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Δημήτρη Βέργαδο, Γρηγόρη Γαλάτη, Σοφιάννα Θεοφάνους κ.α.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
τιμή εισιτηρίου : 15€ / 12€

4 ΙΟΥΛΙΟΥ
«ΑΜΛΕΤ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ
με τους Αιμίλιο Χειλάκη, Μάνο Βακούση, Λεωνίδα Κακούρη, Ευγενία Δημητροπούλου κ.ά.

5Η ΕΠΟΧΗ
τιμή εισιτηρίου : 20€ / 15€

5 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ Λαυρέντη Μαχαιρίτσα & Δημήτρη Σταρόβα
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ «Η ΑΡΓΩ»
τιμή εισιτηρίου : 17€


6 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ Κώστα Χατζή με τις Μαρία Αλεξίου και Αντωνία Χατζίδη
τιμή εισιτηρίου : 18€

7 ΙΟΥΛΙΟΥ
«ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ ΒΟΡΓΙΑ» του Βίκτωρος Ουγκώ
με τους Κατερίνα Διδασκάλου, Τάσο Νούσια, Ιωσήφ Πολυζωίδη, Λεωνίδα Καλφαγιάννη κ.α.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
τιμή εισιτηρίου : 15€ / 10€

9 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ Φιλαρμονικών Δήμου Πειραιά,
Δήμου Αθηναίων & Δήμου Χαλανδρίου
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

10 IΟΥΛΙΟΥ
«ΑΛΑΝΤΙΝ» ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ
με τουςΚώστα Βελέντζα, Άνδρη Θεοδότου, Βασίλη Λέμπερο, Σαμψών Φύτρο, Ειρήνη Στρατηγοπούλου κ.α.

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ «ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ
ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ
τιμή εισιτηρίου : 15€

11 ΙΟΥΛΙΟΥ
«ΟΘΕΛΛΟΣ» του Σαίξπηρ
σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη και του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη
με τους Γιώργο Κιμούλη, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Σμαράγδα Καρύδη, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Γωγώ Μπρέμπου κ.α.

CULTURE FACTORY
τιμή εισιτηρίου : 23€ / 17€

12 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ Γιώργου Νταλάρα
με τη Μελίνα Ασλανίδου και το Μιχάλη Τζουγανάκη

ΚΕ.ΘΕ.Α. ΝΟΣΤΟΣ
τιμή εισιτηρίου : 25€ / 15€

13 ΙΟΥΛΙΟΥ
«ΑΥΤΟΣ Ο ΑΛΗΤΗΣ Ο ΚΟΕΛΙΟ…ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ…»
των Αλέξανδρου Ρήγα & Δημήτρη Αποστόλου
με τον Αλέξανδρο Ρήγα και την Εβελίνα Παπούλια.

ON STAGE
τιμή εισιτηρίου : 22€ / 18€

14 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ «55» η γενέθλια μουσική παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη
τιμή εισιτηρίου :

15 ΙΟΥΛΙΟΥ
«Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΤΑ ΓΑΜΠΡΟΙ ΣΤΟ ΚΙΟΥΠΙ»

μια παράσταση παραδοσιακού Καραγκιόζη, πλαισιωμένη με λαϊκή ορχήστρα
ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
τιμή εισιτηρίου : 6€

17 ΙΟΥΛΙΟΥ
«ΗΛΕΚΤΡΑ» του Ευριπίδη

σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα
με τους Δέσποινα Αναστάσογλου, Μαρία Κεχαγιόγλου, Πέτρο Μάλαμα, Άθω Δανέλλη, Ελένη Βεργέτη, Θεανώ Μεταξά κ.α.

ΘΙΑΣΟΣ «ΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΔΕΝΤΡΑ»
τιμή εισιτηρίου : 15€ / 10€

18 ΙΟΥΛΙΟΥ
«ΙΧΝΕΥΤΕΣ» του Σοφοκλή
με τους Ανδρέα Καρακότα, Βασίλη Σπυρόπουλο, Αγγελική Σείδου, Άρτεμη Ματαφιά, Γιάννη Αβδελιώδη κ.α.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «anagnosis»

τιμή εισιτηρίου : 15€

21 ΙΟΥΛΙΟΥ
«ΤΟ ΓΑΛΑ» του Βασίλη Κατσικονούρη
με την Άννα Βαγενά
ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ
τιμή εισιτηρίου : 20€ / 15€

22 ΙΟΥΛΙΟΥ
«CAVEMAN Ο άνθρωπος των σπηλαίων» του Rob Becker
με το Βλαδίμηρο Κυριακίδη.
ΘΕΑΤΡΟ CORONET
τιμή εισιτηρίου : 20€

23 ΙΟΥΛΙΟΥ
«ΤΟ ΜΕΛΤΕΜΑΚΙ» του Παντελή Χορν,
σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΛΑΡΙΣΑΣ «Θεσσαλικό Θέατρο»
τιμή εισιτηρίου : 15€ / 10€

24 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ «ΖΩΗ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ»
με τη Ζωζώ Σαπουντζάκη
τιμή εισιτηρίου : 15€

26 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα
τιμή εισιτηρίου : 18€

27 ΙΟΥΛΙΟΥ & 28 ΙΟΥΛΙΟΥ
«ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ» του Δημήτρη Ψαθά

σε σκηνοθεσία του Πέτρου Φιλιππίδη
με τους Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Τάσο Κωστή, Γιώργο Καπουτζίδη, Γιώργο Λέφα, Δημήτρη Γεροδήμο, Κλέλια Ρένεση, Πόπη Χριστοδούλου και Βασίλη Μυλωνά.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΣΤΙA
τιμή εισιτηρίου : 20€ / 15€

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011

31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
«ΕΙΡΗΝΗ» του Αριστοφάνη

σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη
με τους Πέτρο Φιλιππίδη και 19 ακόμη γνωστούς ηθοποιούς

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ
τιμή εισιτηρίου : 24€ / 18€

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2011
1 & 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
«ΕΙΡΗΝΗ» του Αριστοφάνη

σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη
με τους Πέτρο Φιλιππίδη και 19 γνωστούς ηθοποιούς

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ
τιμή εισιτηρίου : 24€ / 18€

3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
«ΑΜΛΕΤ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ
με τους Αιμίλιο Χειλάκη, Μάνο Βακούση, Λεωνίδα Κακούρη, Ευγενία Δημητροπούλου κ.ά.

5Η ΕΠΟΧΗ
τιμή εισιτηρίου : 20€ / 15€


5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
«ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΣ» του Ευριπίδη
με τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μηνά Χατζησάββα, Θοδωρή Αθερίδη, κ.α.

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
τιμή εισιτηρίου : 20€ / 15€

6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
«ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΒΕΜΠΟ»
με τους Γιώργο Φιλαδελφέα (τενόρος), Σουζάνα Γιαννακοπούλου (σοπράνο)
και Βαλεντίνα Βασσίλεβα (πιάνο)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
«Ο ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ» του Όσκαρ Ουάιλντ
με τους Ελένη Τριανταφύλλου, Ηλία Νάκο, Νικολέτα Κοφινά, Μιχάλη Κόκκινο, Κατερίνα Τσιμόγιαννη, Ηλία Παγούρα, Ρούλα Θεοδοσίου.
ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΠΟΘΗΚΗ
τιμή εισιτηρίου : 12€

9 & 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
«ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ» του Σταμάτη Φασουλή
με τους Νένα Μεντή, Σοφία Φιλιππίδου, Δημήτρη Λιγνάδη, Νίκο Κουρή, Τάνια Τρύπη, Κλειώ - Δανάη Οθωναίου κ.α.

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
τιμή εισιτηρίου : 20€ / 15€

11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
«ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ» του Ευριπίδη
με τους Γιάννη Νικολαΐδη, Φωτεινή Φιλοσόφου, Ζαχαρία Ρόχα κ.ά.
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΑΙΧΜΗ
τιμή εισιτηρίου : 20€ / 15€

12 & 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
«ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΔΥΟ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ» του Κάρλο Γκολντόνι

με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και άλλους 12 ηθοποιούς.
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΡΗΤΗΣ
τιμή εισιτηρίου : 20€ / 15€

14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
«ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ…ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ»

της Κάρμεν Ρουγγέρη
TEXNIS
ΠΑΙΔΙΚΟ
τιμή εισιτηρίου : 13€

15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ Δήμητρας Γαλάνη- Vassilikos
τιμή εισιτηρίου :

16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
«ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ» του Βασίλη Μαυρογεωργίου
με τους Θοδωρή Πετρόπουλο & Σεραφείμ Ράδη
ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ ΤΕΧΝΗΣ
τιμή εισιτηρίου : 15€

17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ Μιχάλη Τζουγανάκη
με κρητική παραδοσιακή μουσική

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΝΟΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ
τιμή εισιτηρίου :

18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
«ROCK ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΙΚΟ ΟΡΜΟ ΜΕ ΒΑΡΚΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ 2»
με έντεχνο ροκ με το Νίκο Γουργιώτη, ποίηση με το Φαίδωνα Αλκίνοο, ζωγράφους επί σκηνής
ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΝΟΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ
τιμή εισιτηρίου :

19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
«ΜΕΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΠΑΙΔΙΑ»
Μουσικοχορευτικά θεατρικά δρώμενα αφιερωμένα στον ελληνικό κινηματογράφο
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΙΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ «ΔΩΔΩΝΗ»
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
«ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ» του Ευγένιου Σκριμπ
με τους Μαίρη Βιδάλη, Μιχάλη Μαρκάτη, Γιάννη Τσιώμου, Πέτρο Πέτρου, Βίκυ Χατζή και Βύρωνα Κολάση.

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
τιμή εισιτηρίου : 20€ / 15
Τε 21 έως και Πα 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ :

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗ.ΡΑ.Π.

ΓΕΝΙΚΗ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 21:00
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 27,
ΠΕΙΡΑΙΑΣ (ισόγειο)
Δευτέρα – Παρασκευή
ΩΡΕΣ: 09:30 – 13:30

ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ:
μόνο την ημέρα των παραστάσεων μετά τις 19:00

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΑΜΕΙΟ – ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
210 4175897
Ο.Π.Α.Ν.:
210 410175 & 210 4101754

ΒΕΑΚΕΙΟ
Λόφος Προφήτη Ηλία
Καστέλα Πειραιά
τηλ.210 4194520
...............
Seven Festival 2011
στο ΜΟΝ ΡΕΠΟ, Ρένα Βλαχοπούλου, Κέρκυρα
4 έως 6 Αυγούστου 2011


Το «ΕΠΤΑ, Τεχνών Τόπος», με τη δυναμική της πορείας των δύο τελευταίων χρόνων επιχειρεί, αυτό το καλοκαίρι κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Κέρκυρας.

Δέκα εξαιρετικά σχήματα, πάνω από πενήντα καλλιτέχνες, σε τρείς μέρες, σε ένα stage!
Το ΕΠΤΑ, τιμώντας την παρουσία σας αυτό το χειμώνα επέλεξε παραγωγές αντάξιες της ποιότητας που προσφέρει, δίνοντας βήμα και στους κερκυραίους δημιουργούς.
Η μουσική θα ξαναβρεί τη θέση της στη σκηνή του ΕΠΤΑ και στις καρδιές όλων εκείνων που, σε πείσμα των καιρών, επιλέγουν την ποιοτική ψυχαγωγία, αυτών που δεν μπορεί κανείς να τους κλέψει την ανάγκη για συμμετοχή και χαμόγελο.
Το πρώτο “SENEN Festival”2011, θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου», στο Μον ΡΕΠΟ της Κέρκυρας και στο διάστημα από 4, έως 6 Αυγούστου 2011, με τη συμπαράσταση του Φεστιβάλ Κέρκυρας “Ionian Concerts”, του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και του ΔΗΠΕΘΕΚ.
Το Πρόγραμμα:

Πέμπτη 4 Αυγούστου (16€ προπ., 18 πόρτα)
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Δημήτρης Σταρόβας
Ζηνοβία Αρβανιτίδη
Παναγιώτης Μάργαρης
Blues Wire
Γιώργος Τρύφωνας & The Rebellions

Παρασκευή 5 Αυγούστου (18€ προπ., 20 πόρτα)
Σωκράτης Μάλαμας
Ελεονόρα Ζουγανέλη
ΛΌΛΕΚ
The Oqqosite

Σάββατο 6 Αυγούστου (16€ προπ., 18 πόρτα)
Νίκος Πορτοκάλογλου
Πάνος Μουζουράκης
Ζακ Στεφάνου & μΠάντα Κοάλα
Ρόκ Διαδρομές

DJ set, Πάρτι κλεισίματος
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00, καθημερινά.
Πληροφορίες στα τηλ. 6974354460 & 6974064575

Εισιτήριο Τριημέρου: 45€

Προπώληση Εισιτηρίων:

Ticket Box (Έναντι κεντρικό κατάστημα Εθνικής Τράπεζας)
και online: www.ticketbox.gr
τηλ. 26610 27400
...............
9ο Φεστιβάλ Γαλατσίου
Ανοιχτό Θέατρο Άλσους Βεϊκου
Ιούλιος- Άγουστος- Σεπτέμβριος 2011


Ο Δήμος Γαλατσίου φιλοξενεί στο Άλσος Βεΐκου για μια ακόμα φορά το πολιτιστικό του φεστιβάλ με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

ΙΟΥΛΙΟΣ

01/7 ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΟΡΟΥ
03/7 Η ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ του ‘Αλμπερτ Γκερνύ
09/7 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ μουσική βραδιά
10/7 Ο ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ του Δ. Κ. Μισιτζή
11/7 ΝΑΠΟΛΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΑ του Εντ. Ντε Φιλίππο
12/7 ΜΗΔΕΙΑ του Μπόστ
13/7 «Τα παιδιά τραγουδούν….Έλληνες συνθέτες και ποιητές».
14/7 ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ Μιούζικαλ (Θεάτρου Νέου Κόσμου)
15/7 FLAMEGO Χορός
16/7 ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ ΒΟΡΓΙΑ του Βίκτωρος Ουγκώ με την Κατερίνα Διδασκάλου,Ιωσήφ Πολυζωήδη
17/7 Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ Παιδική παράσταση
18/7 Συναυλία με τον ΝΙΚΟ ΖΩΙΔΑΚΗ
19/7 Συναυλία με τον ΠΑΝΟ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗ Μαζί του οι «ΩΡΙΩΝΕΣ»
20/7 ΤΟ ΓΑΛΑ του Βασίλη Κατσικονούρη με την Άννα Βαγενά
21/7 ΤΙΓΡΕ ΣΠΟΡΑΚΙΑ Χιπ Χοπ
22/7 ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΚΟΣ ΟΙΣΤΡΟΣ με το Γιώργο Μεσσάλα
23/7 Ο ΤΡΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ομώνυμο διήγημα του Δ.Καμπόυρογλου με την Ελένη Γερασιμίδου
24/7 Μουσική Παράσταση με την ΜΑΡΙΑ ΑΝΑΜΑΤΕΡΟΥ
25/7 Συναυλία με τον ΛΟΥΚΙΑΝΟ ΚΗΛΑΗΔΟΝΗ
26/7 Συναυλία με την ΤΑΝΙΑ ΤΣΑΝΑΚΛΙΔΟΥ
27/7 Συναυλία με τον ΧΡΙΣΤΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ
28/7 ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ του Ευριπίδη, σκην: Γιάννης Νικολαίδης, με τη Φωτεινή Φιλοσόφου
29/7 Μουσική βραδιά με την ΜΑΙΡΗ ΛΙΝΤΑ
30/7 ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ Δημήτρη Ψαθά, ( Ε. Κωνσταντινίδου, Τ. Κωστής & Γ. Καπουτζίδης)
31/7 ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ του Αριστοφάνη, Παιδική Παράσταση σκην: Κάρμεν Ρουγγέρη

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

02/8 SHOWS’6 Κωμική Θεατρική Παράσταση
03/8 Μουσική Βραδιά με τον ΜΠΑΜΠΗ ΤΣΕΡΤΟ
05/8 Συναυλία με τον ΜΙΧΑΛΗ ΒΙΟΛΑΡΗ
07/8 ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ της Μαίρης Βιδάλη
17/8 ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ…ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ Επιθεώρηση με τον Στάθη Ψάλτη
18/8 Συναυλία με τον ΜΙΛΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ μαζί του οι «ΕΚΤΟΣ ΧΡΟΝΟΥ»
19/8 ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ με τους Θωμά Μασούρα & Μαίρη Στεφανακίδη
20/8 ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ: Η ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ ΜΟΥ του Γιώργου Α. Χριστοδούλου
22/8 Συναυλία με τον ΛΟΥΔΟΒΙΚΟ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ
24/8 ΑΛΑΝΤΙΝ παιδική παράσταση ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ
25/8 AROMA TANGO Tango Show
26/8 Συναυλία με την ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΑ
27/8 RENT Μουσικοθεατρική παράσταση
28/8 ΑΜΛΕΤ του Σαίξπηρ σκην: Θέμης Μουμουλίδης με τον ΑιμίλιοΧειλάκη
29/8 Συναυλία με τον ΦΟΙΒΟ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ
30/8 ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΔΥΟ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ του Κάρλο Γκολντόνι με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο
31/8 ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ του Νίλς Χόλγκερσον, Παιδική Παράσταση- Μαγικές Σβούρες

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

01/9 ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ…του Αριστοφάνη με Θ.Καρακατσάνη, Β.Τσιβιλίκα, Κ.Βουτσά
Β.Τριφύλλη, Γ.Παρτσαλάκη, Γ.Κωσταντίνου,
02/9 Συναυλία με τον ΨΑΡΑΝΤΩΝΗ και την ΝΙΚΗ ΞΥΛΟΥΡΗ
03/9 Συναυλία με το ΤΡΙΦΩΝΟ
04/9 ΑΥΤΟΣ Ο ΑΛΗΤΗΣ Ο ΚΟΕΛΙΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ
των Αλέξανδρου Ρήγα- Δημήτρη Αποστόλου, με Εβελίνα Παπούλια & Αλέξανδρο Ρήγα
05/9 ΕΙΡΗΝΗ του Αριστοφάνη με τον Πέτρο Φιλιππίδη
06/9 Συναυλία με τους ΧΑΡΗ & ΠΑΝΟ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑ
07/9 Συναυλία με την ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ
08/9 ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ του Κώστα Μουρσελά, με τον Τάσο Χαλκιά & Πάνο Σκουρολιάκο
09/9 Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ από το ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΥΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΑΣ
10/9 ΟΘΕΛΛΟ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ με Γ. Κιμούλη, Κ.Μαρκουλάκη, Σ. Καρύδη, Γ. Μπρέμπου
12/9 ΔΙΠΛΟ ΦΕΓΓΑΡΙ μουσικοθεατρική παράσταση με την Πωλίνα Γκιωνάκη
14/9 ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ του Σταμάτη Φασουλή με Νένα Μεντή, Σοφία Φιλιππίδου
15/9 ΕΚΑΒΗ του Ευριπίδη σκην: Λεωνίδας Τσιριγκούλης
16/9 ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ του Νικόλαου Ι. Λάσκαρη σκην: Δ. Κώτσης, Θεατρική Ομάδα Γαλατσίου
18/9 ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΣ Ευριπίδη σκην: Μ. Μαρμαρινός με Κ. Καραμπέτη & Ν. Καραθάνο

Καλλιτεχνική Επιμέλεια από τον ηθοποιό Δευκαλίωνα Κόμη


ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΛΣΟΥΣ ΒΕΪΚΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους, τ.κ. 11146
Τηλ: 2102143414
Πύλη ‘Αλσους Βείκου 2102917182
.................
Sani Festival 2011
Με γιορτινή διάθεση για τα 20 χρόνια
Jazz on the hill


Sani Resort, Λόφος Σάνη
15 Ιουλίου έως 3 Σεπτεμβρίου


Το Sani Festival ετοιμάζεται να ανεβάσει φέτος αυλαία σε πολύ ιδιαίτερο κλίμα, αφού γιορτάζει μια σημαντική επέτειο, την ουσιαστική ενηλικίωσή του, τα 20 χρόνια από την ημέρα που δειλά έκανε την εμφάνισή του ως Jazz on the Hill στο Λόφο της Σάνης. Έκτοτε, όχι μόνο η τζαζ, αλλά και η κλασική μουσική, έθνικ ήχοι, κινηματογραφική μαγεία και εικαστικά δρώμενα εμπλούτιζαν κάθε σεζόν το πρόγραμμά του, για να αποτελεί πια θεσμό στα πολιτιστικά πράγματα της χώρας μας, το μοναδικό φεστιβάλ ιδιωτικής πρωτοβουλίας με τόσο αξιόλογη παρουσία εντός και εκτός Ελλάδας.

Η σημαντική αυτή επέτειος αποτελεί αφορμή για περαιτέρω διεύρυνσή του, με νέες ενότητες που φιλοδοξούν να έχουν την ίδια ανταπόκριση από το κοινό που αγκάλιασε το φεστιβάλ από την πρώτη του κιόλας διοργάνωση. Έτσι, η ενότητα Sani Classic μετονομάζεται Classical Waves – 26 και 27/8, 2 έως 3/9- και περιλαμβάνει, εκτός από το γνωστό πρόγραμμα με εμφανίσεις σημαντικών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και σχημάτων, masterclasses για φιλόμουσους. Επίσης, προσφέρει τη σκηνή του σε νέους καλλιτέχνες από τη Θεσσαλονίκη, ενώ για πρώτη φορά ανοίγεται στο θέατρο με την καινούργια ενότητα Αvant Garde Theatre, φιλοξενώντας παραστάσεις που θα συζητηθούν.

Συνεπές όπως πάντα στην υπόσχεσή του για καλοκαιρινά ραντεβού με θρύλους της διεθνούς σκηνής, το Sani Festival θα υποδεχθεί φέτος στη σκηνή του, στην ενότητα Jazz on the Hill που φέτος γιορτάζει τα 20 χρόνια της με πολλές εκπλήξεις, τον περίφημο Ιταλό πιανίστα Ludovico Einaudi (16/7) ενώ στην ενότητα Sounds of the World καλωσορίζει την Μαροκινή τραγουδίστρια Hindi Zahra (22/7), μια αισθησιακή ερμηνεύτρια της soul-folk-jazz που θεωρείται διάδοχος της Billie Holiday όπως και το γκρουπ από το Κεμπέκ De Temps Antan (23/7). Στη συνέχεια, στην θεματική της ελληνικής έντεχνης μουσικής ο Μανώλης Μητσιάς με τον Γιάννη Βακαρέλη (6/8) σε μια ιδιαίτερη σύμπραξη θα ανεβούν τον Λόφο της Σάνης για να συγκινήσουν με την δύναμη της μουσικής τους.

Πρόγραμμα Sani Festival 2011
Jazz on the Hill

DAVID MURRAY, ‘’David Murray Cuban Ensemble plays Nat King Cole en Espanol’’ 15/7, Λόφος Σάνης, 21:30
Ο Murray μυήθηκε στη μουσική από τη μητέρα του, μέλος εκκλησιαστικής μπάντας του Όκλαντ που καθόλου δεν ενέκρινε την τζαζ, ιδίωμα που εκείνος λάτρεψε, καταφέρνοντας να γίνει ένα από τα σημαντικότερα ονόματά της. Θεωρείται μακράν από τους κορυφαίους συνθέτες, είναι ιδρυτικό μέλος της World Saxophone Quartet, συνεργάστηκε με σημαντικούς μουσικούς όπως η Cassandra Wilson, ο James Blood Ulmer, McCoy Tyner, Elvis Jones, ενώ στη διάρκεια της μακράς καριέρας του έχει ηχογραφήσει πάνω από 250 άλμπουμ, με περισσότερα από τα μισά με το δικό του όνομα. Ο Murray είναι παγκοσμίως γνωστός για την τεχνική αναπνοής που χρησιμοποιεί η οποία του επιτρέπει να διαχειρίζεται την χρονική διάρκεια του ήχου σε εξαιρετικά μεγάλα επίπεδα. Έχει επίσης γράψει μουσική για ταινίες, για το θέατρο αλλά και δύο όπερες, και έχει αναδειχθεί σε σπουδαίο ενορχηστρωτή με εξαιρετικό ταλέντο στο συνδυασμό της τζαζ με τη συμφωνική μουσική και την χορωδία. Φέτος στο Sani Festival o David Murray μυεί το κοινό στην μουσική του Nat King Cole και συγκεκριμένα σε δύο άλμπουμ τα οποία ηχογραφήθηκαν στα ισπανικά το 1958 και 1962 με ήχους της Κούβας, Μεξικού, Πουέρτο Ρίκο, Ρίο Ντε Τζανέιρο και Μπουένος Άιρες.

LUDOVICO EINAUDI 16/7, Λόφος Σάνης, 21:30
Ο Ludovico Einaudi γεννήθηκε στο Τορίνο. Σπούδασε σύνθεση και πιάνο στο Conservatorio του Μιλάνου και κατόπιν στο πλευρό του Luciano Berio, ενός από τους σπουδαιότερους συνθέτες της avant garde σκηνής του 20ου αιώνα. Έχει χαρακτηριστεί «μινιμαλιστής», ορισμός που αποδέχεται και ο ίδιος παρότι, όπως λέει, δεν αγαπά τις κατηγοριοποιήσεις. «Ωστόσο, ο μινιμαλισμός είναι ένας όρος που μπορεί να ερμηνευτεί ως κομψότητα και ευρύτητα πνεύματος, ως εκ τούτου προτιμώ να αποκαλούμαι μινιμαλιστής παρά οτιδήποτε άλλο», λέει. Διεθνώς αναγνωρισμένος, έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα concert halls του κόσμου, όπως το Royal Albert Hall και η Arena της Βερόνα, και συνεργαστεί με καλλιτέχνες από άλλα μουσικά είδη όπως με τον Sir Paul McCartney. Σπουδαία είναι και η δισκογραφική του παρουσία («Le Onde», «Echoes», «Divenire» και πιο το πρόσφατο «Nightbook» μεταξύ άλλων) και εξίσου επιτυχής η παράλληλη καριέρα του στο σινεμά και την τηλεόραση, με πολυβραβευμένα soundracks (δημοφιλέστερα τα «Doctor Zhivago», 2002 και «This Is England», 2006). Ο ήχος του είναι αναγνωρίσιμος, με επιρροές από τη ροκ, την ελεκτρόνικα και άλλα ιδιώματα, γεγονός που του έχει εξασφαλίσει μια χωρίς προηγούμενο λατρεία από ένα μεγάλο και ποικιλόμορφο διεθνές κοινό - ο Einaudi βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των πιο σημαντικών καλλιτεχνών σε σχετικές ψηφοφορίες στο internet, αποτελώντας σύγχρονο φαινόμενο. Έχει τιμηθεί με σημαντικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων το βραβείο OMRI (Ordine al Merito della Repubblica Italiana) με το οποίο η Ιταλική Δημοκρατία τον έχρισε Ιππότη της.

RENAUD GARCIA-FONS, 17/7, Λόφος Σάνης, 21:30
Η μουσική του είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός κλασικής, τζαζ και έθνικ. Ο Παριζιάνος Renaud Garcia-Fons ανοίγει με τις νότες του καινούργιες πόρτες στον κόσμο της μουσικής, έχοντας στόχο πάντα την αναζήτηση και την ελευθερία έκφρασης, ακόμη κι αν χρειαστεί να παραβιάσει τεχνικούς κανόνες για να δημιουργήσει «κάτι άλλο». Έτσι, σ’ ένα περιβάλλον το οποίο θεωρεί το Double Base σαν «συνοδευτικό» μουσικό όργανο, ο Garcia-Fons του προσθέτει και μια πέμπτη χορδή και το αναδεικνύει κυρίαρχο και εξίσου σπουδαίο. Η improvisation και η σύνθεση παίζουν σημαντικό ρόλο ως τρόπος μουσικής έκφρασης, δίνοντάς του το έναυσμα να γίνει ακόμη πιο δημιουργικός και πνευματικά πλούσιος. Ως μέλος της Orchestre de Contrebasses και της Orchestre National de Jazz έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της ευρωπαϊκής και αμερικάνικης τζαζ, όπως οι Michael Riessier, Michel Portal, Mino Cinelu και Steve Swallow.

Sounds of the World

HINDI ZAHRA, 22/7, Λόφος Σάνης, 21:30
Θεωρείται η «νέα Billy Holiday» και όλοι μιλούν για μια φωνή η οποία αναδύεται σαν το πιο ακριβό μετάξι, απαλή, με συναίσθημα, πάθος και δύναμη. Η Μαροκινή στην καταγωγή Hindi Zahra είναι μια από τις πλέον μελωδικές παρουσίες στη μουσική βιομηχανία, όπου κυριαρχεί από το 2005 οπότε συνέθεσε τα δυο συγκλονιστικά άλμπουμ που την έφεραν στην κορυφή – «Our Soul» και «Beautiful Tango». Η Zahra, με την κιθάρα της τραγουδάει και συνθέτει τζαζ τόνους που φέρνουν σε τσιγγάνικες αναφορές, μαζί με μια δόση μπλουζ. Υμνεί τον έρωτα, την αγάπη και τους ανθρώπους, έχει δόσεις γλυκιάς μελαγχολίας, σέβεται τις τζαζ παραδόσεις, όμως παράλληλα τολμά να επενδύσει σε καινούργιες νότες που την πηγαίνουν ένα βήμα πιο πέρα.

DE TEMPS ANTAN, 23/7, Λόφος Σάνης, 21:30
Το να πει κανείς ότι οι De Temps Antan είναι ένα εκπληκτικό γκρουπ της παραδοσιακής μουσικής του Κεμπέκ, αποδίδει μέρος μόνο της αλήθειας. Γιατί και τα τρία μέλη του, οι Andre Brunet (βιολί/φωνή), Pierre-Luc Dupuis (ακορνεόν), και Eric Beaudry (κιθάρα/φωνή), υπήρξαν προβεβλημένα μέλη της περίφημης folk μπάντας La Bottine Souriante, με την οποία περιόδευσαν σε όλο τον κόσμο. Εμπειρία και ενέργεια που διοχέτευσαν στο δικό τους σχήμα, αποδίδοντας με εκρηκτικό ταμπεραμέντο τους ήχους αυτού του ιδιαίτερου Γαλλο-καναδέζικου μουσικού ιδιώματος, και επικοινωνώντας το με μοναδικό τρόπο στο κοινό της νεότερης γενιάς. Ο ήχος τους βασίζεται σε μουσικές φόρμες που συναντώνται μόνο στον Γαλλικό Καναδά, ενώ η αριστοτεχνική μείξη των οργάνων -από βιολί και ακορντεόν μέχρι μπουζούκι- προσδίδει αυτήν τη μοναδική ενέργεια που κάνει το σχήμα τόσο εξαιρετικά ενδιαφέρον.

DELA DAP, 24/7, Λόφος Σάνης, 21:30
Ο κόσμος των !Dela Dap μοιάζει με ουτοπία. Σ’ αυτόν ζει ένας μουσικός μάγος, ο οποίος συνδυάζει υπέροχα την ηλεκτρονική μουσική με τους ήχους των σύγχρονων club της Βιέννης, το ρομαντισμό με τη συναισθηματική ανεπάρκεια και την πολυπολιτισμικότητα του κόσμου που ζούμε. Το συγκρότημα, θέλοντας να ενώσει αυτούς τους δυο κόσμους, συνθέτει μουσική που απελευθερώνει και εμπνέει. Αποτέλεσμα, νότες που αναδίδουν συναισθήματα μελαγχολίας, πόνου, έρωτα και ομορφιάς, και ήχοι που υπογραμμίζουν μια νέα μουσική πραγματικότητα, αυτή για την οποία είναι γνωστοί οι !Dela Dap ως εκφραστές του «Urban Gypsy Sound» ή αλλιώς «Nu-Gypsy».

Greek Concerts

O ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗ JAZZ
ΚΟΥΙΝΤΕΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΑΝΤΖΗ, ΚΑΜΕΡΑΤΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, Υπό τη Διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη 30/7, Λόφος Σάνης, 21:30
Περισσότερο κατάθεση ψυχής παρά διασκευή, η απόδοση γνωστών και αγαπημένων συνθέσεων του Μάνου Χατζιδάκι μέσα από το ιδίωμα της τζαζ βρίσκεται το επίκεντρο της παράστασης «Mano’s», που ετοίμασαν η Καμεράτα και το κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή. Μια δουλειά που «Προέκυψε απλά, σαν φυσική διαδικασία, από την ανάγκη μας να τραγουδήσουμε τη μουσική που χαράχτηκε στις καρδιές μας από μικρά παιδιά, στη δική μας καθομιλουμένη γλώσσα: την τζαζ. Η ουσία και η διάθεση των κομματιών του Μάνου είναι πάντα εκεί, κι εμείς κάθε φορά ευτυχείς να τα ανακαλύπτουμε», αναφέρει ο εξαίρετος μουσικός Δημήτρης Καλαντζής.
Η πρωτότυπη αυτή ιδέα είναι υλοποιημένη με την υψηλή αισθητική ποιότητα που αρμόζει σ’ έναν μεγάλο καλλιτέχνη όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, με επιπλέον θετικό στοιχείο το ευρύτερο άνοιγμα της τζαζ προς το ελληνικό κοινό, που προκύπτει από τη συνεύρεση τζαζ και κλασικών ηχοχρωμάτων αλλά, κυρίως, από τη διαπραγμάτευση ρεπερτορίου ουσιαστικά και συναισθηματικά συνδεδεμένου με τους Έλληνες ακροατές. Ταυτόχρονα, το παγκόσμια αποδεκτό ιδίωμα της τζαζ αποτελεί εξαιρετικό δίαυλο μέσω του οποίου διεθνοποιείται η μουσική μεγάλων Ελλήνων συνθετών.

Δημήτρης Καλαντζής, Πιάνο, ενορχηστρώσεις
Τάκης Πατερέλης, Σαξόφωνο
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, Τρομπέτα, Φλικόρνο
Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης, Τύμπανα
Γιώργος Γεωργιάδης, Μπάσο
Μίλτος Λογιάδης, Διεύθυνση ορχήστρας
Γιάννης Αντωνόπουλος, Ενορχήστρωση εγχόρδων

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΚΑΡΕΛΗΣ- ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ, «Μουσικές Διασταυρώσεις», 6/8, Λόφος Σάνης, 21:30
Ο Γιάννης Βακαρέλης και ο Μανώλης Μητσιάς συναντώνται φέτος στη σκηνή σε μια εξαιρετική παράσταση που αποδεικνύει ότι τα μουσικά σύνορα καταργούνται όταν υπάρχει έμπνευση, αισθητική ποιότητα και πάθος. Σ’ αυτή την υπερβατική συνεύρεση της μελωδίας με την ποίηση, οι δυο καταξιωμένοι καλλιτέχνες ισορροπούν επιδέξια σ’ ένα τόλμημα που φτάνει από τον Μπαχ και τον Σοπέν στο ελληνικό έντεχνο τραγούδι, με ενδιάμεσους σταθμούς σε σύγχρονους μύθους, όπως ο Ζακ Μπρελ και ο Αλέν Λεφέβρ.
Ο πιανίστας Γιάννης Βακαρέλης ξεκίνησε την καριέρα του κερδίζοντας το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό «Βασίλισσα Σοφία» στη Μαδρίτη, το 1979. Έχει εμφανιστεί ως σολίστας στα μεγαλύτερα θέατρα και φεστιβάλ του κόσμου, έχει συνεργαστεί με τις σημαντικότερες ορχήστρες (Βιέννης, Σάλτσμπουργκ, Γαλλίας, Δρέσδης, Βερολίνου, Φιλαρμόνια), καθώς και με σπουδαίους μαέστρους όπως ο Simon Rattle, o Sir Colin Davis, o Kurt Masur, o Zubin Mehta, o Sir Neville Marriner, o Yehudi Menuhin, o Mstislav Rostropovich. Σημαντική είναι και η δισκογραφική του παρουσία με εταιρείες όπως οι RCA, ASV, RPO Records. Είναι ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ναυπλίου, ενώ για την προσφορά του έχει τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας με το παράσημο του Χρυσού Φοίνικα.

Ένας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές μας, ο Μανώλης Μητσιάς υπήρξε πρωτεργάτης των καλλιτεχνικών ρευμάτων στις δεκαετίες του ‘60 και ’70. Συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους συνθέτες μας (Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Τσιτσάνη, Μικρούτσικο, Πάνου, Κηλαηδόνη, Κραουνάκη, Ανδριόπουλο, Τόκα, Λεοντή..) ερμηνεύοντας εκπληκτικά την ποίηση των Γκάτσου, Ελύτη, Ρίτσου, Αναγνωστάκη, Σεφέρη, Ελευθερίου, Καρούζου... Έχει ηχογραφήσει 60 προσωπικούς δίσκους.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ, 13/8, Λόφος Σάνης, 21:30
Με τη σύμπραξη τεσσάρων μόνο μουσικών, η Ελευθερία Αρβανιτάκη θα παρουσιάσει φέτος μια μοναδική παράσταση, απ’ αυτές που μόνο εκείνη ξέρει να στήνει, αιθέρια και γήινη μαζί, άπιαστη και προσιτή, ταξιδιώτισσα και συνοδοιπόρος. Τα γνώριμα τραγούδια της, ήχοι που καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα, από το τσιφτετέλι μέχρι τη λάτιν και την τζαζ, ερμηνευμένα πάντα μοναδικά, θα μας παρασύρουν στον πιο όμορφο κόσμο, αυτόν της μουσικής. Γύρω της ο Αλέξανδρος Κτιστάκης στα τύμπανα, ο Γιάννης Κυριμκυρίδης στο πιάνο και τα πλήκτρα, ο Δημήτρης Μπαρμπαγάλας στην ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα και το μπάσο, και ο Θωμάς Κωνσταντίνου στο λαούτο, το ούτι, τον τζουρά και το μαντολίνο, κι εκείνη στο κέντρο του κύκλου με την υπέροχη φωνή της να μας μαγεύει.
Αvant Garde Theatre

Καλλιτεχνικός συντονιστής στην ενότητα του θεάτρου: Χρίστος Λύγκας

ΚΑΤΑΛΟΓΙΑ, 4 - 5/8, Garden Theatre, 21:30
Η παράσταση βασίζεται σε τρία κλασικά δημοτικά τραγούδια, που έχουν δραματοποιηθεί με βάση τους κώδικες της αρχαίας τραγωδίας και μεταξύ τους τα συνδέει η έννοια της θυσίας. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο θέαμα που συνδυάζει το θέατρο με το κουκλοθέατρο και το θέατρο σκιών, ενώ σημαντικό στοιχείο είναι η χρήση της μάσκας που επιτρέπει την αναπαράσταση εξωπραγματικών εικόνων και χωροχρονικών αλλαγών. Ανάμεσα στις βασικές ιστορίες υπάρχουν κωμικά μέρη σε ιντερμεδιακή μορφή, ενώ ακούγονται μοιρολόγια, πολυφωνικά τραγούδια και ρυθμικοί αυτοσχεδιασμοί συνυφασμένοι με την πλοκή των ιστοριών. Τα τρία ποιήματα είναι «Της Μάνας Φόνισσας», η ιστορία μιας μάνας που σκοτώνει το παιδί της επειδή την έπιασε με τον εραστή της, «Του Γεφυριού της Άρτας» που μιλάει για τη θυσία της όμορφης γυναίκας του πρωτομάστορα για να σταθεί το γεφύρι, και «Της Κακιάς Πεθεράς» που από φθόνο σκοτώνει τη νύφη της.

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Οικονομίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μελίσα Κωτσάκη
Ηθοποιοί: Δήμητρα Μητροπούλου, Έφη Μπάρλα, Θοδωρής Οικονομίδης, Ιωάννα Μιχαλά, Ιωάννα Πιατά, Μελίσα Κωτσάκη, Φεβρωνία Ρεϊζίδου, Χάρης Χιώτης, Χριστίνα Στουραΐτη
Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου Κύκλος
Κατασκευή κούκλας: Ομάδα Κουκλοθεάτρου «Καραμπόλα» (Φεβρωνία Ρεϊζίδου και Χριστίνα Στουραΐτη)
Μουσική: Θοδωρής Οικονομίδης
Μαντολίνο Θ. Οικονομίδης
Κιθάρα: Μελίσα Κωτσάκη

ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΣΠΙΤΙ, 11 - 12/08, Garden Theatre, 21:30
Τα κρυμμένα κάτω από το χαλί μυστικά μιας οικογένειας, το θέμα-ταμπού της σεξουαλικής κακοποίησης δυο παιδιών που έγιναν άνδρες κουβαλώντας αυτό το βάρος σε όλη τους της ζωή, αναλύει μέσα από ζωηρούς διαλόγους και καθηλωτική δράση ο Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας Neil LaBute. Βαθύ και ανατρεπτικό, το «Σκοτεινό Σπίτι» είναι η ιστορία δυο αδελφών που συναντώνται στο προαύλιο μιας νευρολογικής κλινικής όπου έχει εισαχθεί με δικαστική εντολή λόγω οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ ο μικρότερος εκ των δύο, ο Ντρου, επιτυχημένος δικηγόρος αλλά εξαρτημένος από τα πάθη του. Ο μεγαλύτερος, ο Τέρυ, θυρωρός στο επάγγελμα, έχει έρθει κατόπιν παράκλησης του Ντρου, προκειμένου να επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό του που θα του εξασφαλίσει την έξοδο από την κλινική, ότι στην παιδική του ηλικία έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από φίλο της οικογένειας. Τον ίδιο που είχε κακοποιήσει και τον Τέρυ, γεγονός που άφησε ανεξίτηλο ίχνος πάνω και στα δυο αδέλφια, υπήρξε ωστόσο και ο καταλύτης για την μεταξύ τους σχέση. Οι σκελετοί βγαίνουν από το ντουλάπι και το ανελέητο σφυροκόπημα του ενός προς τον άλλο ξεκινά, ανασύροντας απωθημένα και ξυπνώντας ανομολόγητα συναισθήματα. Πόνος, προδοσία, εκδίκηση σκιαγραφούν με ανατριχιαστικό τρόπο δυο ζωές που σημαδεύτηκαν μια για πάντα, όχι μόνο από το τρομερό γεγονός που συνέβη στην παιδική τους ηλικία, αλλά κυρίως από τον τρόπο που το χειρίστηκαν ως ενήλικες.

Σκηνοθεσία: Χρίστος Λύγκας
Μετάφραση: Χριστίνα Μπάμπου-Παγκουρέλη
Βοηθός σκηνοθέτη: Εύη Νάκου
Ηθοποιοί: Θοδωρής Οικονομίδης, Γιώργος Χριστοδούλου, Μαρία Προϊστάκη
Εικαστικά: Γιάννης Μετζικώφ
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Video art: Βάνα Κωσταγιόλα
Μουσική: Γιώργος Κουμεντάκης
Ηχητικό τοπίο: Γιώργος Πούλιος
Φωτογραφίες: Αλεξάνδρα Χατζηιορδάνη
Γραφικά: Γιώργος Κτενίδης
Fine Greek Music Talents

MOTEL SELENIK , 19/8, Garden Theatre, 21:30
H συγκυριακή συνεύρεση μιας ομάδας νέων μουσικών της Θεσσαλονίκης αποτέλεσε το αίτιο δημιουργίας της πρωτότυπης αυτής 16μελούς μπάντας, όλα τα μέλη της οποίας έχουν σημείο αναφοράς τους ήχους της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Οι συνθέσεις τους χαρακτηρίζονται από μια μίξη των μουσικών παραδόσεων των Βαλκανίων και της Μεσογείου, σε συνδυασμό με σύγχρονες επιρροές. Η διαφορετικότητα και το πλήθος των οργάνων συνδυάζονται με τις προσεγμένες ενορχηστρώσεις και οδηγούν σ’ ένα πληθωρικό αλλά ταυτόχρονα διαυγή ήχο, πετυχαίνοντας έναν ιδιαίτερο μουσικό συνδυασμό (φλαμένκο, μπάλκαν, σουίνγκ, ρεμπέτικο, λάτιν).

Σταμάτης Πασόπουλος, Ακορντεόν
Στράτος Πασόπουλος, Καβάλ
Αλέξανδρος Παπαγεωργόπουλος, Κλαρίνο
Νίκος Σαμαράς, Τρομπέτα
Δημήτρης Αβραμίδης, Βιολί
Νίκος Παπαϊωάννου, Τσέλο, Ηλεκτρικό Μπάσο
Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, Ούτι
Θεόδωρος Μίσκας, Ακουστική και Ηλεκτρική Κιθάρα
Ηλίας Μίσκας, Τύμπανα
Αλέξανδρος Ριζόπουλος, Κρουστά
Κωστής Πουλιανάκης, Κρουστά
Στάθης Παρασκευόπουλος, Κρουστά
Ματίνα Μάστορα, Τραγούδι
Elena Garcia Blay, Τραγούδι
Χρήστος Κεσικιάδης, Τραγούδι
Ναταλία Λαμπαδάκη, Τραγούδι

YOUR HAND IN MINE, 20/8, Garden Theatre, 21:30
Ο Μάνος Μυλωνάκης και ο Γιώργος Παπαδόπουλος, δυο φίλοι από τη Θεσσαλονίκη, αποφάσισαν να εκφράσουν την αγάπη τους για τα ακουστικά όργανα, τη νορμανδική φολκ και τους πλανόδιους μουσικούς μέσα από το ντουέτο Your Hand in Mine που δημιούργησαν στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας. Με μια συλλογή από αυτοσχέδια όργανα και τεχνικές live-looping παρουσίασαν μια νέο-ρομαντική, έντονα προσωπική μουσική δωματίου, γοητεύοντας ένα διαρκώς διευρυνόμενο κοινό. Το 2007 κυκλοφόρησαν σε 100 χειροποίητα αντίτυπα τις τέσσερις πρώτες ηχογραφήσεις τους σε μορφή cd, με αφετηρία τη σύγχρονη δυτικοευρωπαϊκή φολκ αλλά και τον πειραματισμό, ενώ το ίδιο καλοκαίρι, μετά από ανάθεση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, συνέθεσαν πρωτότυπη μουσική για τo βουβό αριστούργημα του Mikio Naruse, «Every Night Dreams». Φέτος επανέρχονται με νέα δουλειά, εννέα ηχητικά διηγήματα, εννέα μικρές αυτοτελείς ιστορίες μετουσιωμένες σε νότες στο δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο «The Garden Novels».

Classical Waves
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ, 26/8, Garden Theatre, 21:00
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο της πόλης, απ’ όπου πήρε το δίπλωμα πιάνου με άριστα. Συνέχισε στην Musikhochschule της Κολωνίας (δίπλωμα σολίστ), καθώς και στο Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris (πιάνο και μουσική δωματίου) και στο Κονσερβατόριο του Amsterdam, ενώ μαθήτευσε δίπλα σε εξέχουσες προσωπικότητες της μουσικής (Aldo Ciccolini, Δόμνα Ευνουχίδου, Philippe Entremont, Dmitri Bashkirov). Πραγματικός βιρτουόζος, εκτελεί με ποίηση και ταμπεραμέντο, δεχόμενος σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του εντυπωσιακές κριτικές και βραβεύσεις διεθνώς. Έχει δώσει ρεσιτάλ και λάβει μέρος σε συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει συμπράξει ως σολίστ με μεγάλες ελληνικές και ξένες ορχήστρες, έχει ηχογραφήσει για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση στην Ελλάδα και τη Γαλλία –τον περασμένο Οκτώβριο ηχογράφησε το πρώτο του προσωπικό CD με έργα Ξενάκη– και έχει πάρει μέρος σε πολλά project μουσικού θεάτρου, όπως η προσαρμογή της νουβέλας του Heinrich von Kleist «Η Μαρκησία του Ο», σε σκηνοθεσία του Lukas Hemleb, έργο που παρουσιάστηκε επί δύο χρόνια σε γαλλικές εθνικές σκηνές. Είναι μέλος του ελληνικού συνόλου πιάνων Piandemonium.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΟΣ, LYDIA OSHAVKOVA, ΝΤΙΛΙΑΝΑ ΓΚΕΟΡΓΚΙΕΒΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, 27/8, Garden Theatre, 21:00
Ο Γιάννης Στέφος σπούδασε βιολοντσέλο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα. Συνέχισε στην Ανώτατη Σχολή της Μουσικής και Θεάτρου του Ανόβερου, ενώ παράλληλα ειδικεύτηκε στη διδασκαλία του βιολοντσέλου. Έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό «Φίλιππος Νάκας» και την υποτροφία της Yamada Music Foundation. Σήμερα διδάσκει στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος και είναι μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.
Η Lydia Oshavkova είναι καθηγήτρια στη Μουσική Ακαδημία της Σόφιας και στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος. Σπούδασε στη Νίκαια, το Παρίσι και το Λονδίνο, όπου παρακολούθησε masterclass του φημισμένου James Galway. Ως σολίστ, συμμετείχε σε πολλά διεθνή φεστιβάλ. Τα CD που έχει ηχογραφήσει περιλαμβάνουν διαφορετικό στυλ μουσικής, κι αυτό λόγω του ευρέως ρεπερτορίου της, από Vivaldi, Mozart, Ravel, Debussy, Mercadante, Boccherini κ.α. Παραδίδει masterclasses σε όλον τον κόσμο, ενώ ως σολίστ έχει παίξει με φημισμένους μουσικούς.

Η Diliana Georgieva-Παπαδοπούλου αποφοίτησε με άριστα από τη Μουσική Ακαδημία της Φιλιππούπολης και ειδικεύτηκε στη μουσική παιδαγωγική λαμβάνοντας ειδικούς τίτλους καθηγήτριας πιάνου και καθηγήτριας αισθητικής της μουσικής. Έχει λάβει μέρος σε σειρά σπουδαίων συναυλιών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, ως μέλος σε διάφορα σχήματα. Ως τρίο με τον Γιάννη Στέφο (τσέλο) και τη Lydia Oshavkova (φλάουτο), πήρε μέρος σε πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου.

DUO GOLIARDI, 2/9, Garden Theatre, 21:00
Το Duo Goliardi ιδρύθηκε το 2003 από τον φλαουτίστα Δημήτρη Κούντουρα (φλάουτο με ράμφος) και τον ακορντεονίστα Κωνσταντίνο Ράπτη (ακορντεόν κοντσέρτου - μπαγιάν). Μ’ αυτό τον ιδιαίτερο συνδυασμό που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο, το ντουέτο προσεγγίζει ένα μεγάλο εύρος ρεπερτορίου, από τον όψιμο Μεσαίωνα μέχρι τη σύγχρονη μουσική δημιουργία και από ιστορικές ταραντέλες μέχρι τη μουσική για εκκλησιαστικό όργανο του Μπαχ. Στόχος τους είναι από τη μια να εκφράσουν μουσική παλαιότερων εποχών μέσα από μια διαφορετική ηχητική προοπτική πιστή στο μουσικό κείμενο και ύφος, και από την άλλη να προβάλουν καινούργια έργα γραμμένα γι’ αυτό το συνδυασμό. Συνεργάζονται με σημαντικούς συνθέτες της νεότερης γενιάς και έχουν παρουσιάσει έργα σε πρώτη εκτέλεση. Έχουν εμφανιστεί σε συναυλίες και φεστιβάλ σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Κωνσταντίνος Ράπτης γεννήθηκε στα Ιωάννινα, σπούδασε στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης και ακολούθως στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής και Θεάτρου του Ανοβέρου, ως υπότροφος του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης». Παράλληλα ακολούθησε ανώτερα θεωρητικά, πιάνο και μουσικολογία στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και έλαβε μέρος σε σεμινάρια. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και με σύνολα μουσικής δωματίου, συχνά παρουσιάζοντας έργα σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση. Παράλληλα συμμετείχε σε διαγωνισμούς ακορντεόν, λαμβάνοντας τιμητικές διακρίσεις. Έχει ηχογραφήσει για την ECM (Ελένη Καραϊνδρου «Το λιβάδι που δακρύζει») και για την ARKYS (Γιώργος Κυριακάκης «Ουλαλούμ», Duo Goliardi «Polifonia in Due»). Είναι μέλος των συνόλων Τangosinpalabras, Trio Gorrion και Ensemble Megaphon (ελεύθερος αυτοσχεδιασμός). Από το 2005 διδάσκει ακορντεόν στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ο Δημήτρης Κούντουρας σπούδασε στη Θεσσαλονίκη φλάουτο με ράμφος με τον Gilles Gourdier και φλάουτο με τον Ίλιε Μακοβέι και στη συνέχεια φλάουτο με ράμφος, μπαρόκ φλάουτο και ερμηνεία παλαιάς μουσικής στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής της Ουτρέχτης, στο Ωδείο της πόλης της Βιέννης και στο Ινστιτούτο Παλαιάς Μουσικής της Ακαδημίας του Μιλάνου. Παράλληλα σπούδασε μουσική του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής του Τρόσινγκεν και παρακολούθησε σεμινάρια στη Γαλλία και την Ιταλία. Είναι ιδρυτικό μέλος του συνόλου παλαιάς μουσικής Ex Silentio. Έχει συνεργαστεί με σημαντικές ελληνικές και ξένες ορχήστρες και εμφανιστεί ως σολίστ σε Ευρώπη και Ιαπωνία. Έχει ηχογραφήσει για την MDG και την ARKYS. Δίδαξε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. και σε σεμινάρια στις Ακαδημίες Μουσικής του Λουγκάνο και του Κλάγκενφουρτ, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στις Ημέρες Παλαιάς Μουσικής του Φίχτελμπεργκ και στο Giardino di Amadeus της Ελβετίας, ενώ από το 2007 διδάσκει στο «Mozaik Projekt» του Δυρραχίου και στο «Μουσικό Χωριό» του Πηλίου. Ερευνά ζητήματα και σχέσεις μουσικής και Ουμανισμού κατά τον 16ο και 17ο αιώνα στα πλαίσια της διδακτορικής του διατριβής. Ζει στη Βιέννη και εμφανίζεται με το μπαρόκ σύνολο Labyrinthe.

IDEE FIXE – CONTEMPORARY MUSIC ENSEMBLE, 3/9, Garden Theatre, 21:00

Το σύνολο εμφανίζεται σε σημαντικές αίθουσες συναυλιών και χώρους τεχνών, όπως και σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αναπτύσσοντας σχέσεις με σημαντικούς καλλιτέχνες και πολιτιστικούς φορείς προκειμένου να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις ουσιαστικών δράσεων, συνεργασιών και ανακαλύψεων μέσω της μουσικής δημιουργίας. Το ενδιαφέρον του εστιάζεται στη μουσική του δευτέρου μισού του 20ου αιώνα, αναζητώντας απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν στην ταυτότητα αυτού του ρεπερτορίου, τις επιρροές, τις αποκλίσεις, τις επιπτώσεις μιας ύλης που είναι ακόμη σε εξέλιξη. Έχει επίσης εκπαιδευτική δράση: εκτός από την οργάνωση συναυλιών για παιδιά και νέους, τη διοργάνωση σεμιναρίων μουσικής και την υποστήριξη του Τμήματος Σύνθεσης στο Δημοτικό Ωδείο Θέρμης, το Idée Fixe είναι το μοναδικό σύνολο που δρα στο χώρο της ωδειακής εκπαίδευσης στηρίζοντας τους σπουδαστές σύνθεσης κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

∆ιάθεση Εισιτηρίων
Θεσσαλονίκη: STEREODISC
Χαλκιδική: στα ξενοδοχεία του Sani Resort
Για περισσότερες πληροφορίες:
2310 317 327, 2310 312 320
Μέσω internet: www.ticketshop.gr

Sani Resort
63077 Κασσάνδρα Χαλκιδικής,
Τηλ: +30-23740-99400,
http://www.saniresort.gr
...................

1o Φεστιβάλ Νέων Ολύμπου

5-21 Αυγούστου Η ιδέα μιας παρέας νέων από την Ολυμπιάδα γίνετε πράξη.
Αγκαλιάστηκε από όλους τους φορείς αλλά και τους κατοίκους των γύρω περιοχών και οργάνωσαν το καλύτερο & πιο ολοκληρωμένο Φεστιβάλ για τους Νέους των περιοχών που αγκαλιάζει ο Όλυμπος αλλά και για κάθε επισκέπτη και φίλο.Tο 1ο Φεστιβάλ Νέων Ολύμπου δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει στους νέους του Ολύμπου και όχι μόνο.... Parties, Events, Happenings στους πρόποδες του Ολύμπου.Ελάτε να διασκεδάσουμε & να χορέψουμε στο 1ο Φεστιβάλ Νέων Ολύμπου και εμείς σας υποσχόμαστε ότι θα ζήσετε τις ομορφότερες στιγμές αυτό το καλοκαίρι.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/8/2011 ΩΡΑ 12:00 Ελασσόνα Αίθουσα Φαρμάκη Συνέντευξη τύπου και παρουσίαση του προγράμματος- έναρξη διαφημιστικής καμπάνιας. Διαφημιστικό σποτ, χορηγοί επικοινωνίας, χορηγοί κλπΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/8/2011  Γήπεδο Δ.Δ Ολυμπιάδας Ελασσόνας Μουσικό σχήμα ‘’Άνευ Όρων’’ Συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου Μουσικοί παραγωγοί Τ.Μ.Τ ΣΑΒΒΑΤΟ 13/8/2011 Όλυμπος  Πάνω στον Όλυμπο ... ''party in the shadow of Olympus'' παρτυ στην σκια του Ολύμπου Μουσικά νεανικά σχήματα θα διασκεδάσουν τους επισκέπτες που θα κατασκηνώσουν ψηλά στον Όλυμπο!! ΣΑΒΒΑΤΟ 20/8/2011 Πλατάνια Ολυμπιάδας  9:00 Πεζοπορία στο φαράγγι του Μαυρατζά 21:00 Θεατρική παράσταση-ροκ συναυλία ΚΥΡΙΑΚΗ 21/8/2011 Όλυμπος  Ποδηλασία Ολυμπιάδα, Ελασσόνα Τώρα μπορείτε εύκολα & γρήγορα να διασφαλίσετε το εισιτήριο σας από όποια περιοχή της Ελλάδας και αν είστε. Δεν χρειάζετε να αγχωθείτε και να στριμώχνεστε στα εκδοτήρια.

Στείλτε email στο 
festivalolympou@yahoo.gr

αναφέροντας με τον αριθμό των εισιτηρίων που θέλετε να παραλάβετε, τα ονοματεπώνυμα των αγοραστών τους καθώς και τηλέφωνο επικοινωνίας (κινητό ή σταθερό).
Άμεσα θα σας σταλθεί email ότι το αίτημα σας έγινε αποδεκτό με το συνολικό κόστος και θα μπορείτε να τα παραλάβετε από το ειδικό χώρο που θα υπάρχει για την πώληση εισιτηρίων στο χώρο του Φεστιβάλ.
Το ειδικό εκδοτήριο εισιτηρίων για την πώληση θα λειτουργεί από 16:00 - 20:00.


Σε συνεργασία με τους συλλόγους:


Α.Ο.Ολυμπίαδα Όλυμπος  Μ.Ε.Σ.Ολυμπιάδα (Ματζικερτ)  Μ.Ε.Σ.Φλάμπουρου Μ.Ε.Σ.Σκοπιας(Το Καραούλι) Χ.Ο.Σ Σπαρμού (Όλυμπος) Χ.Ο.Σ Ολυμπιάδας (Μύτικας) MEGA Χορηγοί Φεστιβάλ: || COZY Cafe-Bar & www.BROJET.gr ||





.......................
Πρόγραμμα Φεστιβάλ Αθηνών
και Επιδαύρου 2011


Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2011. Όπως πάντα, αγκαλιάζει πολλές μορφές Τέχνης, από το Θέατρο και τη Μουσική, μέχρι τα Εικαστικά και το Χορό. Παρακάτω μπορείτε να δείτε συνοπτικά τις μουσικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στα πλαίσια του Φεστιβάλ.
«Πρέπει να οργανώσουμε την απαισιοδοξία…», δήλωσε εύστοχα ο πρόεδρος του Φεστιβάλ, Γιώργος Λούκος. 

To Φεστιβάλ επιμένει στις βασικές αρχές ενός προγραμματισμού που φέρνει σε επαφή το ελληνικό κοινό με καλλιτέχνες-ορόσημα, σαν την αθεράπευτη οραματίστρια του θεάτρου Αριάν Μνουσκίν, τη χορευτική ιδιοφυΐα  της Συλβί Γκιλλέμ, το ιστορικό Θέατρο Μπολσόι και τη Φιλαρμονική της Σκάλας. Στην Επίδαυρο επιστρέφει για δεύτερη φορά, ύστερα από την τεράστια απήχηση που είχε πρόπερσι, το Bridge Project –μια συνεργασία του Ελληνικού Φεστιβάλ με τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο–, με δύο μεγάλα ονόματα του Χόλυγουντ, τον Σαμ Μέντες και τον Κέβιν Σπέισυ στον Ριχάρδο τον Γ΄.
Έργα πρωτοπόρων δημιουργών φιλοξενούνται και φέτος στη σκηνή του Φεστιβάλ: το αφιέρωμα στον συνθέτη και στοχαστή  Ιάννη Ξενάκη, η τελευταία παράσταση του ανανεωτή της θεατρικής γλώσσας Ρομέο Καστελλούτσι, ο οξυδερκής «Αμερικανός της Ευρώπης» Ουίλλιαμ Φόρσαϊθ, το τρομερό παιδί της βίντεο αρτ Νταγκ Άιτκεν, αλλά και η στρατευμένη χορογράφος Μαγκύ Μαρέν.
Η νεανική δημιουργία  εκπροσωπείται από τον Χαράλαμπο Γωγιό, τους πειραματιστές των νέων μέσων drog_A_tek, τον Μάρκελλο Χρυσικόπουλο και τον Ζερεμί Ρορέρ.
Τέλος, το Φεστιβάλ, αποκαθιστώντας επαφή με το χώρο της μνήμης, οργανώνει αφιερώματα για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Φραντς Λιστ, για τον Οδυσσέα Ελύτη και τον Νίκο Γκάτσο (100 χρόνια από τη γέννησή τους) και για τον Γκούσταβ Μάλερ (100 χρόνια από το θάνατό του).


Ωδείο Ηρώδου Αττικού
ΙΟΥΝΙΟΣ


ΜΟΥΣΙΚΗ
Εθνική Λυρική Σκηνή Καβαλερία Ρουστικάνα - Παλιάτσοι 1 Ιουνίου & 3-5 Ιουνίου, 21:00 Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Μουσική διεύθυνση

Σκηνοθεσία
Σκηνικά - Κοστούμια
Γιώργος Σουγλίδης
Φωτισμοί
Τζουζέππε ντι Ιόριο
Δυο αντιπροσωπευτικές όπερες του βερισμού για τον έρωτα, το μίσος και την παράφορη ζήλια επέλεξε να παρουσιάσει στο Φεστιβάλ Αθηνών η ΕΛΣ, με μια διανομή που συγκεντρώνει σημαντικά ονόματα όχι μόνο της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής σκηνής. Ένα δημοφιλές οπερατικό δίδυμο με υπέροχες μελωδίες, δυνατή πλοκή, σφοδρά πάθη και έντονες συγκινήσεις.
Στην Καβαλερία το ήρεμο πασχαλιάτικο πρωινό διακόπτεται βίαια από τις ενέργειες του προδομένου εραστή, που καταλήγουν σε τραγωδία. Ο Κάνιο των Παλιάτσων, ακολουθώντας τη θεατρική παράδοση, προσπαθεί να συνεχίσει την παράστασή του αλλά η απόγνωση και η ταπείνωση που νιώθει τον οδηγούν στο μακάβριο τέλος.
Τιμές εισιτηρίων

100€ (VIP)
85€ (Ζώνη VIP Ζώνη Β) 60€ (Ζώνη Α), 55€ (Ζώνη Β), 45€ (Ζώνη Γ) 25€ (Άνω διάζωμα), 15€ (Φοιτητικό - Άνω διάζωμα)
Έναρξη προπώλησης: 11 Μαΐου



ΜΟΥΣΙΚΗ
Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης Αφιέρωμα στον Φραντς Λιστ 12 Ιουνίου, 21:00 Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Μουσική διεύθυνση


Σολίστ

Franz Schubert (1797-1828) / Franz Liszt 


Φαντασία σε ντο μείζονα, D 760 («Φαντασία του οδοιπόρου»)  (μεταγραφή για πιάνο και ορχήστρα: Franz Liszt, S 366)Franz Liszt  Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 2 σε λα μείζονα, S 125  Πιάνο: Cyprien Katsaris Johannes Brahms (1833-1897) Συμφωνία αρ. 2 σε ρε μείζονα, έργο 73      
Διακόσια χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη γέννηση του Ούγγρου Φέρεντς Λιστ, του καλύτερου πιανίστα στην ιστορία της μουσικής, ο οποίος παράλληλα καθιέρωσε την έννοια του σολίστ και του ατομικού ρεσιτάλ κατά τον 19ο αιώνα, υπήρξε ανανεωτής και πολυγραφότατος συνθέτης, αλλά και μαέστρος που υποστήριζε τα καινούρια ρεύματα και τους νέους συνθέτες (όπως ο Βάγκνερ). Πληθωρική προσωπικότητα, ποιητής της ζωής και της μουσικής, Φραγκισκανός αββάς, μποέμ καλλιτέχνης, βαθιά και ουσιαστικά φιλάνθρωπος, ο Λιστ υπήρξε σίγουρα από τις πιο σημαντικές φιγούρες του Ρομαντισμού.


Διάρκεια

1 ώρα 30 λεπτά περίπου (με διάλειμμα)
Τιμές εισιτηρίων

30€

15€ (Άνω διάζωμα) 10€ (ΑΜΕΑ) Έναρξη προπώλησης: 23 Μαΐου





ΘΕΑΤΡΟ

Σταύρος Σ. Τσακίρης Nijinsky: Είμαι μια μαριονέτα του Θεού... 18 Ιουνίου,21:00 Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Συντελεστές:

Σκηνοθεσία – Κείμενο: Σταύρος Σ. Τσακίρης
Ερμηνεύουν: 

Nijinsky- Diagilef Ι:  Κωνσταντίνος Ρήγος


Nijinsky- Diagilef II: Γιάννης Τσορτέκης Romola:  Ευδοκία Ρουμελιώτη  Δασκάλα Τ. Καρσάβινα: Τατιάνα Παπαμόσχου

Kira Nijinsky:  Αποστολία - Γαλάτεια Τσακίρη, Μαρία Σιμώνι Τσακίρη 
Ακούγεται ο Γρηγόρης Βαλτινός 
Νοσοκόμοι- Γιατροί- Xορευτές: Μαριέτα Βέττα, Χλόη θεοδωροπούλου, Τάσος Καραχάλιος, Γιάννης Νικολαΐδης 
Συμμετέχουν σπουδαστές της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης 
Διδασκαλία Σπουδαστών ΚΣΟΤ: Δήμητρα Λαούδη 

Χαμένος στις αναμνήσεις του, σε μια κλινική της Ελβετίας, ο θρυλικός χορευτής Νιζίνσκυ ακροβατεί ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν ενώ σταδιακά βυθίζεται στην τρέλα και την απελπισία.
Οι γιατροί, ο Ντιάγκιλεφ, η Ρομόλα και μια τάξη νέων χορευτών κυκλοφορούν γύρω του την ώρα που εκείνος, σε μια συνεχή αναζήτηση του Θεού, φιλοσοφεί για την αγάπη, το θάνατο, το χορό, το καλό και το κακό.

Μια φιλόδοξη περφόρμανς του Σταύρου Σ. Τσακίρη για τη λεπτή διαχωριστική γραμμή μεταξύ μεγαλοφυΐας και παράνοιας και την υπόσταση της τέχνης, με έναν αξιόλογο θίασο· ανάμεσά τους ο χορογράφος-χορευτής Κωνσταντίνος Ρήγος
Η παράσταση περιέχει τολμηρές σκηνές και κάποιες λεκτικές ακρότητες. 
Συμμετέχουν σπουδαστές της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης

Διάρκεια
1 ώρα 20 λεπτά περίπου
Τιμές εισιτηρίων

30€
15€ (Άνω διάζωμα), 10€ (Φοιτητικό, ΑΜΕΑ)
Έναρξη προπώλησης: 28 Μαΐου



ΜΟΥΣΙΚΗ

Αφιέρωμα στον Ελύτη (1911-1996)  Μονόγραμμα, του Γιώργου Κουρουπού 24 Ιουνίου, 21:00 Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Ορχήστρα των Χρωμάτων
 Μουσική διεύθυνση
Σολίστ
Τάσης Χριστογιαννόπουλος, βαρύτονος
Βασιλική Καραγιάννη, σοπράνο
Συμμετέχει η Χορωδία της ΕΡΤ
Μουσική διδασκαλία

Δημήτρης Μπουζάνης
Κονσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 21, του Β. Α. Μότσαρτ
Μονόγραμμα, του Γιώργου Κουρουπού

Με αφορμή τον εορτασμό των εκατό χρόνων από τη γέννηση του Έλληνα νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, το Φεστιβάλ Αθηνών

επιλέγει να παρουσιάσει τη σκηνική καντάτα Το Μονόγραμμα με την υπογραφή του Γιώργου Κουρουπού. Όπως ο ίδιος αναφέρει: 
«Πρόκειται για τον ωραιότερο ύμνο στην αγάπη, που έτυχε να γνωρίσω. Θέλησα να αποδώσω όχι μόνο το λυρισμό του έργου αλλά και τα δραματικά του στοιχεία, ιδιαίτερα την απόγνωση του ανθρώπου μπρος στη διαπίστωση ότι ένας τέτοιος ιδανικός έρωτας δεν μπορεί ν’ ανθήσει στον κόσμο τούτο»

Μαζί παρουσιάζεται ένα κοντσέρτο του Μότσαρτ – από τα αγαπημένα κομμάτια του Ελύτη, όπως ο ίδιος εξομολογείται στον Μικρό Ναυτίλο.
Λόγω των σχετικών με την Ορχήστρα των Χρωμάτων και τον μόνιμο μαέστρο της Μίλτο Λογιάδη εξελίξεων, η συναυλία ματαιώνεται.


ΜΟΥΣΙΚΗ

Φιλαρμονική της Σκάλας του Μιλάνου Αφιέρωμα στον Γκούσταβ Μάλερ 26 Ιουνίου, 21:00 Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Μουσική διεύθυνση

Σεμιόν Μπίτσκοφ


Σολίστ
Joshua Bell, βιολί
Max Bruch (1838-1920)       
Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα αρ. 1 σε σολ ελάσσονα, έργο 26 
Gustav Mahler (1860-1911)       
Συμφωνία αρ. 6 σε λα ελάσσονα 
Στη συναυλία της για τα 100 χρόνια από το θάνατο του Γκούσταβ Μάλερ η Φιλαρμονική της Σκάλας του Μιλάνου παρουσιάζει δύο έργα που συμπυκνώνουν την ουσία του Ρομαντισμού: το δημοφιλές Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα αρ. 1 σε σολ ελάσσονα του Μαξ Μπρουχ, με σολίστ τον Τζόσουα Μπελ, και την Έκτη συμφωνία του Μάλερ, την επιλεγόμενη και «τραγική», που διαπνέεται από το πνεύμα της φθοράς και του τέλους. Η μουσική διεύθυνση είναι του Σεμιόν Μπιτσκόφ.


Διάρκεια

2 ώρες περίπου (με διάλειμμα)




Τιμές εισιτηρίων

40€ (VIP)

35€ (Ζώνη Α),25€ (Ζώνη Β),20€ (Ζώνη Γ)
15€ (Άνω διάζωμα),10/15€ (Φοιτητικό), 10€ (ΑΜΕΑ)
Έναρξη προπώλησης: 6 Ιουνίου


ΘΕΑΤΡΟ

ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης - Γιάννης Κακλέας /  Υπηρέτης Δύο Αφεντάδων του Κάρλο Γκολντόνι29-30 Ιουνίου, 21:00 Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Μετάφραση

Ερρίκος Μπελιές 


Σκηνοθεσία
  
Ερμηνεύουν

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

Αλέξανδρος Μυλωνάς

Φαίη Ξυλά Γιώργος Χρυσοστόμου Βαγγέλης Χατζηνικολάου Κίμων Φιορέτος Μένη Κωνσταντινίδου Γιώργος Παπαγεωργίου
«Πενία τέχνας κατεργάζεται». Έτσι και ο δαιμόνιος Τρουφαλδίνος-Αρλεκίνος, για να επιβιώσει, θα φορτωθεί στην πλάτη του δύο αφεντάδες. Δεν πρέπει όμως να το καταλάβουν, κι ας βρίσκονται στην ίδια λοκάντα. Αυτός έμπλεξε το θεατρικό κουβάρι, αυτός πρέπει τώρα με μαεστρία και σβελτάδα να το ξεμπλέξει.
Στην πασίγνωστη κωμωδία του, ο Γκολντόνι φέρνει επί σκηνής το άρωμα της Commedia dell’arte, ενώ ταυτόχρονα στρέφεται προς την κοινωνική παρατήρηση. Ο καινοτόμος Γιάννης Κακλέας σκηνοθετεί έναν αξιόλογο θίασο, με τον εξαιρετικό Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στο ρόλο του πιο αθώου και πονηρού συνάμα υπηρέτη όλων των εποχών.
Χρυσός χορηγός ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης

Διάρκεια
1 ώρα 45 λεπτά περίπου


Τιμές εισιτηρίων

30€ (VIP, Ζώνες Α,Β,Γ)
15€ (Άνω διάζωμα) 10€ (Φοιτητικό, ΑΜΕΑ)
Έναρξη προπώλησης: 8 Ιουνίου

ΙΟΥΛΙΟΣ

ΘΕΑΤΡΟ

Άρης Ρέτσος Θρόνος Ατρειδών 5 Ιουλίου,21:00 Ωδείο Ηρώδου Αττικού



ΘΕΑΤΡΟ

Wajdi Mouawad: Γυναίκες  έργο βασισμένο στις τραγωδίες του Σοφοκλή Αντιγόνη, Ηλέκτρα, Τραχίνιαι 9  Ιουλίου,21:00 Ωδείο Ηρώδου Αττικού


ΜΟΥΣΙΚΗ

Συμφωνική Ορχήστρα του Θεάτρου Μπολσόι Έργα Ραχμάνινοφ, Ντβόρζακ 13 Ιουλίου, 21:00 Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Μουσική διεύθυνση
Βασίλι Σινάισκι


Σεργκέι Ραχμάνινοφ  (1873-1943)
Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 3 σε ρε ελάσσονα, έργο 30Ντένις Ματσούεφ, πιάνοAntonín Dvořák (1841-1904)Συμφωνία αρ. 8 σε σολ μείζονα, έργο 88, Β 163

Το Τρίτο κοντσέρτο για πιάνο του Σεργκέι Ραχμάνινοφ αποτελεί πραγματική πρόκληση για τον ερμηνευτή τόσο από τεχνικής όσο και από ευρύτερης μουσικής άποψης. Στην προκειμένη περίπτωση, τα ονόματα των συντελεστών προσφέρουν την απαιτούμενη εγγύηση ποιότητας: ο διεθνώς καταξιωμένος ρώσος πιανίστας Ντένις Ματσούεφ συμπράττει με το παλαιότερο σύνολο της χώρας του, την Ορχήστρα του Θεάτρου Μπολσόι υπό τον μόνιμο αρχιμουσικό της, Βασίλι Σινάισκι.
Το πρόγραμμα συμπληρώνει η Όγδοη συμφωνία του Αντονίν Ντβόρζακ, έργο εύθυμου χαρακτήρα, εμπνευσμένο από τη λαϊκή μουσική της Βοημίας.

Διάρκεια
1 ώρα 30 λεπτά περίπου (με διάλειμμα)


Τιμές εισιτηρίων
40€,35€,25€,20€,15€,10€
Έναρξη προπώλησης: 22 Ιουνίου
-----------------------------------------------

ΜΟΥΣΙΚΗ

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών - Βασίλης Χριστόπουλος  Αφιέρωμα στον Μάλερ 15 Ιουλίου ,21:00 Ωδείο Ηρώδου Αττικού


Μουσική διεύθυνση 


Βασίλης Χριστόπουλος

Δάφνη Ευαγγελάτου, μετζοσοπράνο

Σοφία Κυανίδου, σοπράνοΣυμμετέχουν
Κρατική Χορωδία της Λετονίας
Διευθυντής: Maris Sirmais 

Χορωδία της ΕΡΤ
Με τη μεγαλειώδη Δεύτερη Συμφωνία, το δημοφιλέστερο ίσως από τα έργα του Γκούσταβ Μάλερ, εμφανίζεται φέτος η ΚΟΑ στο Φεστιβάλ Αθηνών συμμετέχοντας στο αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από το θάνατο του συνθέτη.
Γραμμένη για μεγάλη ορχήστρα, δύο σολίστ και μικτή χορωδία, η Συμφωνία «της Αναστάσεως», όπως αποκαλείται λόγω της ομότιτλης ωδής που εμπεριέχεται στο συγκλονιστικό φινάλε της, δίνει μια μουσικά συγκινητική απάντηση στην υπαρξιακή αγωνία του φθαρτού ανθρώπου που αναζητά το θείο. Διευθύνει ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής της ορχήστρας Βασίλης Χριστόπουλος.

Συμπαραγωγή
Φεστιβάλ Αθηνών - ΚΟΑ

Διάρκεια

1 ώρα 30 λεπτά περίπου



Τιμές εισιτηρίων
30€,15€, 10€





Έναρξη προπώλησης: 24 Ιουνίου 


Sadler's Wells - Sylvie Guillem 


6000 μίλια μακριά Χορογραφίες Εκ, Φορσάϊθ, Κύλιαν 19-20 Ιουλίου,21:00 Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Rearray


Χορογραφία: William Forsythe

Ερμηνεύουν: Sylvie Guillem, Nicolas Le Riche (Paris Opera Ballet étoile) Κοστούμια – Φωτισμοί: William Forsythe Σχεδιασμός φωτισμών: Rachel Shipp27’52” Χορογραφία: Jiří Kylián Μουσική: Dirk Haubrich (πρωτότυπη μουσική βασισμένη σε 2 μουσικά θέματα του Μάλερ)  Σκηνικά: Jiří Kylián Κοστούμια: Joke Visser Φωτισμοί: Kees Tjebbes Ερμηνεύουν: Aurélie Cayla & Kenta Kojiri


Ajö (Bye)

Χορογραφία: Mats Ek
Μουσική: Ludwig van Beethoven, Σονάτα για πιάνο έργο 111, Arietta. Ερμηνεύεται από τον Ivo Pogorelich


Σκηνικά – Κοστούμια: Katrin Brännström



Φωτισμοί: Erik Berglund Ερμηνεία: Sylvie Guillem Συμπαραγωγή: Dansens Hus Stockholm

Παγκόσμια πρεμιέρα: 21 Feb 2002, Lucent Danstheater, Den Haag NDTII
Το χορευτικό ρεσιτάλ της Συλβί Γκιλλέμ, με τρεις ολοκαίνουργιες δημιουργίες που χορογράφησαν ειδικά γι’ αυτήν ο Ματς Εκ, o Ουίλλιαμ Φόρσαϊθ και o Γίρζι Κύλιαν, συνιστά αναμφίβολα το γεγονός του φετινού πολιτιστικού καλοκαιριού. Τέσσερις καλλιτέχνες του χορού που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, μια που o καθένας τους σφραγίζει καθοριστικά το τοπίο του χορού στις μέρες μας.

Κοινή αφετηρία για όλους το κλασικό μπαλέτο, κοινή και η ανάγκη να το μετακινήσουν σε σύγχρονα συμφραζόμενα: η Συλβί, με τη σπάνια χορευτική ιδιοφυΐα που διαθέτει, από απόλυτη σταρ του κλασικού έκανε την πρωτόγνωρη στροφή προς το σύγχρονο, υπερβαίνοντας τις κατατάξεις. Αυτή τη φορά ανταποκρίνεται στη νεωτεριστική πρόκληση ενός οξυδερκούς μετακλασικού, ενός νεοκλασικού που αγαπά το σινεμά και ενός εξερευνητή της ψυχής μέσω της κίνησης.
Παραγωγή
Sadler's Wells London / Sylvie Guillem 
Συμπαραγωγοί
Φεστιβάλ Αθηνών, Holland Dance Festival, Les Nuits de Fourvière / Département du Rhôn, Esplanade - Theatres on the Bay
Τιμές εισιτηρίων

50€,45€,40€,35€
20€ (Άνω διάζωμα),15€ / 20€ (Φοιτητικό), 15€ (ΑΜΕΑ)



Έναρξη προπώλησης: 28 Ιουνίου


Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

ΙΟΥΛΙΟΣ

ΘΕΑΤΡΟΘεατρική Διαδρομή - Πέτρος Φιλιππίδης Ειρήνη του Αριστοφάνη 1 & 2 Ιουλίου,21:00 Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Μετάφραση
Κ. Χ. Μύρης
Σκηνοθεσία
Πέτρος Φιλιππίδης
Δραματουργική επεξεργασία
Πέτρος Φιλιππίδης
Γιώργος Γαλίτης
Γιώργος Λέφας
Σκηνικά
Γιάννης Κόττης 
Κοστούμια
Γιάννης Μετζικώφ
Μουσική
Μίνως Μάτσας
Χορογραφία
Ελπίδα Νίνου
Φωτισμοί
Ελευθερία Ντεκώ
Εγκατέλειψαν οι θεοί την Ελλάδα;
Ο Πελοποννησιακός Πόλεμος μαίνεται ήδη μια δεκαετία και η απελπισία έχει κυριεύσει τον κόσμο. Ο δαιμόνιος Τρυγαίος από την Αθήνα αποφασίζει να ξεκαθαρίσει το θέμα: καβαλά ένα τεράστιο σκαθάρι και ανεβαίνει στον ουρανό για να συναντήσει τον Δία. 
Στην πάντα επίκαιρη Ειρήνη (421 π.Χ.), έναν ύμνο στην αγροτική ζωή, ο Αριστοφάνης καταγγέλλει τον πόλεμο και ταυτόχρονα παρωδεί το θέατρο της εποχής του.
Ο λαμπρός κωμικός Πέτρος Φιλιππίδης σκηνοθετεί για πρώτη φορά στην Επίδαυρο και πρωταγωνιστεί δίπλα σε μια πλειάδα γνωστών ηθοποιών.

Διάρκεια
1 ώρα 45 λεπτά περίπου

Τιμές εισιτηρίων
50€,40€,30€,20€,15€.10€
Έναρξη προπώλησης: 10 Ιουνίου


ΘΕΑΤΡΟ

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος Μικρά Διονύσια 8-9 Ιουλίου,21:00 Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Σύνθεση κειμένων


Κώστας Γεωργουσόπουλος

Σκηνοθεσία


Γιάννης Ρήγας Γρηγόρης Καραντινάκης

Σκηνικά

Λίλη Πεζανού

Κοστούμια

Έρση Δρίνη
Πενήντα χρόνια Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Μισός αιώνας καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Ένας πολύπειρος και ξεχωριστός ηθοποιός ξεναγεί στην ενδοχώρα του αρχαίου δράματος τη νεότερη γενιά ηθοποιών, σταματώντας σε παραστάσεις σταθμούς.
Το ΚΘΒΕ θυμάται τις εμβληματικές παραστάσεις στα αρχαία θέατρα Φιλίππων και Θάσου, την πρώτη φορά που οι ηθοποιοί του έπαιξαν μπροστά στο κοινό της Επιδαύρου, τις μαγικές βραδιές στο Θέατρο Δάσους με φόντο τη Θεσσαλονίκη. Μια περιπλάνηση στο θεατρικό τότε και τώρα, σε μια παράσταση φόρο τιμής σε μεγάλες προσωπικότητες του ελληνικού θεάτρου.


ΘΕΑΤΡΟ

Εθνικό Θέατρο - Σταμάτης Φασουλής Σκηνοβάτες 15-16 Ιουλίου,21:00 Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Μετάφραση – Δραματουργία – Σκηνοθεσία
Σταμάτης Φασουλής 
Σκηνικά
Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια
Ντένη Βαχλιώτη
Μουσική  
Θοδωρής Οικονόμου
Στίχοι τραγουδιών
Αφροδίτη Μάνου
Χορογραφία
Φωκάς Ευαγγελινός 
Φωτισμοί
Λευτέρης Παυλόπουλος
Μουσική διδασκαλία
Μελίνα Παιονίδου
Σε μια ετερόκλητη σκηνική σύνθεση που πηγαίνει στο βάθος του χρόνου και στις απαρχές της αρχαίας ελληνικής Γραμματείας για να φτάσει στη Pωμαϊκή περίοδο, η ιστορία του θεάτρου ζωντανεύει επί σκηνής. Αποσπάσματα από τραγωδίες και κωμωδίες Ελλήνων και Ρωμαίων ποιητών, ύμνοι και χορικά, μίμοι καθώς και στοιχεία της ρωμαϊκής αρένας  –εντυπωσιακές αθλοπαιδιές, μονομαχίες, ακροβατικά και θεαματικές επιδείξεις με φωτιές–  συνθέτουν ένα πολύχρωμο και γοητευτικό κολάζ! 
Μια παράσταση που φτάνει μέχρι τις μέρες μας μέσα από τις αναλογίες του χθες και του σήμερα, που εναλλάσσει το κωμικό με το τραγικό και κλείνει το μάτι στον σύγχρονο θεατή.
Τιμές εισιτηρίων

50€, 45€, 25€
15€ (Άνω Διάζωμα, Φοιτητικό ΑΜΕΑ)

Έναρξη προπώλησης: 24 Ιουνίου





ΘΕΑΤΡΟ

Αντώνης Αντύπας Μήδεια του Ευριπίδη 22-23 Ιουλίου,21:00 Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Μετάφραση
Γιώργος Χειμωνάς
Σκηνοθεσία
Αντώνης Αντύπας
Σκηνικά – Κοστούμια
Γιώργος Πάτσας
Μουσική
Ελένη Καραΐνδρου

Ερμηνεύουν
Μήδεια
Αμαλία Μουτούση
Ιάσονας
Χρήστος Λούλης
Κρέων
Άρης Λεμπεσόπουλος

Άγγελος
Δημήτρης Ήμελλος
Αιγέας
Γιάννης Νταλιάνης
Παιδαγωγός
Θέμις Πάνου
Τροφός

Μαρία Καλλιμάνη
Παιδιά
Γιώργος & Κωνσταντίνος Κοσμίδης
«Αβάσταχτη ζημιά έγινε η ζωή μου», αναφωνεί η Μήδεια. Πλάσμα σκοτεινό και γοητευτικό, η βάρβαρη μάγισσα από την Κολχίδα, εγγονή του Ήλιου, οδηγήθηκε από τον έρωτά της στον Ιάσονα, πρόσφυγας στην Κόρινθο. Εδώ βιώνει την προδοσία και μηχανεύεται την πιο σκληρή τιμωρία.

Τραγωδία του έρωτα και της εκδίκησης, η Μήδεια (431 π.Χ.) θίγει ταυτόχρονα πολύπλοκα ζητήματα μέσα από την αβυσσαλέα σύγκρουση των φύλων αλλά και των διαφορετικών πολιτισμών.
Τη διάσημη ηρωίδα ερμηνεύει η Αμαλία Μουτούση πλαισιωμένη από ένα εξαιρετικό επιτελείο ηθοποιών. 

Διάρκεια

2 ώρες περίπου



Τιμές εισιτηρίων
50€,40€,30€,20€,15€,10€



Έναρξη προπώλησης: 01 Ιουλίου


ΘΕΑΤΡΟ

Η Bank of America Merrill Lynch παρουσιάζει: The Bridge Project Ριχάρδος ο Γ', του W. Shakespeare 29-31 Ιουλίου,21:00 Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Πρωταγωνιστεί ο
Κέβιν Σπέϊσι
Σκηνοθεσία
Σαμ Μέντες
O Σαμ Μέντες, στo πλαίσιο του Bridge Project, επιστρέφει στο θέατρο για να σκηνοθετήσει τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Old Vic, Κέβιν Σπέισι, στον Ριχάρδο Γ΄. Οι δύο καλλιτέχνες συναντώνται εκ νέου στο διατλαντικό αυτό εγχείρημα για πρώτη φορά μετά την ταινία American Beauty, που χάρισε και στους δύο τα βραβεία BAFTA και Όσκαρ. 

Ο θίασος επανδρώνεται και πάλι με κορυφαίους Αμερικανούς και Βρετανούς ηθοποιούς και ξεκινά μια διεθνή περιοδεία προτού καταλήξει στη σκηνή του BAM στη Νέα Υόρκη.
O Σαμ Μέντες, ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Donmar Warehouse επί μία δεκαετία, έχει σκηνοθετήσει θεατρικές παραστάσεις στο Βασιλικό Σαιξπηρικό Θέατρο, στο Εθνικό Θέατρο της Μεγάλης Βρετανίας, στο Γουέστ Εντ και το Μπρόντγουεϋ. Η φιλμογραφία του περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις ταινίες Ο δρόμος της απώλειας και Ο δρόμος της επανάστασης.
Ο Κέβιν Σπέισι, τα τελευταία χρόνια πρωταγωνίστησε στις παραστάσεις του Old Vic Inherit the Wind, Speed-the-Plow, A Moon for the Misbegotten και Ριχάρδος Β΄.

Διάρκεια

3 ώρες περίπου

Τιμές εισιτηρίων

50€ (VIP)

40€ (Ζώνη Α), 30€ (Ζώνη Β)
20€ (Άνω Διάζωμα) 15€ (Φοιτητικό - Ζώνη Β) 10€ (Φοιτητικό - Άνω Διάζωμα, ΑΜΕΑ)

Έναρξη προπώλησης: 8 Ιουλίου



ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

ΘΕΑΤΡΟ


Εθνικό Θέατρο - Μιχαήλ Μαρμαρινός Ηρακλής Μαινόμενος του Ευριπίδη 5-6 Αυγούστου,21:00 Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Μετάφραση
Γιώργος Μπλάνας
σε συνεργασία με τον
Μιχαήλ Μαρμαρινό
Σκηνοθεσία
Μιχαήλ Μαρμαρινός
Σκηνικά
Ελένη Μανωλοπούλου
Κοστούμια
Κέννυ Μακ Λέλλαν
Επιμέλεια κίνησης – Χορογραφία
Κωνσταντίνος Ρήγος
Μουσική
Δημήτρης Καμαρωτός
Φωτισμοί
Thomas Walgrave

  Ηρακλής μαινόμενος

«…για να εξανθρωπίσει, λέει, τη γη!...»
(Αμφιτρύων, Πρόλογος, στ. 20)



«Ο Ηρακλής μοιάζει να έρχεται από την τελευταία ελληνική γενιά  –πριν! Αρκετά πριν από το σήμερα–  που πίστευε και αγωνιζόταν για Ιδέες. Για να προδοθεί τελικά από φίλους και από εχθρούς. Και με αυτή την απόλυτη γεύση της προδοσίας να οδηγηθεί στην καταστροφή. Και μετά να προσπαθήσει το θάνατο».
Μιχαήλ Μαρμαρινός
Ο Ηρακλής μαινόμενος, έργο συγκλονιστικό, από τα λιγότερο παιγμένα κείμενα του Ευριπίδη  –αλλά ακριβώς γι’ αυτό το λόγο και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμενόμενα–, παρουσιάζεται για δεύτερη μόλις φορά από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού.

Τιμές εισιτηρίων

50€,45€,25€
15€ (Άνω Διάζωμα, Φοιτητικό ΑΜΕΑ)
Έναρξη προπώλησης: 15 Ιουλίου
--------------------------------------------------------------------------------
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

ΜΟΥΣΙΚΗ

Συναυλία με τον Νίκο Πορτοκάλογλου Ρεμίξ 1-2 Ιουλίου ,21:30 Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
Μουσικοί
Μιχάλης Βρέττας (Βιολί)
Μιχάλης Καλκάνης (Κόνταμπάσσο, φωνητικά)
Νίκος Πασσαλίδης (Μπουζούκι, Τζουράς, Ούτι, κιθάρα)

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, αντίθετα με ό,τι κανονικά θα υποσχόταν ο τίτλος, επιλέγει για τη συγκεκριμένη παράσταση ένα «αντίστροφο» ρεμίξ. Με τα όργανα μιας «μπάντας δωματίου», μιας δεμένης ομάδας τριών μουσικών, ξαναδίνει στα τραγούδια του τη λιτή, πρωταρχική τους μορφή.
Μας υπόσχεται αφτιασίδωτους ήχους και απογυμνωμένα τραγούδια, που ως ανήσυχο πνεύμα μεταμορφώνει και πάλι για να μας αποκαλύψει την ψυχή και την καταγωγή τους... να ανακαλύψουμε από την αρχή, ύστερα από μια διαδρομή σχεδόν 30 χρόνων, την «κρυφή του, την ατέλειωτη δίψα»…

Διάρκεια
2 ώρες 15 λεπτά περίπου (με διάλειμμα)


Τιμές εισιτηρίων
30€ (Ζώνη Α), 20€ (Ζώνη Β), 10€ (Φοιτητικό - Ζώνη Β, ΑΜΕΑ)
Έναρξη προπώλησης: 10 Ιουνίου


ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Μόνικα στη Μικρή Επίδαυρο 8-9 Ιουλίου ,21:30 Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
Συντελεστές
Μόνικα Χριστοδούλου
Βιολί
Σταματέλα Σπίνουλα
Θοδωρής Μουζακίτης
Μπάσο

Νίκος Αγλούπας

Τσέλο

Άρης Ζέρβας

Κιθάρα

Μάνος Πατεράκης

Τύμπανα

Κρίτων Μπελόνιας

Όμποε

Γιώργος Θεοδωρόπουλος 

Τρομπέτα

Βαγγέλης Κατσαρέλης

Βιόλα

Χρύσα Κουτσαυτάκη

Ελευθερία Τόγια
Κόντρα Μπάσο

Βαγγέλης  Γκρίτζαλης

Ηχολήπτες

Τάκης Σπυρόπουλος 

Νίκος Σπυρόπουλος
Σχεδιασμός Φωτισμού
Γιώργος Τέλλος
Φωτιστής
Παναγιώτης Τσεβρένης

Σε μια εντελώς διαφορετική συναυλία «στη μαγική αυτή γωνιά της Ελλάδας» παρουσιάζει τη δουλειά της η Μόνικα. Με το γνώριμο απέριττο ύφος και κύριο άξονα την ερμηνεία της, θα παίξει στο πιάνο και την κιθάρα –συνοδευόμενη από χορωδία και έγχορδα– καινούργια αλλά και παλαιότερα αγαπημένα της τραγούδια από τα άλμπουμ Avatar και Exit. Μας καλεί σε μια από τις «πιο εμπνευσμένες στιγμές της, μακριά από τον ηλεκτρισμό και την πολύβουη ένταση».

Διάρκεια
1 ώρα 50 λεπτά περίπου
Τιμές εισιτηρίων
30€,20€,10€

Έναρξη προπώλησης: 17 Ιουνίου 



ΜΟΥΣΙΚΗ
Συναυλία με τη Δήμητρα Γαλάνη και τον Vassiliko 15-16 Ιουλίου ,21:30 Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
Συντελεστές
Ενορχηστρώσεις
Γιώργος Ζαχαρίου

Βασιλικός

Επιμέλεια ορχήστρας, πιάνο, keyboards

Γιώργος Ζαχαρίου

Κιθάρες

Θίο Γκουτσίδης

Λάμπης Κουντουρόγιαννης
Πλήκτρα

Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος

Μπάσο, Φωνητικά

Στέλιος Προβής

Drums, Κρουστά

Σεραφείμ Γιαννακόπουλος

Επιμέλεια ήχου

Κώστας Βάμβουκας

Επιμέλεια φωτισμού

Βασίλης Πουφτής

Ηχοληψία

Παναγιώτης Ηλιόπουλος


Stage manager
Νίκος Καραδοσίδης
Δύο καλλιτέχνες, συγγενείς εξ αποστάσεως από πάντα, που τον τελευταίο χρόνο έχουν αναγάγει σε τέχνη την έννοια της διασκευής, συναντώνται πρώτη φορά επί σκηνής.

Το απρόβλεπτο είναι αυτό που τους καλεί, μαζί και εμάς, σε μια αναμφίβολα πρωτότυπη συναυλία που ξεφεύγει από την πεπατημένη. Ανιχνεύοντας διαρκώς νέους μουσικούς δρόμους, η Δήμητρα Γαλάνη έχτισε ξανά τα τραγούδια του ρεπερτορίου της, ενώ ο Vassilikos έδωσε σε μεγάλες διεθνείς επιτυχίες το δικό του άγγιγμα. Η συνεργασία τους περιλαμβάνει οτιδήποτε «αληθινό» –ελληνικό ή ξένο– που αντέχει στο χρόνο.

Διάρκεια
1 ώρα 45 λεπτά περίπου (με διάλειμμα)
Τιμές εισιτηρίων
30€,20€,10€
Έναρξη προπώλησης: 24 Ιουνίου


ΘΕΑΤΡΟ

Ο Γνωστός μας Άγνωστος κύριος Γκάτσος 22-23 Ιουλίου,21:30 Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
Σκηνοθεσία
Μάνια Παπαδημητρίου
Σκηνογραφία
Άρτεμις Θεοδωρίδη
 Video Art
Ευαγγελία Χρηστάκου

Επιμέλεια κειμένων
Μάνια Παπαδημητρίου
Αγαθή Δημητρούκα
Μουσική επιμέλεια
Τάσος Αντωνίου
Σπύρος Παπαθεοδώρου
Μάνια Παπαδημητρίου

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί

Τάσος Αντωνίου, τραγούδι, κιθάρα, μαντολίνο

Εβελίνα Αραπίδου, τραγούδι
Θεοδώρα Ευγενάκη τραγούδι Αγαπητός Μανδαλιός Μάνια Παπαδημητρίου, τραγούδι
Συνεργάζονται οι μουσικοί
Βικτωρία Κυριακίδη, φλάουτο
Μαρίνα Χρονοπούλου, πιάνο, ηλεκτρικό πιάνο, ακορντεόν
Μέσα από μια ευφάνταστη μουσικοθεατρική παράσταση, ο ποιητής της Αμοργού και πολυαγαπημένος στιχουργός, που σφράγισε με την παρουσία του το έργο μιας ολόκληρης γενιάς ποιητών και μουσικών, ξαναμιλά στις καρδιές του κόσμου. 
Η πρόσκληση στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου είναι μια ευκαιρία να ανακαλύψουμε ξανά τον Νίκο Γκάτσο, μέσα από μια παράσταση που αποδίδει με ευαισθησία, χιούμορ και ζωντάνια τη δυναμική του ποιητή και της εποχής του, ανατρέχοντας παράλληλα στην ιστορία των τελευταίων εκατό χρόνων της χώρας που τον γέννησε.


Διάρκεια
1 ώρα 30 λεπτά περίπου

Τιμές εισιτηρίων
30€,20€,10€


Έναρξη προπώλησης: 1 Ιουλίου
.....................
Φεστιβάλ Άρδα 2011
27-31 Ιουλίου


Η 17η συνάντηση νέων "Φεστιβάλ Άρδα" θα πραγματοποιηθεί στον ποταμό Άρδα στις Καστανιές Έβρου, από τις 27 μέχρι τις 31 Ιουλίου. Μαζί με την καθιερωμένη κατασκήνωση και τις παράλληλες δραστηριότητες, το Φεστιβάλ Άρδα προσφέρει και φέτος ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα.

Πρόγραμμα Συναυλιών

ΤΡΙΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ
20:00 REBELS
20:45 NO REASON
21:30 ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ
22:30 ACID ANGELS - EYΑ KANATA
23:30 INK
00:30 TIME TUNEL
01:30 HUNGOVER
02:30 SILVER ROSE
03:30 GOD'S DESIRE

ΤEΤΑΡΤΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ
20:00 Ο ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ 16ου¨ απο το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ
21:30 ΕΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ - ΤΑΚΗΣ ΦΑΡΑΖΗΣ
23:00 ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ
00:45 ΑΤΜΑ
2:00-5:00 Dj - PARTY

ΠEMΠΤΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ
20:00 SYMPTOMA
21:00 MARAVEYAS ILEGAL
22:30 ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ
00:45 THE BAND LIVE
02:00-05:00 Dj - PARTY

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ
20:00 ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
21:00 ΝΑΤΑΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ
22:00 ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΥΡΗΝΑΣ
00:45 BAD BOURBON
02:00-05:00 Dj - PARTY

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ
20:00 STOP
21:00 ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ
22:30 ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ,ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ,ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΡΟΒΑΣ
ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΖΗΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ
00:45 ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΟΚΑΡΙΝΗΣ - ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ - PHASE REVERSE
02:00-05:00 Dj - PARTY

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ

20:00 NAIRO
21:00 ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΑΛΙΑ & ΝΕΥΜΑ
22:30 ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΝΤΗΣ & ΡΑΛΛΙΑ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ
00:45 ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΠΑΣΙΑΛΗΣ
02:00-05:00 Dj - PARTY

Τιμές εισιτηρίων
Ημερήσια τιμή : 10 euro
ΠΕΡΙΚΑΡΠΙΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΗ : 40 euro
ΚΑΡΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ : 30 euro

πληροφορίες: www.ardas.gr
Πρόσβαση στο χώρο του Φεστιβάλ

Με αυτοκίνητο: Στο χώρο που πραγματοποιείται η Συνάντηση Νέων μπορείτε να φτάσετε μέσω της Εγνατίας Οδού (E85) χωρίς να μεσολαβούν διόδια. Συναντάτε τον κόμβο Καστανεών ο οποίος βρίσκεται 17 χιλιόμετρα βόρεια της Ορεστιάδας ενώ 11 χιλιόμετρα βορειότερα βρίσκεται το τελωνείο του Ορμένιο (σύνορα Βουλγαρίας). Το χωριό Καστανιές απέχει ένα χιλιόμετρο από τον κόμβο της εθνικής οδού. Από την κεντρική πλατεία του χωριού (όπου υπάρχουν καταστήματα ανεφοδιασμού καυσίμων) στρίβοντας αριστερά και σε απόσταση 400 μέτρων συναντάτε τον ποταμό Άρδα και το χώρο των εκδηλώσεων. Το τελωνείο Καστανεών (σύνορα Τουρκίας) απέχει 300 μέτρα από την κεντρική πλατεία.

Με λεωφορείο: Υπεραστικά δρομολόγια του Κ.Τ.Ε.Λ. Έβρου εκτελούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Σουφλί, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα. Όλα τα λεωφορεία έχουν τελικό προορισμό την πόλη της Ορεστιάδας όπου εκεί υπάρχει ανταπόκριση δρομολογίων μέχρι το χωριό Καστανιές. Η τελευταία στάση εντός του χωριού απέχει 300 μέτρα από την κεντρική είσοδο των εκδηλώσεων. Το συγκεκριμένο δρομολόγιο την περίοδο του φεστιβάλ πραγματοποιείται εντατικά από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι αργά το βράδυ για την εξυπηρέτηση του κοινού.
Επίσης τα δρομολόγια από την Ορεστιάδα στις Καστανιές (χώρος φεστιβάλ) και αντίστροφα είναι:
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ - ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ: 19.00, 20.30, 21.30, 22.30
ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ- ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ: 1.00, 2.00, 3.00 (μέχρι Διδυμότειχο).
Τηλέφωνα Κ.Τ.Ε.Λ. Νομού Έβρου:

Αθήνα 210 5133280
Θεσσαλονίκη 2310 595439, 2310 595489
Αλεξανδρούπολη 25510 26479
Ορεστιάδα 25520 22550

Με τρένο: Για πολλούς επισκέπτες αποτελεί παράδοση η διαδρομή με το τρένο μέχρι τον Έβρο. Λόγω των πρόσφατων αλλαγών στα δρομολόγια, μπορείτε να επικοινήσετε με τον ΟΣΕ για αναλυτικές πληροφορίες.

Τηλέφωνα σταθμών Ο.Σ.Ε. :
Κέντρο Πληροφόρησης & Εξυπηρέτησης Πελατών Ο.Σ.Ε. Τηλ. 1110
Πληροφορίες για αναχωρήσεις αμαξοστοιχιών Τηλ. 1440
Αθήνα 1110
Θεσσαλονίκη 2310 598120, 2310 473312, 2310 473212
Αλεξανδρούπολη +30 25510 26395
Ορεστιάδας 25520 22328
Πληροφορίες και διευκολύνσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) δίδονται στο τηλέφωνο +30 210 52 98 838 (Σταθμός Αθήνας).

Mε αεροπλάνο: Το πλησιέστερο αεροδρόμιο βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη και ονομάζεται “Δημόκριτος”. Η Olympic Airways και η Aegean Airlines πραγματοποιούν πτήσεις καθημερινός. O επισκέπτης μετά το αεροπορικό ταξίδι μπορεί να επιβιβαστεί σε λεωφορείο του Κ.Τ.Ε.Λ. με προορισμό την Ορεστιάδα. Επίσης, με ένα ταξί μπορεί να βρεθεί στον σταθμό του Ο.Σ.Ε. της Αλεξανδρούπολης για την επιβίβαση του σε τρένο. Τέλος, έχει τη δυνατότητα να ενοικιάσει αυτοκίνητο κάνοντας την διαδρομή προς το φεστιβάλ με τους δικούς του ρυθμούς.

Πληροφορίες Κρατικού Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης “Δημόκριτος”, 25510 89300
Ολυμπιακή Αεροπορία, Αλεξανδρούπολη
Καθημερινά πρωί 25510 26361, 25510 26207
Καθημερινά απόγευμα 25510 45198, 25510 45039
Aegean Airlines, Αλεξανδρούπολη Καθημερινά 25510 89150, 08011120000
Athens Airways, Αλεξανδρούπολη, Καθημερινά 210 6696600, 08018014000

Γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων:

AVIS: 25510 45137
BUDJET: 25510 45028
EUROPCAR: 25510 45444
AVROSCAR: 25510 45323
HERTZ: 25510 45408
PRIMA: 25510 45409

Με ταξί:
ΤΑΞΙ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ 25520-25025, 25520-22484, 25520-24443
ΤΑΞΙ ΚΑΒΥΛΗΣ 25520-93000 ΚΑΙ 25520-93333
.........................
ByTheRiverParty
στον Παραπόταμο Θεσπρωτίας
11-14 Αυγούστου 2011


Ο χώρος διεξαγωγής του φεστιβάλ βρίσκεται στον Παραπόταμο Θεσπρωτίας κάτω από το κάστρο της αρχαίας Φανoτής. Ένα πανέμορφο πλατανόδασος στις όχθες του ποταμού Καλαμά αποτελεί την ιδανική τοποθεσία στην οποία θα πραγματοποιηθούν και φετος οι εκδηλώσεις του By the River Party2011.
Η δροσιά του ποταμού, το θρόισμα των πλατανόφυλλων, η ομορφιά της φύσης ορίζουν το σκηνικό της μεγαλύτερης συνάντησης του καλοκαιριού.
Στην σκηνή του φεστιβάλ θα εμφανιστούν κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ
Πέμπτη 11 Αυγούστου: Θεοδοσία Τσάτσου
Παρασκευή 12 Αυγούστου: Norma
Σάββατο 13 Αυγούστου: Λ. Μαχαιρίτσας, Γ. Ζουγανέλης, Δ. Σταρόβας, Α. Κωνσταντόπουλος
Κυριακή 14 Αυγούστου:

ByTheRiverParty
Παραπόταμος Ν. Θεσπρωτίας, 46100
Σταθερό: 26650 23700
Κινητό: +30 6981946108
info@bytheriverparty.gr
http://www.bytheriverparty.gr


Πως θα έρθετε
Αν διαθέτετε δικό σας μεταφορικό μέσο δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις πινακίδες και να φτάσετε στο χωριό Παραπόταμος. Αφού φτάσετε στον Παραπόταμο ερχόμενοι από την Ηγουμενίτσα συνεχίζεται και το επόμενο χωριό που θα συναντήσετε είναι ο Αγ. Γεώργιος. 20 μέτρα μετά τον Αγ. Γεώργιο υπάρχει διασταύρωση με σήμανση προς τα αριστερά που θα σας οδηγήσει στο River Party. Αν δε διαθέτετε μέσο, το ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας πραγματοποιεί δρομολόγια προς και από τον Αγ. Γεώργιο Παραποτάμου.

Χρήσιμα Τηλέφωνα
ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας - 2665 0 22309
Δ.Δ. Παραποτάμου - 2665 3 61421
...................
Music and Cultural Festival 2011
Κούμανι Φολόης - Αρχαία Ολυμπία


25 Ιουλίου - 2 Αυγούστου Full Camping Days
27 Ιουλίου - 1 Αυγούστου Full Art Days
1 Πολυ-Φεστιβάλ το μεγαλύτερο που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, 2 θεοί, 3 σκηνές, 6 μέρες καλλιτεχνικής και πολιτιστικής έκφρασης, 9 ημέρες camping, 8 είδη μουσικής, 22 ώρες τη μέρα live action, 250 καλλιτέχνες απ’όλον τον κόσμο

Ozric Tentacles INTRO WED 27TH OF JULY
Burger Project OUTRO WED 27TH OF JULY
Distance | King Cannibal | Tristan | Kox Box | Absolum talamasca | Sensient | Giuseppe
Zion Train | Patchanka | PALYRRIA Soundsystem
1drop forward | Broken Note | Fundracar
Μια σπουδαία και μεγαλόπνοη προσπάθεια ξεκινά με το Music and Cultural Festival `11, στην πανέμορφη περιοχή της Φολόης, στο χωριό Κούμανι Αρχαίας Ολυμπίας δίπλα στο αρχαίο δρύινο δάσος της Φολόης (έκτασης 218 τ.χλμ.) και στους ναούς του Πάνα και της Άρτεμις., που φιλοδοξεί από τη πρώτη του διοργάνωση να αποτελέσει το μεγαλύτερο πολυ-φεστιβάλ που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα! 3 σκηνές, 250 καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο, 8 είδη μουσικής, θεατρικές παραστάσεις, ομιλίες, καλλιτεχνικά εργαστήρια και άλλα δρώμενα, σε συνδυασμό με την απίστευτη τοποθεσία δίπλα στο σπάνιο δάσος της Φολόης.

Η τοποθεσία, το μοναδικό επίπεδο δάσος στην Ελλάδα, είναι ιδανική για φεστιβάλ και κατασκήνωση, ενώ προσφέρει μία φανταστική εμπειρία λόγω του ιδιαίτερου φυσικού κάλους της. Δεν είναι τυχαίο ότι κατά τη διάρκεια της αρχαιότητας η Φολόη θεωρούταν κατοικία Κενταύρων, νυμφών και νεράιδων, ενώ πήρε το όνομά της από τον Κένταυρο Φόλο, ο οποίος φυλούσε το κρασί που είχε χαρίσει ο θεός Διόνυσος στους Κενταύρους.

27 Ιουλίου με 1η Αυγούστου, να τονίσουμε εδώ βέβαια ότι το camping ξεκινά από τις 25/7 και λήγει στις 2/8, λοιπόν το κοινό θα έχει την ευκαιρία μέσα από 3 διαφορετικά stages να ζήσει μια ανεπανάληπτη μουσική-πνευματική-καλλιτεχνική εμπειρία. Rock, Ska, Ethnic, Ambient, Trance αλλά και workshops, θεατρικές παραστάσεις, ντοκιμαντέρ κι οχι μόνο θα κυριαρχήσουν για μια εβδομάδα στην Αρχαία Ολυμπία.

Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει πολλά μουσικά είδη όπως ethnic, reggae, world, ambient, dubstep, drum&bass, house, progressive και psy trance, από διεθνής και εγχώριους καλλιτέχνες όπως οι Ozric Tentacles, Zion Train, Patchanca, One Drop Forward, Fundracar, Zen Garden, Palyrria soundsystem, Burger Project, Broken Note, King Cannibal, Distance, Terror Danjah, Anstam, Maztek, Tristan, Kox Box, Symphonix, Scorb, Dick Trevor, Psymmetrix, Apex, Sensient, Ekaros, Nocturnal, Future Signal, Dose, Harris Funxion, Disphonia, Kernelcoremode, Ekelos, Fleck, Anna Mystic κ.α.

Το Festival θ’ ανοίξουν οι σπουδαίοι Ozric Tentacles, η πρωτοποριακή μπάντα των 90’s. Fusing jazz-rock, hard-rock και acid-rock σε ένα ενεργητικό, επιδέξιο, ποικιλόμορφο ήχο, μια σύνθεση φιλόδοξη και φυσική ταυτόχρονα. Οι Ozric Tentacles έχουν ατακτήσει τη μελωδική επινοητικότητα της κλασικής μουσικής, την ευφράδεια της jazz-rock και την ώθηση της hard-rock. Tη βραδιά θα κλέισουν οι Burger Project, που ανακατεύουν συνέχεια το "πατάρι" των μουσικών αναμνήσεων μιας ολόκληρης γενιάς. Με αχαλίνωτο ρυθμό και πολύ χιούμορ, η ξέφρενη μπάντα ανασύρει συνέχεια διαμάντια - από το κλασσικό rock ως το punk και από τη disco ως την country- και τα διασκευάζουν: Led Zeppelin, Doors, Iggy Pop, Queen, Clash, Thin Lizzy, Alice Cooper, Godfathers, White Stripes, Ramones, Prince, Fats Domino, Johnny Cash, Sonics, Undertones και πάει λέγοντας.

Επίσης θα απολαύσουμε συγκροτήματα όπως οι Δανοί Patchanka, που έρχονται με αποστολή να γκρεμίσουν τα πολιτιστικά όρια και να μοιράσουν χαρά. Μιλούν με τη μουσική. Το μουσικό τους ταξίδι σε πηγαίνει σε διάφορες ηπείρους και στο σακίδιό τους μεταφέρουν στοιχεία ska, punk, Balkan, Reggae μουσική. Οι PALYRRIA soundsystem που θα γεφυρώσουν το χάσμα ανάμεσα στην παραδοσιακή μουσική και τις σύγχρονες μουσικές της δύσης (electro, dub, techno, κτλ) και θα πλημμυρίσουν τις καρδιές μας με τους αρχαϊκούς και ταυτόχρονα φουτουριστικούς ρυθμούς τους. Προετοιμαστείτε για μια ξέφρενες καταστάσεις υπό τους ήχους των “Pyrovasia 1208”, “Karsilamas”, “Ikariotikos” κ.α. Τους φερέλπιδες και πολύ αξιόλογους Fundracar, την εκρηκτική 8-μελή reggae punk κολεκτίβα με το όνομα, ένα από τα καλύτερα reggae group στη χώρα μας. Βρίσκονται σε πλήρη αρμονία μουσικών αντιλήψεων, με έμφαση στην dub rock και ganja funk αισθητική. Στίχοι που περιγράφουν καταστάσεις με μια σουρεαλιστική, αλλά βιωματική, προσέγγιση της σύγχρονης πραγματικότητας, μουσική που ξεπερνάει σύνορα, στερεότυπα και προκαταλήψεις. Ο ρυθμός τους, ένα ψυχότροπο χαρμάνι “μαύρης μουσικής κουλτούρας” και διεστραμμένης βαλκανικής εκστατικότητας, διαμορφώνει ένα καθαρόαιμο μουσικό χαρακτήρα που, σε συνδυασμό με πόνο βγαλμένο από το δρόμο, αφήνει ανεξίτηλο το σημάδι του. Οι ζωντανές εμφανίσεις τους αποτελούν πλέον αλησμόνητα πάρτι για χορό με αξέχαστα surprise στιγμιότυπα.

Παράλληλα με τη μουσική είναι προγραμματισμένα διάφορα πολιτιστικά και ενημερωτικά δρώμενα που περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις, διαλέξεις, προβολές ντοκιμαντέρ, εργαστήρια, performances και workshops ηλεκτρονικής μουσικής. Αναπόσπαστο στοιχείο του φεστιβάλ θα είναι η ενημέρωση των επισκεπτών γύρω από διάφορα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και πνευματικά θέματα, γύρω από την οικολογία και την βιοποικιλότητα της περιοχής, καθώς γύρω από χρήσιμες συμβουλές για υπεύθυνη διασκέδαση και διαβίωση μέσα στη φύση.

Το MCF δεσμεύεται να διατηρήσει και να προστατέψει το μοναδικό οικοσύστημα της Φολόης και να αφυπνίσει την οικολογική συνείδηση των επισκεπτών. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να μειώσει το οικολογικό αποτύπωμα (μείωση σπατάλης ενέργειας και χρήση ΑΠΕ, μείωση- επαναχρησιμοποίηση- κομποστοποίηση- ανακύκλωση απορριμμάτων, ορθολογική χρήση νερού, κ.α.) και να μεγιστοποιήσει τα οφέλη για τη τοπική κοινωνία. Για το σκοπό αυτό μια ομάδα ειδικών για τη βιωσιμότητα έχει σχεδιάσει και θα υλοποιήσει, σε συνεργασία με μια ομάδα εθελοντών, ένα αναλυτικό πλάνο περιβαλλοντικής διαχείρισης.
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
5 Ιουλίου - 20 Ιουλίου / € 100 – Full Festival Ticket [25/7 – 2/8] | €11/ Ανά Ημέρα
5 Ιουλίου - 20 Ιουλίου / € 80 – 5 Days Festival Ticket [29/7 – 2/8] | €16/ Ανά Ημέρα
5 Ιουλίου - 20 Ιουλίου / €400 – 5 Full Festival Tickets In the Price of 4 [25/7 – 2/8] | €8.90/ Ανά Ημέρα
Στην Είσοδο: € 150/ €16.6/Ανά Ημέρα
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Το ηλεκτρονικό εισιτήριο του Music and Culture Festival είναι ασφαλής και εύκολος τρόπος να αγοράσετε το εισιτήριό σας τώρα! Τα ηλεκτρονικά εισιτήρια αποθηκεύονται στο σύστημα και η M.C.F. διατηρεί αρχείο όλων των εισιτηρίων που έχουν πουληθεί και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τυπώσετε το εισιτήριό σας και να το παρουσιάσετε στην πύλη του φεστιβάλ μαζί με την ταυτότητα ή το διαβατήριό σας. Μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σας χρησιμοποιώντας πιστωτική κάρτα, Pay Pal, ή απλή κατάθεση στην τράπεζα. Το σύστημα δημιουργεί ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο το οποίο σας αποστέλεται στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα μας έχετε δώσει.
Για οποιαδήποτε ερώτηση παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας:
Tel: +30-210-8617941 | Mob: +30-6982-172417 | Email: info@musicandculture.gr

Μεταφορά
Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού σχεδίου για το Φεστιβάλ στην Ολυμπία , η διοργάνωση θα παρέχει λεοφορεία για την μεταφορά του κόσμου απ ευθείας απο το κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης στην είσοδο του φεστιβάλ, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην μείωση των ρύπων και στην εξοικονόμηση ενέργειας. Παράλληλα εξοικονόμηση γίνεται και για την τσέπη σας και η μεταφορά σας καθιστάται ασφαλέστερη ιδίως απο την Θεσσαλονίκη όπου το ταξίδι ειναι πολύωρο.
Αθήνα - Δρομολόγια

Αναχώρηση: 26-27-29-30/7
Επιστροφή: 31/7 – 1-2/8
Τιμή:
30€ Απλό
55€ Mε επιστροφή

Θεσσαλονίκη - Δρομολόγια
Αναχώρηση: 26/7 & 29/7
Επιστροφή: 31/7 - 1/8 & 2/8
Τιμή:
70€ Απλό
100€ Mε επιστροφή

ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ
ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΚΤΑΣΗ PARKING ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το Music and Culture Festival 2011:
http://www.musicandculture.gr
info@musicandculture.gr
Tel: 210-8617941
Mob: 6982172417
Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου
Παπαπετρίδης Άγγελος
press@musicandculture.gr
Mob: 6946826531

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ

ΑΘΗΝΑ
Metropolis
Κεντρικό54, Πανεπιστημίου 54 & Eμμ.Μπενάκη, ΤΗΛ : 210-3801179, 210-
3845950, 210-3808549,
AthensMall, Α.Παπανδρέου 35 Μαρούσι, Τ: 210-6100132,
Κηφισιά, Κασσαβέτη 3, Τ: 210- 80 15 850
Πειραιάς, Ηρώων Πολυτεχνείου 30, Τ: 210- 42 26 542
ΧαλάνδριΠλάτωνος 1,Πλατεία Δούρου, Τ: 210-68 28 030 -1
Music & Cultural Festival
Tel: +30-210-8617941 & +30 - 213 015 7200| Mob: +30-6982-172417 | Email: info @musicandculture.gr
Seven Plus Seven
Ηφαίστου 22, Μοναστηράκι, Αθήνα
Tel: (+30) 210 321 4032 | Email: sevenplusseven@hotmail.com
Santa Botella
Πανόρμου 115A, Αμπελόκηποι
Tel: (+30)210 69 81 032
Kernelcoremode
Νίκος Σ. Παλαιό Ψυχικό
Tel: (+30) 693 269 8502
Email: nikos@musicandculture.gr
It Records Shop
Πατησίων 128, Αθήνα
Tel: (+30) 213 041 2648 | Email: harisfreezemagazine@gmail.com
Zulu Record Shop
Κολέτη 33, Εξάρχεια
Tel: (+30) 210 38 06 500 | Email: zulurecords@hotmail.com
Sitilop Shop
Ανδρέα Παπανδρέου 28, Χαλάνδρι
Tel: (+30) 210 682 9107 | Email: sitilopshop@yahoo.gr
Η Κιβωτός του Σπύρου [Amorphia]
Τμώλου 22-24, Πλ. Ζωοδόχου Πηγής, Βύρωνας
Tel: (+30) 213 00 35 921 | Email: womsp@hotmail.com

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Rastavibe
Tel: (+30) 697 441 5476 | Email: info@rastavibe.gr

Twilight Zone Festival
Tel: (+30) 694 780 0336| Email: dope_design@hotmail.com
Web: www.myspace.com/twiligjtzonefestival

Free Frequency
Email: free.frequency@gmail.com | Web: www.myspace.com/zoi_free_frequency
No More
Ακροπόλεως 36
Tel: (+30 2310 214525 | Email: info@no-more.gr
ΠΑΤΡΑ
Music Station
Φεραίου Ρήγα 34
Tel: (+30) 2610 222411 | Email: musicstation34@gmail.com
Discover
Πατρέως 30,
Tel: (+30) 2610 624 916 | Email: patra@papasotiriou.gr
Musical
Φεραίου Ρήγα 127, Πάτρα
Tel: (+30) 2610 620 222 | Email: info@musical.gr
ΠΥΡΓΟΣ
Γιώργος
Tel: (+30) 697 918 2983 | Email: magic_mushroommm@hotmail.com
ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΗΛΕΙΑΣ
Πανόραμα
Αθ.Διάκου 4 & Ερμού, Αμαλιάδα
Tel: (+30) 2622 021 221 | Email: info@bibliopanorama.gr
ΣΕΡΡΕΣ
Frenzy Street Fashion (Κώστας Gourales)
Χατζιακώβου 14
Tel: (+30) 2321 028 003 | Email: k.gourale@hotmail.com
ΒΟΛΟΣ
Public
Ογλ 28 & Ι. Κονταράτου 9
Tel: (+30) 2421 022 904 | Email: espeekay@yahoo.com
KΡHTH
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελευθερουδάκης
Οδός 1821, αρ.10
Tel: (+30) 2810 227 500 | Email: iraklio@eleftheroudakis.gr
ΕΠΤΑΝΗΣΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Εστία Βιβλιοχαρτοπωλείο
Μαντζάρου 17
Tel: (+30) 694 155 3008 | Email: mother.earth.music@gmail.com
Ticket Box
Μοντσενίγου 2 & Ευαγγελιστρίας
Tel: (+30) 26610 27400 | Email: info@ticketbox.gr
................
Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας 2011
25 Ιουνίου - 16 Αυγούστου


Με συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι στο δημαρχείο , ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας . Το στίγμα του φεστιβάλ και το πρόγραμμα ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο Θυμίο Κοτζιά , τον αρμόδιο για τα πολιτιστικά θέματα αντιδήμαρχο Γιώργο Δεββέ , τον πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης Αριστείδη Παναγιωτόπουλο και τους Νίκο Λώλο , Γιάννo Παπαιωάνου .
Ανοίγοντας τον κύκλο των τοποθετήσεων ο δήμαρχος της πόλης Θύμιος Κοτζίας αφού ευχαρίστησε όσους ασχολήθηκαν με το στήσιμο του προγράμματος , μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:
«Το φεστιβάλ της Αρχαίας Ολυμπίας έχει διάρκεια ζωής περίπου δεκαπέντε χρόνια πια. Στις προσπάθειές μας είναι μέσα από την δύσκολη συγκυρία να ανταποκριθούμε ποιοτικά, με ένα φεστιβάλ αντίστοιχο των απαιτήσεων του κόσμου και της ιστορίας του. Στις προθέσεις της δημοτικής αρχής και της κοινωφελούς Επιχείρησης είναι εν μέσω κρίσης να δώσουμε μια άλλη διάσταση . »
Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Δεββές αναφερόμενος στο φεστιβάλ είπε ότι « είναι πια ένας θεσμός που ξεπερνά τα όρια της περιφέρειας .» Στην συνέχεια ο ομιλητής αφού έκανε εκτενή αναφορά στον πρωτεργάτη του φεστιβάλ Νίκου Καρυώτη « ο οποίος οραματίστηκε κάτι που κανείς δεν πίστευε στην μελλοντική του επιτυχία», τόνισε ότι «από πλευράς δημοτικής αρχής θα παρθούν τέτοιες πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει στο μέλλον ενιαία διοίκηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων στα πλαίσια του νομού ενώ σε επίπεδο περιφέρειας να υπάρξει φεστιβάλ με επίκεντρο την Ολυμπία.» Τέλος ο κ Δεββές τόνισε ότι « με το φετινό πρόγραμμα γίνουμε το στίγμα της ποιότητας» ενώ ως προς την τιμή των εισιτηρίων διευκρίνισε ότι « δεν προκαλούν με το κόστος τους».
Ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης Αριστείδης Παναγιωτόπουλος αφού ευχήθηκε « δροσερές μουσικές και θεατρικές καλοκαιρινές βραδιές στο θέατρο Φλόκα , στο θέατρο Δρούβα και στο Πούσι της Φολόης» ανακοίνωσε το πρόγραμμα που έχει ως εξής

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 Ιουνίου
«Διάλογοι με την αρχαιότητα» Υδατογραφίες της Όλγας Αναστασιάδου
Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής σε συνεργασία με την Ζ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Ολυμπίας.
Συνεδριακό Κέντρο ΣΠΑΠ. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τον Σεπτέμβριο.

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 Ιουνίου
ΑΛΛΑΝΤΙΝ – Ένα Μιούζικαλ για Παιδιά ! Θέατρο Τέχνης Καρολος Κούν

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 Ιουλίου
«Ο ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ» του Όσκαρ Ουάιλντ
παιδική σκηνή- θέατρο ΑΠΟΘΗΚΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 Ιουλίου
Αφιέρωμα στον Μανώλη ΡΑΣΟΥΛΗ με τους Ορφέα Περίδη
Λιζ. Καλημέρα – Λάμπρο Καρελά – Πέτρο Βαγιόπουλο

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 Ιουλίου
«Λουκρητία Βοργία» , Βίκτωρ Ουγκώ με την Κατερίνα Διδασκάλου
Μια παράσταση – πρόταση του Βασίλη Αναστασίου

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 Ιουλίου
«Αυτός ο αλήτης ο Κοέλιο…εχει πάρει πολύ κόσμο στο λαιμό του»
με την Εβελίνα Παπούλια και τον Αλέξανδρο Ρήγα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 Ιουλίου
Κώστας Χατζής «Όταν κοιτάς από ψηλά» μουσική διαδρομή

ΠΕΜΠΤΗ 4 Αυγούστου
Μητροπάνος-Κότσιρας-Μπάσης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 Αυγούστου
Μποφίλιου Νατάσσα, συναυλία θέατρο Δρούβα

ΔΕΥΤΕΡΑ 8 Αυγούστου
«ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ»
( Καρακατσάνης – Τσιβιλίκας – Κωνσταντίνου – Παρτσαλάκης Τριφύλλη – Βουτσάς)

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 Αυγούστου
Δημήτρης Παπαδημητρίου - συναυλία

ΤΡΙΤΗ 16 Αυγούστου
«ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ» Ευριπίδη
Φ. Φιλοσόφου , Ζ. Ρόχας , Γ. Παπαδημητρακάκης, Κ.Πιερράκου, Κ.Λάσκος,Τ.Πολιτόπουλος, Δ. Καλαχώρα, Μ.Γούλα, Κ.Βεργή
.................
11ο Φεστιβάλ Νάξου 2011
Πύργος Μπαζαίου

23 Ιουλίου-2 Σεπτεμβρίου 20111

Καθημερινά 10:00-17:00
Εγκαίνια: Σάββατο 23 Ιουλίου, ώρα 20:30

Το 2011 το Φεστιβάλ Νάξου εισέρχεται στη δεύτερη δεκαετία της συνεχούς, διοργάνωσης του. Ενηλικιωνόμαστε, ευκαιρία για άλλη μια φορά να κοιτάξουμε μπροστά αλλά και πίσω. Τι ήταν εκείνο που χαρακτήρισε τις επιλογές μας και πού θα στραφούμε στο μέλλον;

Διαπιστώνουμε ότι κριτήριο μας ήταν το ουσιαστικό, το αληθινό, το καλόγουστο. Πιθανόν λιγότερο ή περισσότερο ευτυχές το αποτέλεσμα, ωστόσο πάντοτε είχε κάτι να πει, να προτείνει, πάντοτε με το λιγότερο καταφέρναμε το περισσότερο.

Την προηγούμενη δεκαετία οι περισσότεροι αν όχι όλοι, θεσμοί και πρόσωπα δημόσια και ιδιωτικά στόχευσαν λαίμαργα στο όλο και περισσότερο. Ώσπου το μπαλόνι παραφούσκωσε κι έσκασε με δύναμη καταπρόσωπο.

Η φούσκα δεν μπορεί παρά να σκάσει πυροδοτώντας τη μεταστροφή της όλης κατάστασης.
Αν προσπαθήσουμε θα πετύχουμε το περισσότερο με τα ελάχιστα μέσα.
Με περισσότερο ζήλο αλλά και με περισσότερη εργασία. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση μοιάζει ν’ αρχίζουν να κινούνται όλοι οι τομείς, και περισσότερο εκείνος του πολιτισμού. Εξάλλου, η καλλιτεχνική δημιουργία ποτέ δεν υπήρξε άρρηκτα συνδεδεμένη με την οικονομική διόγκωση. Αντίθετα, σε εποχές κρίσης οι δημιουργοί καταφέρνουν να μεγαλουργήσουν επειδή επικεντρώνονται στο πνευματικό. Λιγότερη κατανάλωση λοιπόν, περισσότερη πνευματικότητα, λιγότερη διασκέδαση της πλήξης, περισσότερη αναζήτηση νοήματος. Less is more.

Στέλιος Κρασανάκης – Μάριος Βαζαίος

Η έκθεση που οργανώνεται κάθε χρόνο στον Πύργο Μπαζαίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νάξου είναι αποτέλεσμα αναζήτησης, έλξης και συνεργασίας.
Εφέτος οι διοργανωτές ανατρέχουν στο φωτογραφικό αρχείο του Μουσείου Μπενάκη και μαζί με τους επιμελητές του ανασύρουν ένα πρωτότυπο όσο και αξιοπρόσεχτο υλικό.
Πρόκειται για φωτογραφίες που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα εκτίθονταν ποτέ: εικόνες που παρά την ακρίβεια της φωτογραφικής περιγραφής έχουν χάσει το αφηγηματικό τους περιεχόμενο. Τα «κατεστραμμένα» αρνητικά προσεγγίζονται εκ νέου και αποτυπώνονται σε εικόνες με έντονο αισθητικό ενδιαφέρον.

Στην παρουσίασή τους στη Νάξο, έρχονται να συνδιαλαγούν με τη φθορά του χρόνου που είναι διάχυτη και ταυτόσημη με τον πύργο του 17ου αιώνα, όπου φιλοξενούνται. Σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον ο θεατής καλείται να δει πέρα από τις φθορές και να δώσει τη δική του ερμηνεία, να προχωρήσει σε μια προσωπική ανάγνωση, να ανακαλύψει την «ομορφιά» τους... να ανακαλύψει το ουσιαστικό μέσα στο εναπομείναν ελάχιστο.

Less is more είναι άλλωστε, το θέμα του 11ου Φεστιβάλ Νάξου που χαρακτηρίζεται από παρουσιάσεις με πληρότητα αν και είναι μινιμαλιστικών προδιαγραφών.

Επιμέλεια: Λεωνίδας Κουργιαντάκης, Αλίκη Τσίργιαλου (Μουσείο Μπενάκη)
Οργάνωση: Μάριος Βαζαίος (ΑΙΩΝ)
Διοργάνωση: ΑΙΩΝ Πολιτιστικός Οργανισμός – Μουσείο Μπενάκη


Σάββατο 30/7 - Ώρα 21:30
Aegean jazz concert
Μια περιπλάνηση στον κόσμο της τζαζ με την σύμπραξη σπουδαίων μουσικών, τον διάσημο Γερμανό τρομπετίστα και συνθέτη Markus Stockhausen και τους Έλληνες βιρτουόζους: Γιώργο Καλούδη, τσέλο-Βασίλη Ρακόπουλο, κιθάρα-Τάκη Φαραζή, πιάνο

Δευτέρα 1/8 - Ώρα 21:30
Ρεσιτάλ πιάνου της Αλεξάνδρας Παπαστεφάνου.

Η διεθνής μας πιανίστα με απαράμιλλη δεξιοτεχνία, αναδεικνύει εκλεκτικές μουσικές συγγένειες ανάμεσα σε έργα Schumann, Mendelssohn, Chopin, Gulda, Debussy, Stravinsky, αλλά και των Ναξίων συνθετών, Καλογερά και Κούκου

Τρίτη 2/8 - Ώρα 21:30
Μια βραδιά με τον συγγραφέα-μεταφραστή-εικαστικό Αλέξανδρο Ίσαρη.

Κείμενα από το πρόσφατα βραβευμένο βιβλίο του «Βίνκελμαν ή το πεπρωμένο» διαβάζει ο ηθοποιός Χρήστος Στέργιογλου. Θα παρουσιαστούν ζωντανά αγαπημένα μουσικά αποσπάσματα και θα προβληθούν video από το εικαστικό του έργο.

Πέμπτη 4/8 - Ώρα 21:30
Jazz Duo
Anders Lonne Gronseth, σαξόφωνο - David Skinner, πιάνο.

To δημοφιλές ντουέτο τζαζ από τη Νορβηγία, με χαρακτηριστικό αυτοσχεδιαστικό ύφος, συνδέει την Ευρωπαϊκή κλασσική μουσική παράδοση με την Αμερικάνικη τζαζ και έργα ξεχωριστών συνθετών: Messiaen, Bartok, Ligeti, με τις δικές του συνθέσεις.
Με την υποστήριξη της Νορβηγικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Νορβηγικού Ινστιτούτου

Κυριακή 7 και Δευτέρα 8/8 - Ώρα 21:30
Το Παρτάλι

Ένας άνδρας που έμαθε να κυκλοφορεί με γυναικεία ρούχα και να επιβιώνει μετουσιώνοντας τη τραυματική ζωή του σε θεαματική σκηνική performance είναι το κεντρικό πρόσωπο στον μονόλογο του Θεόδωρου Γρηγοριάδη.

Ερμηνεύει ο Χρήστος Στέργιογλου
Σκηνοθεσία, Στέλιος Κρασανάκης
Κοστούμια, Κώστας Βεληνόπουλος
Φωτισμοί, Ελευθερία Ντεκώ
Επιμέλεια κίνησης, Αμάλια Μπέννετ
Video, Χρήστος Δήμας
Μια παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Νάξου.

Πέμπτη 11/8 - Ώρα 20:00
Γιατί φυσάει ο άνεμος;

Παράσταση κουκλοθέατρου με ζωντανή μουσική, τραγούδια και παιχνίδια, με αφορμή ένα λευκαδίτικο παραμύθι.
Προσαρμογή κειμένων, σκηνοθεσία: Ομάδα ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ.
Αφήγηση-κιθάρα: Κωσταντής Μιζάρας
Εμψύχωση κούκλας και αντικειμένων: Αγγελική Γουναρίδη

Σάββατο 13/8 - Ώρα 21:30 – Μουσική βραδιά με πανσέληνο στο Ιερό του Διονύσου στα Ύρια
Οι φωνές της πόλης

Η Μάνια Παπαδημητρίου (αφήγηση, τραγούδι) και ο Κώστας Βόμβολος (πλήκτρα, ηλεκτρονικά, φωνή, ) ερμηνεύουν τραγούδια και κείμενα γραμμένα για πόλεις υπαρκτές ή φανταστικές.
Αποσπάσματα από τις «Αόρατες πόλεις» του Ίταλο Καλβίνο, τις «Φωνές του Μαρακές» του Ελίας Κανέτι, συνδιαλέγονται με τραγούδια των Ζακ Μπρελ, Τομ Γουέιτς, Λέοναρντ Κοέν, Λου Ρηντ, Μάνου Χατζηδάκι, Μίκη Θεοδωράκη κ.α.
Σε συνεργασία με την ΚΑ’ Εφορία Κλασικών Αρχαιοτήτων

Τρίτη 16/8 - Ώρα 21:30
Μαράν Αθά

Η Γιασεμί Κηλαηδόνη σ’ έναν υποκριτικό άθλο δυόμιση ωρών δίνει υπόσταση σε όλα τα πρόσωπα-πρωταγωνιστές που αναδύονται στη μνήμη ενός 90χρονου μοναχού, όταν ύστερα από 65 χρόνια ηθελημένης σιωπής εξομολογείται.

Θεατρική διασκευή από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Θωμά Ψύρρα.
Σκηνοθεσία : Δήμος Αβδελιώδης.
Μουσική : Βαγγέλης Γιαννάκης.
Σκηνικά-κοστούμια: Μαρία Πασσαλή

Παρασκευή 19/8 - Ώρα 21:30
Camille Claudel: το κύμα της τρέλας

Το κείμενο ιχνηλατεί τη συντριβή της γυναίκας-δημιουργού με τη θριαμβευτική δύναμη σε μια εποχή έντονα συντηρητική, που κυριαρχείται από κοινωνικές ανακατατάξεις και ανδροκρατούμενες αντιλήψεις. Η Camille Claudel συνθλίβεται ανάμεσα στο φιλόδοξο αδελφό της, συγγραφέα Paul Claudel και τον πληθωρικό δημιουργό, δάσκαλο και εραστή της August Rodin.

Ερμηνεύει η Λυδία Φωτοπούλου
Σκηνοθεσία-δραματουργική επεξεργασία, Στέλιος Κρασανάκης
Μετάφραση, Ρούλα Τσιτούρη
Σκηνικά-κουστούμια Ντόρα Λελούδα
Βίντεο, Χρήστος Δήμας
Επιμέλεια κίνησης, Αμάλια Μπέννετ

Σεμινάριο Δραματοθεραπείας (26-29/8) με τον Robert Landy, Καθηγητή Drama therapy, στο New York University

Διοργάνωση:
ΑΙΩΝ Πολιτιστικός Οργανισμός
Πρατίνου 72, 116 34 Αθήνα
210 6970656 & 6937 167129

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Στέλιος Κρασανάκης
Διεύθυνση Παραγωγής: Μάριος Βαζαίος

Με τη συνεργασία/In collaboration with

Με την υποστήριξη:
Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού

Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στον Πύργο Μπαζαίου, εκτός από τη μουσική παράσταση το Σάββατο 13/8, που πραγματοποιείται στο Ιερό του Διονύσου στα Ύρια.

Διάθεση εισιτηρίων Φεστιβάλ Νάξου
• Πύργος Μπαζαίου, 12ο χλμ. Χώρα Νάξου-Αγιασσός. Τηλ. 22850 31402
• Naxos Tourist Information, λιμάνι Χώρας Νάξου. Τηλ. 22850 25480
• Cafe Citron, παραλία Χώρας Νάξου. Τηλ. 22850 22227
• Αποστακτήριο Βαλληνδρά, Χαλκί. Τηλ. 22850 31220

Πύργος Μπαζαίου
12o χλμ. οδού Χώρα Νάξου – Αγιασσός
Τηλ. 22850 31402
www.bazeostower.gr

Ιερό του Διονύσου στα Ύρια
3χλμ. από τη Χώρα Νάξου
προς τον Αγ. Αρσένιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου