ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ

Κάντε κλικ εδώ
Τρίτη 28 & Τετάρτη 29 Ιουνίου || Μονή Λαζαριστών - Θεσσαλονίκη
ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ, MONIKA, XAXAKES, MARAVEYAS ILEGAL,
ΤΗΕ BURGER PROJECT, ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ, ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ,
ΙMAM BAILDI, SKA BANGIES, 63 HIGH

Το ARK Festival, το μοναδικό φεστιβάλ με αμιγώς ελληνική σφραγίδα που έγινε θεσμός από την πρώτη του μόλις εμφάνιση, πριν επιστρέψει για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα, στρέφει την πυξίδα του αυτό το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη. Tην πόλη που ξεκίνησε πριν 15 περίπου χρόνια, την επίθεση ενάντια στην κακογουστιά με προεξάρχοντες τις Τρύπες, τα Ξύλινα Σπαθιά, τους Xaxakes και όχι μόνο.

Μετά την περσινή του επιτυχία στην Αθήνα, που ποιοτικά μεταφράστηκε σε μια αισθητική νίκη του καλύτερου που έχει να προσφέρει η ελληνική μουσική σήμερα και ποσοτικά μετρήθηκε σε sold out διήμερο, αφήνοντας πίσω του φωτεινά χαμόγελα και πίστη, το ARK Festival αποβιβάζεται στη Θεσσαλονίκη στις 28 και 29 Ιουνίου. Με την ίδια πανηγυρική πάλι διάθεση και την πρόθεση να καταρρίψει κάθε υποψία ελιτισμού και πολιτιστικής περιθωριοποίησης, θα προσπαθήσει να μοιραστεί με το κοινό της πόλης τη σπουδαία εμπειρία που δημιούργησε πέρσι. Το ARK Festival της Θεσσαλονίκης μένει πιστό στη φιλοσοφία του φεστιβάλ και φιλοξενεί καλλιτέχνες που αντιστέκονται στην ομογενοποίηση και τις ευκολίες της "άμεσης κατανάλωσης" κι όμως καταφέρνουν να αγγίξουν το ευρύ κοινό με τρόπο ουσιαστικό και αληθινό.

Με ακράδαντη πίστη στους ξεχωριστούς δεσμούς και τις ανεξίτηλες αναμνήσεις που έχουν δημιουργήσει τα τραγούδια τους, το ARK Festival βάζει σημαιοφόρους της πρώτης του μέρας τους Χειμερινούς Κολυμβητές, το πλέον ακριβοθώρητο ελληνικό συγκρότημα, και τους Maraveyas Ilegal και κλείνει τη δεύτερη μέρα του με τη Μόνικα και την μπάντα-θρύλο της πόλης, τους Xaxakes,, σε ένα άτυπο encore της καταπληκτικής τους περσινής εμφάνισης στο Γκάζι. Ενδιάμεσα, η πολυσυζητημένη, ταλαντούχα και τόσο φορτωμένη με τις προσδοκίες όλων μας "νέα γενιά" της ελληνικής μουσικής τοποθετείται στο προσκήνιο, με τους Burger Project να (επ)αναλαμβάνουν το ρόλο τους ως φίλων του ARK Festival και παράλληλα το φεστιβάλ να εμπλουτίζεται υποδεχόμενο για πρώτη φορά τον Πάνο Μουζουράκη, το Λεωνίδα Μπαλάφα, τους Imam Baildi, τους Ska Bangies και τους 63 High.

Δέκα καλλιτέχνες επί σκηνής σ' έναν από τους πιο όμορφους και ξεχωριστούς χώρους στην Ελλάδα, την Μονή Λαζαριστών, κι ένα διήμερο που θα προσπαθήσει να μας γεμίσει ενέργεια, τηρώντας - όπως στα περισσότερα πράγματα στην ζωή- τη συνθήκη που δηλώνει πως χρειάζονται δύο μέρη και μια διάδραση για να γεννηθεί μια σημαντική σχέση: αυτούς που θα βρίσκονται πάνω στην σκηνή για περίπου 6 ώρες την κάθε μέρα, ανταλλάσσοντας συναισθήματα με αυτούς που θα βρισκόμαστε ακριβώς απέναντί τους, στη μεγάλη "σκηνή"...

Γιατί ό,τι κι αν συμβαίνει, in music we trust.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ ΜΟΝΙΚΑ
MARAVEYAS ILEGAL XAXAKES
ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ THE BURGER PROJECT
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΙΜΑΜ BAILDI
SKA BANGIES 63 HIGH

*** Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ***
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ: PUBLIC, IANOS, TICKETSERVICES.GR,
TAMEIA ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Τα 500 πρώτα εισιτήρια θα κοστίζουν 15 ευρώ
Γενική Προπώληση Ημέρας: 19 ευρώ
Ταμείο: 23 ευρώ
Εισιτήριο 2ημέρου: 35 ευρώ
ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΘΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΤΙΣ 17.00

LINKS:
Official Site: www.arkfestival.gr
Facebook: THE ARK FESTIVAL
..................


Μουσικό πάρτυ από το FM 100 & το TV 100 στην παραλία της Θεσσαλονίκης!

Νέα της πόλης - Θεσσαλονίκη


Φέτος το καλοκαίρι στην πόλη έχει χορό και μουσική!

Το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 100 και η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100, εγκαινιάζουν το καλοκαιρινό τους πρόγραμμα, με ένα μεγάλο μουσικό party στην πιο όμορφη παραλία της Ελλάδας, την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011, από τις 8 το βράδυ, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.


Το συγκρότημα των DE NIRO, η Σεμέλη Ταγαρά, οι Νάνοι, ο Νίκος Ντουνούσης Two, οι Εκμέκ, οι Chroma, οι Small Talk και οι Monnie & Monnie Conniente δίνουν το ρυθμό και τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης υποδέχονται το καλοκαίρι και σας προσκαλούν στον «αέρα» τους με ήχους γνώριμους, ντόπιους και νεανικούς.

Σε ζωντανή σύνδεση με το Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση θα έχουμε ρεπορτάζ, συμβουλές, ιδέες και προτάσεις για όσους επιθυμούν ένα δημιουργικό καλοκαίρι στην πόλη.
..............

Cafe Santan live - Απ. Μόσιος, Σ. Νάσσιου & Bizzy Tone


Την Παρασκεύη 24 Ιουνίου, στην όμορφη αυλή του Cafe Santan στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα ζωντανά ο Απόστολος Μόσιος, η Σοφία Νάσσιου και οι Bizzy Tone.
Έναρξη: 22:30
Cafe Santan, Πολυχώρος Τσαλαπάτα, ΒΟΛΟΣ
.................

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΕΡΓΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΚΑΙ STEVE REICH


Σάββατο, 25 Ιουνίου
Σε πρωτη εκτελεση το εργο του Βαγγελη Κατσουλη "Εξαλογος" για 6 εκτελεστες κρουστων, παραγγελια του συγκροτηματος "Τυπανα". Επισης το εργο Music For Mallet Instruments, Voices And Organ του Steve Reich.
Εισοδος Ελευθερη.
ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Βασιλέως Γεωργίου Β 17-19 & Ρηγίλλης Πλησίον Χίλτον
................

80'S ROCK HITS TRIBUTE!!


--THURSDAY 23/6/2011--

80'S POP-ROCK NIGHT ME OLA TA 80'S ROCK-HARD ROCK-MELODIC ROCK-AOR HITS APO EPISISMA TOP CHARTS THS AGAPHMENHS MAS MOUSIKHS DEKAETIAS!!!!

LIGO KALOKAIRINH DIATHESH ME SPANIA VIDEOS,PAGWMENES PAMFTHINES BYRES STO KALYTERO ROCK STEKI THS POLHS!!!

BON JOVI-DEF LEPPARD-BRYAN ADAMS-TINA TURNER-JENNIFER RUSH-MICHAEL JACKSON-FM-ALICE COOPER-ROD STEWART-DAVID BOWIE-CHICAGO-TOTO-WINGER KAI POLLA POLLA ATELEIWTA 80'S GROUPS!!
...............

CHAINED AND DESPERATE - DIVINE AUTHORITY 
ABOLISHMENT CD Release
Παρασκευή, 29 Ιουλίου · 3:30 π.μ.


PITCH BLACK RECORDS announces the addition of Greek melodic black
metal outfit CHAINED AND DESPERATE into its roster of artists with the band’s sophomore release,
“Divine Authority Abolishment” scheduled for release on July 29th, 2011.
This release also marks the launch of the ‘BLACKEST PITCH SERIES’. All releases under this series will
feature an “eclectic” blend of black metal with the first pressing always strictly limited to 333
numbered copies housed inside a unique digipack with an aesthetic befitting of the music contained
within. Silver metallic printing on black glossy background and a loose insert with the album’s cover
included inside will make each BPS release a unique item for the truly die-hard black metal fan.

“Divine Authority Abolishment” will be available worldwide through Pitch Black Records and its distribution
partners as well as through various digital stores.
Tracklisting:
1. Nine Deaths in August
2. Rely on Fears
3. Bridge from Theism
4. Chained
5. Ariadne’s Thread
6. Irrational
7. Divine Authority Abolishment
8. Iconographies
9. Curtains of Cold

More information, album cover art and audio samples available on www.pitchblackrecords.com/
http://chainedanddesperate.com/
...............

REVENGE OF ROCK - LIVE TRIBUTE TO LED ZEPPELIN & RORY GALLAGHER!
Παρασκευή, 1 Ιουλίου στις 11:30 μ.μ.


Οι Backtrackin', αναλαμβάνουν την αποστολή για ένα θεαματικό live tribute στους LED ZEPPELIN & Rory Gallagher, στο σπίτι του rock στην Αθήνα, στο REVENGE OF ROCK!! Μια βραδιά γεμάτη ύμνους!! ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΧΑΣΕΤΕ την Παρασκευή 1 Ιουλίου... (για να πάει και καλα ο μήνας!!)

http://www.youtube.com/watch?v=vgVVAQVZ_vU

Backtrackin' is a Greek classic rock cover band with focus on tributes to specific bands & artists of the classic rock area (Bad Co, Rory Gallagher, Dire Straits, ZZ top, G. Moore), and, currently, mainly Led Zeppelin.
Biography
The band was founded in Agia Paraskevi (Athens/Greece), in Jan 1995. Yannis, Kostas and Mike-Dr (still the original founding members) formed a classic rock cover band, in order to be able to play their all-time favorite music, which was (and still is) the classic rock of 60's/70's/80's areas. Through the years, and during countless gigs in main Athens area, they covered a very wide area of classic rock, even pop/soul/jazz-rock and Greek pop/rock. Then, in 2006 they joined lead vocalist/flutist Mike Tzortzis and decided to proceed with in-depth tributes to specific classic rock bands/artists. The core areas of Backtrackin's tributes have been Thin Lizzy, Bad Company, Rory Gallagher, Gary Moore (80's only), dIRE Straits, ZZ Top. Currently (2011) they act mainly as a Greek Led Zeppelin tribute band!
Λ. Αλεξάνδρας 34
.............

BAT CITY - 6 YEARS ANNIVERSARY PARTY!
Πέμπτη, 30 Ιουνίου στις 9:00 μ.μ.


ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 6 ΧΡΩΝΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΤΑ ROCK ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΓΝΗΣΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΟΛΥΧΩΡΟ, ΤΟ BAT CITY KAI TO JACK DANIELS STUDIO ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΤΥ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΧΕΧΑΣΤΟ

ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ, ΤΟΥΣ ΚΛΟΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΣΤΕΡΙΚΕΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ JACK DANIELS ΔΩΡΑ, ΤΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ!!

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ROCK ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.

ΣΤΑ DEX: ΕΞΙ (6) RESIDENTS DJs TOΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ:

Theodor Von Black
Kώστας Κυρούσης
Mιχάλης HMRM!
Μανώλης Τσίγκος (Innerwish)
Χρήστος Διακουμάκος (Ερωτικός)
Γιώργος Μαρούλης (4Bitten)
Bat City
Λεωφόρος Αλεξάνδρας 11
Athens, Greece
................

THE LAMIEZ- -Alcoholic rock sessions part 2
Τετάρτη, 29 Ιουνίου στις 11:00 π.μ.


ΑΨΕΝΤΙ ROCK BAR ΙΩΑΝΝΙΝΑ
..............

Reggae Night
Πέμπτη στις 11:00 π.μ. -

ΑΨΕΝΤΙ ROCK BAR ΙΩΑΝΝΙΝΑ
............

ATHENS ♥ MICHAEL, FAN MEETING
Παρασκευή, 24 Ιουνίου στις 10:30 μ.μ.

Την επόμενη Παρασκευή 24 Ιουνίου, το καθιερωμένο πλέον καλοκαιρινό μας meeting επιστρέφει στο Spirit Bar, σε μια ALL - MJ βραδιά με πολύ μουσική και χορό, από τις 22:00 ως το πρωί ! Δείχνουμε την αγάπη μας στον Michael με κάθε τρόπο, ξεκινώντας το δικό μας FAN PROJECT !

Περισσότερες πληροφορίες έρχονται ! Μέρος των εσόδων θα διατεθεί σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Spirit Bar, Μιαούλη 13 Ψυρρή

Είσοδος ελεύθερη
.............
Η ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΜΕ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ BLUES WIRE (Εισοδος 5 ευρώ.)
Παρασκευή, 24 Ιουνίου στις 9:30 μ.μ


Oι BLUES WIRE αποτελούν μια μοναδική περίπτωση για την Ελληνική πραγματικότητα. Έχουν χαρακτηριστεί ως το κορυφαίο συγκρότημα του είδους όχι μόνο στη χώρα τους αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Ένα σχήμα που διατηρείται για πάνω από 20 χρόνια είναι κάτι σπάνιο για τα παγκόσμια δεδομένα, πόσο μάλλον για τα Ελληνικά, με την επισήμανση πως η μουσική είναι η δουλειά τους και όχι κάποιου είδους χόμπι η παράλληλη ενασχόληση.

Στο ενεργητικό τους έχουν πάνω από 10 δίσκους, αμέτρητες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δεκάδες εμφανίσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς και το σπουδαιότερο, μια πλειάδα συνεργασιών με κορυφαία ονόματα του είδους αλλά και την εκτίμηση και αποδοχή των συναδέλφων τους.
Δημιουργήθηκαν το 1983 από τους Ηλία Zάικο και Σωτήρη Zήση και οι αρχικές εμφανίσεις τους πραγματοποιήθηκαν ως BLUESGANG.
Mε το όνομα αυτό ηχογράφησαν τους 3 πρώτους δίσκους τους - μεταξύ αυτών και ο πρώτος μπλουζ δίσκος της Ελληνικής δισκογραφίας - και συνέχισαν ως το 1986 όταν και μετονομαστήκαν σε BLUES WIRE.
Έκτοτε με θαυμαστή συνέπεια και αφοσίωση συνεχίζουν μια πορεία μέσα και ανάμεσα στα μπλουζ προσθέτοντας πινελιές προσωπικού ύφους με αποτέλεσμα μια κατάθεση με άποψη, άμεσα αναγνωρίσιμη και σεβαστή.
Στη διαδρομή αυτή είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν - και ν’ ανοίξουν συναυλίες τους - μυθικά ονόματα της παγκόσμιας σκηνής (Buddy Guy, Albert King, John Mayall, Otis Rush) αλλά και να επισκεφτούν πολλά Ευρωπαϊκά φεστιβάλ (Γαλλια, Iταλια, Oυγγαρια, Aυστρια, Σλοβενια κ.α.).
Σήμερα οι BLUES WIRE συνεχίζουν καθοδηγούμενοι από τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία τους με αποτέλεσμα ένα γκρουπ με πίστη, ωριμότητα και ήθος που κοσμεί την Ελληνική μουσική σκηνή.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ (Μεταξύ άλλων)

John Hammond/ Louisiana Red/ Katie Webster/ Carey Bell/ Dave Kelly/ Angela
Brown/ Larry Garner/ Dick Heckstall Smith/ Al Copley/ Guitar Shorty/ Johnny Mars/
Ann Rabson/ Eddie Burns/ Sherman Robertson / Dr Feelgood

EΓPAΨAN - EIΠAN
Οι Μπλουζ Γουαιρ ειναι το καλύτερο συγκρότημα του είδους στην Ευρώπη.
Τους αξίζει ν’ ακουστούν από μεγαλύτερα ακροατήρια.
KATIE WEBSTER
Δεν τους λείπει ούτε η αυθεντικότητα ούτε το καλό γούστο.
INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE
Η άποψη των Μπλουζ Γουαιρ είναι σίγουρα εφάμιλλη η και καλύτερη απ’ όσες
"λευκές" προχείρως μπορώ να θυμηθώ.
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΖΑΖ & JAZZ
Ο Ηλίας Ζάικος είναι μια κινητή εγκυκλοπαίδεια της μπλουζ κιθάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου