ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Σαν Σήμερα...14 Ιουλίου

Κάντε κλικ εδώ
1912 Ο Αμερικανός Folk τραγουδιστής και τραγουδοποιός Woody Guthrie (Woodrow Wilson Guthrie 1912-1967) γεννήθηκε στο Okemah της Oklahoma. Έγραψε εκατοντάδες τραγούδια πολιτικού και κοινωνικού ύφους. Στην κιθάρα του υπήρχε γραμμένο το μήνυμα "This Machine Kills Fascists". Υπήρξε μεγάλη επιρροή για καλλιτέχνες όπως οι Bob Dylan, Phil Ochs και Tom Paxton. Το 1997 το όνομα του γράφτηκε στο Oklahoma Music Hall of Fame. Ένα από τα δημοφιλέστερα τραγούδια του είναι το "This Land Is Your Land".

1941 Ο Ουαλός μουσικός και ιδρυτικό μέλος του rock συγκροτήματος Spencer Davis Group, Spencer Davis (Spencer David Nelson Davis) γεννήθηκε στην Bon-y-maen του Swansea. Μαζί με τους Steve Winwood και τον αδερφό του Muff Winwood γνώρισαν επιτυχία την δεκαετία του '60 με τραγούδια όπως τα "Keep On Running", "Gimme Some Lovin'" κ.α.

1982 Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας "Pink Floyd The Wall" σε σκηνοθεσία του Alan Parker, πραγματοποιείται στο Empire στο Leicester Square του Λονδίνου. Παρευρίσκονται τα μέλη του συγκροτήματος Roger Waters, David Gilmour και Nick Mason, όχι όμως ο Richard Wright, τον οποίο είχε απολύσει πρόσφατα ο Waters. Στην πρεμιέρα εμφανίστηκαν επίσης και διάφοροι άλλοι καλλιτέχνες, όπως οι Bob Geldof, Gerald Scarfe, Pete Townshend, Sting, Roger Taylor, James Hunt, Andy Summers κ.α.

1989 Ο Alice Cooper κυκλοφορεί το single "Poison". Το τραγούδι ήταν μέρος του στούντιο άλμπουμ του τραγουδιστή "Trash" και γράφτηκε από τον ίδιο σε συνεργασία με τους Desmond Child και John McCurry. Αργότερα θα φτάσει μέχρι την 7η θέση των Αμερικάνικων charts και 2η των Βρετανικών.

2007 Σε ιντερνετική δημοπρασία που θα συνεχιστεί έως και τις 31 Ιουλίου, βγαίνουν ένα ζευγάρι γυαλιά του John Lennon. Τα γυαλιά αυτά φορούσε ο Lennon κατά την διάρκεια της περιοδείας των The Beatles στην Ιαπωνία το 1966. Λόγω της beatlemania, οι Beatles δεν μπορούσαν να βγουν από το ξενοδοχείο τους και η μοναδική καθημερινή παρέα τους ήταν ο φωτογράφος Bob Whitaker και ο μεταφραστής Junishi Yore. Λίγο πριν φύγουν και για να ευχαριστήσει ο Lennon τον Yore, του χάρισε τα γυαλιά του και εκείνος ένα σετ παραδοσιακές Ιαπωνέζικες χάλκινες κούπες. Ο Yore μετά το θάνατο του Lennon τον Δεκέμβριο του 1980, είχε βγάλει τους φακούς σαν ένδειξη θρήνους, κάτι το οποίο είναι μέρος της Ιαπωνικής παράδοσης. Οι προσφορές για το σκελετό των γυαλιών του Lennon αναμένεται να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου