ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Ελληνικό rock στη Γερμανία

Κάντε κλικ εδώ
Πήγαμε μια φορά στη Γερμανία, ως Ελληνες, και καμαρώναμε. Και δεν θα έχουμε ανάγκη να συναντήσουμε κανέναν Σόιμπλε ή άλλους υπουργούς. Οι «Planet of Zeus», ένα ελληνικό heavy rock συγκρότημα, εμφανίστηκε το Σάββατο στο Stoned from the underground festival, στην Ερφούρτη.

«Τώρα οργανώνουμε την πρώτη μας ευρωπαϊκή περιοδεία», λένε, «μια διαδικασία που θα μας ωφελήσει ιδιαίτερα. Τα ελληνικά συγκροτήματα δεν έχουν την ευκαιρία να παίζουν καθημερινά ώστε να δοκιμάσουν τα όριά τους και τις αντοχές τους». Δεν σκέφτονται όμως να μετακομίσουν στο εξωτερικό. «Αν είναι κάτι να αλλάξει στην Ελλάδα, θα γίνει από εδώ».

Οι «Planet of Zeus» δημιουργήθηκαν το 2000. Το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο «Eleven the hard way» βγήκε το 2008, από την αγγλική εταιρεία Casket music. Και το καινούργιο τους λέγεται «Macho Libre» και κυκλοφόρησε τον Μάιο από την Β-otherside records. Αν είχαν κάποια βοήθεια από τις επίσημες ελληνικές αρχές; Από το υπουργείο Πολιτισμού; Θα αστειεύεστε. «Στη Σουηδία, την οποία όλοι φαίνεται να χρησιμοποιούν ως μοντέλο, τα συγκροτήματα στα πρώτα τους βήματα επιδοτούνται από το αντίστοιχο υπουργείο Πολιτισμού για να ηχογραφήσουν το άλμπουμ τους. Αυτό συμβαίνει όχι από φιλανθρωπία ή από βαθιά σοσιαλιστική παιδεία, αλλά πολύ απλά γιατί το κράτος θεωρεί ότι μελλοντικά θα αποσβέσει την επένδυση. Οχι εισπράττοντας απλά πολιτιστικό και καλλιτεχνικό κύρος αλλά βάζοντας και χρήματα στα ταμεία του. Στην Ελλάδα αυτό μοιάζει με ανέκδοτο. Το υπουργείο Πολιτισμού δεν είναι παρά ακόμα μία δημόσια υπηρεσία απαρτιζόμενη από παντελώς άσχετους με τον πολιτισμό ανθρώπους, οι οποίοι απλά φροντίζουν οι δικοί τους να λάβουν υπέρογκες επιδοτήσεις, για οποιαδήποτε δραστηριότητά τους. Πράγμα το οποίο δεν θα ήταν τόσο εξοργιστικό αν αυτοί κατάφερναν με μια μεγάλη τους εμπορική επιτυχία να επιστρέψουν χρήματα στα ταμεία. Κανένας σοβαρός και λογικός άνθρωπος δεν νομίζω ότι βασίζεται πια στο υπουργείο Πολιτισμού για την υλοποίηση των καλλιτεχνικών και πολιτιστικών του οραμάτων».
ΔΗΜ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου