ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Όλα τα Νέα του Rockmachine

Κάντε κλικ εδώ
ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΤΙΣ NORMAH

Από τις τέσσερις άκρες της πόλης, σήμερα το μεσημέρι στις 2 οι Normah έρχονται στο στούντιο του Rockmachine.gr στην ύστατη προσπάθεια του Λευτέρη Σταθάρα να βρει επιτέλους τα μπισκότα… Οι Normah είναι μια νεανική all-female metal μπάντα, που έχει εντυπωσιάσει με τις ζωντανές εμφανίσεις της, όπου κι να έχει παίξει. Θα μας παρουσιάσουν τα πρώτα δείγματα από τις αυθεντικές τους συνθέσεις και θα περάσουν από «Ιερά Εξέταση»… Σήμερα στις 2… Stay On Line!

ΠΕΘΑΝΕ Ο MICHAEL WURZEL BURSTON

Ο πρώην κιθαρίστας και ξεχωριστή μορφή των Motorhead, Michael "Würzel" Burston πέθανε χθες Σάββατο 9 Ιουλίου σε ηλικία 61 ετών. Ο Wurzel πριν γίνει μέλος των Motorhead έπαιζε στους Bastard και Warfare, ενώ με το συγκρότημα του Lemmy έπαιξε στα άλμπουμ No Remorse (1984), Orgasmatron (1986), Rock 'n' Roll (1987), Nö Sleep at All (1988), The Birthday Party (1990), 1916 (1991), March ör Die (1992), Bastards (1993) και Sacrifice (1995) και αποχώρησε το 1995. Ο Burston πήρε το προσωνύμιο Würzel την εποχή που υπηρετούσε στο στρατό και λόγω της ομοιότητας του με το ένα χαρακτήρα που λεγόταν Worzel Gummidge και είχαν τα ίδια μαλλιά που έμοιαζαν σαν σκιάχτρo. Ο Lemmy του προτείνε να βάλει umlaut πάνω από το U για λόγους εντυπωσιασμού. Τα τελευταία χρόνια έπαιζε στους Leader of Down, ενώ εμφανίστηκε για τελευταία φορά με τους Motorhead το 2009 στο Hammersmith Apollo.

HOTTER THAN HELL

• Ο τραγουδιστής των Pearl Jam, Eddie Vedder, συνεργάστηκε με τον Josh Homme (Kyuss, Queens of the Stone Age) για την ηχογράφηση ενός τραγουδιού των The Strokes (YouOnly Live Once) το οποίο θα συμπεριληφθεί σε μία τριπλή συλλογή με τίτλο Live From Nowhere, Vol. II. Όλα τα έσοδα θα προσφερθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
• Την αυτοβιογραφία του ετοιμάζει ο πρώην ντράμερ των Scorpions Herman Rarebell, που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο με τίτλο And Speaking of Scorpions...". Ο ίδιος την χαρακτήρισε σαν το βιβλίο που παρουσιάζει την απόλυτη ιστορία του συγκροτήματος.
• Σοβαρό πρόβλημα υγείας φαίνεται να αντιμετωπίζει ο μπασίστας των Helstar, Jerry Abarca, που θα κάνει βιοψία. Οι γιατροί διέγνωσαν πιθανό σοβαρό πρόβλημα στο στομάχι του. Περαστικά.
• Generation Kill είναι το τόνομα του συγκορτήματος που σχημάτισε ο Rob Dukes των Exodus. Ήδη το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο Red White And Blood έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 17 Σεπτεμβρίου. Μεταξύ των ταργουδιών που θα περιέχει, θα ακούσουμε και τη διακσευή τους στο Wish των Nine Inch Nails.
• Κυκλοφόρησε το καινούργιο τεύχος τουClassic Rock με εξώφυλλο με φωτογραφία Slash και Izzy Stradlin (από εκείνα τα χρόνια). Στις 140 σελίδες του θα βρείτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στα Use Your Ullusion I&II (πως ε΄φυγε ο Steve Adler, ποιος τον είχε αρχικά αντικαταστήσει, πόσα αντίτυπα πούλησαν στην Αμερική την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του, τη δήλωνε τότε ο manager Niven, τι παίχτηκε με τον Adler και τη γυναίκα του Axel, Erin), συνεντεύξεις Kate Bush και Black Country Comunion , 4σέλιδο αφιέρωμα στο Stained Glass των Judas Priest, συνέντευξη Slash, 4σέλιδο θέμα για τους Marshall Tucker Band, 15 σελίδες παρουσιάσεις νέων κυκλοφοριών και ένα άρθρο με τίτλο The Grunge Years 1989-1993. Το Classic Rock κυκλοφορεί στα περίπτερα που πωλούν ξένα περιοδικά και κυκλοφορεί με cd, αλλά ποιος το ακούει, όταν η ύλη του είναι τόσο πλούσια.
• Τον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσει το καινούργιο άλμπουμ των Mastodon με τίτλο The Hunter. Τα 7 τραγούδια του είναι extremely heavy, όπως τα περιέγραψε ο ντράμερ του συγκροτήματος Brann Dailor σε συνέντευξή του στο γερμανικό Metal Hammer. Το The Hunter ηχογραφήθηκε στα Doppler Studios της Atlanta με παραγωγό τον Mike Elizondo.

MEGADETH: ΚΑΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΟΥΣ ΑΛΜΠΟΥΜ ΕΙΝΑΙ…

….13 και θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο, σε παραγωγή του ελληνικής καταγωγής Johnny K (John Karkazis) και εξώφυλλο επιμελημένο από τον John Lorenzi, που στο παρελθόν δούλεψε τα εξώφυλλα των Megadeth στα άλμπουμ United Abominations, Endgame αλλά και το box set Warchest. O τίτλος 13 προήλθε από τον ίδιο τον Mustaine (αλλοίμονο) που στα 13 του ξεκίνησε να παίζει κιθάρα, γεννήθηκε στις 13 του μηνός και αυτός είναι ο 13ος δίσκος της καριέρας τους. Ήδη ορισμένα τραγούδια του καινούργιου δίσκου τους όπως τα 13 και Public Enemy No. 1 έχουν παιχτεί στις εμφανίσεις τους. Ο Mustaine υποστηρίζει ότι το 13 είναι τελείως διαφορετικό από τον προηγούμενο άλμπουμ του συγκροτήματος, το Endgame καθώς οι κιθαρές είναι ακούγονται μοντέρνες και γενικά ο ήχος του είναι πολύ διαφορετικός. Παράλληλα τον Ιούλιο θα επανακυκλοφορήσει σε remastered έκδοση το άλμπουμ των Megadeth Peace Sells… But Who’s Buying σε εορταστική έκδοση για την συμπλήρωση των 25 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία του. Οι εκδόσεις που θα κυκλοφορήσουν είναι διπλό cd, διπλό βινύλιο και box set 5cd(!) και 3 βνυλίων, όπου θα περιέχει και ακυκλοφόρητη εμφάνιση τους του 1987 και κέιμενα από τον…. Lars Ulrich.

3 ΝΕΕΣ REMASTERED ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ THIN LIZZY

Άλλα τρία άλμπουμ των thin lizzy επανακυκλοφορούν σε remastered εκδόσεις. Πρόκειται για τα Black Rose, Chinatown και Bad Reputation. Το Black Rose περιέχει και bonus cd με 10 τραγούδια, μεταξύ αυτών και το Don't Believe A Word σε αργή εκτέλεση με φωνητικά Phil Lynott και Gary Moore καθώς και μια live ηχογράφηση τους στο Nassau το 1978. Το Chinatown είναι κι αυτό διπλό με το δεύτερο bonus cd να περιέχει 14 τραγούδια από soundcheck, live στο Rds Hill του Δουβλίνου και στο City Hall του Cork καθώς και single εκτελέσεις των Don't Play Around, Chinatown και We Will Be Strong. Η remastered έκδοση του Bad Reputation είναι μονή με 5 bonus τραγούδια (Killer Without A Cause, Bad Reputation, That Woman's Gonna Break Your Heart, Dancing In The Moonlight, Downtown Sundown και το Me And The Boys σε Soundcheck).

ΑΠΟ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ

Στο νέο άλμπουμ του Michael Schenker, Temple of Rock φιλοξενούμενοι είναι οι κ.κ. Slash, Pete Way, Myles Kennedy, Neil Murray και ο αδελφός του Rudolf Schenker. Ευχή όλων να είναι καλός ο δίσκος.

ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙ ΚΑΤΩ Ο LESLIE WEST

Ο σπουδαίος κιθαρίστας Leslie West που έγραψε ιστορία με τους Mountain και πρόσφατα του έκοψαν το πόδι από το γόνατο και κάτω λόγω επιπλοκών του ζάχαρου, επιστρέφει με νέο άλμπουμ. Τίτλος του Unusual Suspects, που είχε ηχογραφηθεί πριν την χειρουργική επέμβαση και θα κυκλοφορήσει στις 19 Σεπτεμβρίου. Προσκεκλημμένοι στο άλμπουμ οι Slash, Joe Bonamassa, Zakk Wylde, Billy Gibbon και Steve Lukather.

AVANTASIA: ΟΛΟΣ Ο …ΘΙΑΣΟΣ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Το project του Tobias Sammet θα εμφανιστεί στο φετινό Wacken Open Air (4-6 Αυγούστου), όπου στη σκηνή επάνω θα εμφανιστούν ΟΛΟΙ. Δηλαδή σχεδόν όλοι οι μουσικοί που κατά περιόδους έχουν περάσει από τις ηχογραφήσεις των Avantasia, όπως
Michael Kiske (Helloween), Jorn Lande, Bob Catley (Magnum), Kai Hansen (Gamma Ray, Helloween), Amanda Somerville, Sascha Paeth και Oliver Hartmann (Edguy, Rhapsody of Fire), Miro Rodenberg (Kamelot, Epica, After Forever), Robert Hunecke (Aina) και Felix Bohnke (Edguy). Το νέο άλμπουμ των Avantasia είναι 4πλό box set και τιτλοφορείται The Flying Opera - Around The World In 20 Days και ήδη πήγε Νο1 στο αυστριακό chart, ενώ το διπλό dvd μπήκε στ No18 του dvd chart της Γερμανίας.

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ CD

Molly Hatchet – Greatest Hits II The South has risen again
Serpentine – Living And Dying In High Definition
Lechery – In Fire
Work Of Art - In Progress
Incubus – If not, when?
Thin Lizzy – Bad Reputation (remastered με 6 bonus τραγούδια από το BBC)
Thin Lizzy – Chinatown (remastered με bonus cd με 15 τραγούδια από Soundcheck και live)
Thin Lizzy – Black Rose (remastered με bonus cd 10 τραγουδιών live στο Nassau).

ΟΙ AMORPHIS ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ
Από τη Φιλανδία, οι Amorphis έρχονται για μία ακόμα φορά στη χώρα μας, στις 12 Νοεμβρίου στο Block 33 στη Θεσσαλονίκη και στις 13 Νοεμβρίου στο Gagarin205 στην Αθήνα. Κάθε live τους είναι μία ξεχωριστή εμπειρία και δεν είναι τυχαίο ότι κάθε φορά που επισκέπτονται την Ελλάδα, τους παρακολουθεί ολοένα και περισσότερος κόσμος. Η προπώληση μέσω internet έχει ήδη ξεκινήσει και στα μέσα Ιουλίου θα διατίθενται τα εισιτήρια σε όλα τα υπόλοιπα σημεία πώλησης. 12 Νοεμβρίου Block 33, Θεσσαλονίκη, τιμή εισιτηρίου 28 ευρώ. 13 Νοεμβρίου Gagarin205, Αθήνα, τιμή εισιτηρίου 32 ευρώ. Support θα εμφανιστούν και δύο ξένα συγκροτήματα, τα οποία θα τους συνοδεύσουν σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή τους περιοδεία και φυσικά και στην Ελλάδα και θα ανακοινωθούν σε λίγες ημέρες. Η πόρτα ανοίγουν στις 19:00, στις 20:00 και 20:50 θα εμφανιστούν αντίστοιχα τα δύο support και στις 22:05 οι Amorphis.Σημεία προπώλησης:Αθήνα Σε όλα τα Public και στο Ticketservices (Πανεπιστήμιου 39, Στοά Πεσματζόγλου). Θεσσαλονίκη Public και Musicland. Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα: www.ticketservices.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου