ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Σαν Σήμερα...26 Ιουλίου

1943 O Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός και παραγωγός Mick Jagger (Michael Philip Jagger) γεννήθηκε στο Dartford του Kent. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο rock συγκρότημα The Rolling Stones, από την ίδρυση τους στις αρχές της δεκαετίας του '60 μέχρι και σήμερα. Οι πωλήσεις των άλμπουμ τους μέχρι και σήμερα ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια αντίτυπα. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1989. Το 2003 τιμήθηκε με τον τίτλο του Ιππότη, από τον Πρίγκιπα της Ουαλίας Charles Philip. Παράλληλα με τους Rolling Stones, ακολούθησε και σόλο καριέρα κυκλοφορώντας από το 1985 μέχρι σήμερα πέντε άλμπουμ με τραγούδια-επιτυχίες όπως τα "Just Another Night", "Dancing in the Street" (μαζί με τον David Bowie) κ.α. Στις 20 Μαΐου του 2011 μαζί με τους Dave Stewart, Joss Stone, Damian Marley και A. R. Rahman δημιούργησε το συγκρότημα, SuperHeavy.

1949 Ο Βρετανός ντράμερ Roger Taylor (Roger Meddows-Taylor) γεννήθηκε στο Dersingham του Norfolk. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος Queen από το 1969. Έγραψε επίσης μερικές από τις μεγάλες επιτυχίες του συγκροτήματος όπως τα "Radio Ga Ga", "A Kind of Magic", "The Invisible Man" και "These Are the Days of Our Lives". Θεωρείται ένας από σημαντικότερους ντράμερ της rock και έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες, όπως οι Eric Clapton, Roger Waters, Robert Plant, Phil Collins, Foo Fighters, Steve Vai κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 2001.

1968Οι Paul McCartney και John Lennon τελειώνουν την δημιουργία του τραγουδιού των The Beatles "Hey Jude". Τρεις ημέρες αργότερα θα ξεκινήσουν την ηχογράφηση του τραγουδιού στα Abbey Road Studios του Λονδίνου. Θα κυκλοφορήσει στις 26 Αυγούστου στις Η.Π.Α. και στις 30 του μήνα στην Μεγάλη Βρετανία. Θα σκαρφαλώσει στο No 1 των UK Singles Chart και Billboard Hot 100.

1979 Μια κάπως διαφορετική έκδοση του πρώτου και ομώνυμου άλμπουμ των The Clash κυκλοφορεί στην Αμερική. Στην νέα έκδοση δεν συμπεριλαμβάνονται τα τραγούδια "Deny", "Cheat", "Protex Blue", "48 Hours" και η πρωτότυπη ηχογράφηση του "White Riot". Θα φτάσει μέχρι την 126η θέση του Billboard 200.

2000 Οι Oasis, σε συναυλία που δίνουν στα πλαίσια του Paleo Festival στην Ελβετία, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την σκηνή όταν το κοινό αρχίζει να τους πετάει μπουκάλια και κουτάκια αναψυκτικών. Οι διοργανωτές αποδίδουν την αντίδραση του κοινού στην προκλητική συμπεριφορά του Liam Gallagher...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου