ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Σαν Σήμερα...21 Ιουνίου

Κάντε κλικ εδώ
1932 Ο Αργεντίνος Jazz συνθέτης και ενορχηστρωτής Lalo Schifrin γεννήθηκε στο Buenos Aires. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για την σύνθεση του μουσικού θέματος της τηλεοπτικής σειράς "Mission: Impossible". Κέρδισε τα τέσσερα από τα είκοσι ένα βραβεία Grammy για τα οποία είχε προταθεί και είναι κάτοχος έξι βραβείων Όσκαρ. Έχει γράψει μουσική για πάνω από 70 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, μεταξύ αυτών: "Che!", "Dirty Harry", "The Four Musketeers", "The Concorde... Airport '79", "The Sting II", "Planet of the Apes", "Starsky and Hutch" κ.α.

1940 Ο Βρετανός Rock τραγουδιστής Ray Davies γεννήθηκε στο Λονδίνο. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα The Kinks, με τους οποίους γνώρισε επιτυχία στα μέσα της δεκαετίας του '60 με τραγούδια όπως τα "You Really Got Me" και "All Day and All of the Night". Το 1990 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame, μαζί με των υπόλοιπων μελών του συγκροτήματος.

2001 Μία από τις σημαντικότερες Blues προσωπικότητες, ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και κιθαρίστας John Lee Hooker (1917-2001) απεβίωσε σε ηλικία 83 ετών στο Los Altos της California από φυσικά αίτια. Ήταν αυτός που ανέπτυξε την talking blues σχολή. Το όνομα γράφτηκε στο Blues Hall of Fame το 1980 και το 1991 στο Rock and Roll Hall of Fame. Το 2000 του απενεμήθη το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement". Δύο από τα τραγούδια του, "Boogie Chillen" και "Boom Boom", συμπεριλαμβάνονται στη λίστα "The Rock and Roll Hall of Fame's 500 Songs that Shaped Rock and Roll. Δημοφιλή τραγούδια του: "I'm In the Mood", "Dimples" κ.α. Υπήρξε επιρροή για πολλούς καλλιτέχνες όπως AC/DC, ZZ Top, Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Eric Clapton κ.α.

1975 Ο κιθαρίστας Ritchie Blackmore ανακοινώνει την πρόθεση του να αποχωρήσει από τους Deep Purple. Αργότερα με τον Ronnie James Dio θα δημιουργήσει τους Rainbow. Τη θέση του στο συγκρότημα πήρε ο κιθαρίστας Tommy Bolin.

1987 Στο Νο1 του Billboard 200 βρίσκεται το άλμπουμ των Ιρλανδών U2, "The Joshua Tree". Είχε κυκλοφορήσει στις 9 Μαρτίου. Παραγωγοί του άλμπουμ ήταν οι Daniel Lanois και Brian Eno. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Where the Streets Have No Name", "With or Without You", "I Still Haven't Found What I'm Looking For" κ.α. Κέρδισε δύο βραβεία Grammy, τα "Album of the Year" και "Best Rock Performance by a Duo or Group with Vocal". Οι πωλήσεις του παγκοσμίως ξεπερνούν τα 28 εκατομμύρια αντίτυπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου