ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Σαν Σήμερα...29 Απριλίου

1899 Ο Αμερικανός συνθέτης και πιανίστας Duke Ellington (Edward Kennedy Ellington 1899-1974) γεννήθηκε στην Washington. Θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες μουσικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα. Συνεργάστηκε με τα σημαντικότερα ονόματα της Jazz όπως Louis Armstrong, Ella Fitzgerald, Dizzy Gillespie και Billie Holiday. Είναι κάτοχος δώδεκα βραβείων Grammy και εννέα Grammy Hall of Fame Award τα οποία δίνονται σε ηχογραφήματα που έχουν συμπληρώσει 25 χρόνια ζωής και έχουν αποτελέσει σταθμό στην εξέλιξη της μουσικής. Το 1966 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" και το 1971 το όνομα του γράφτηκε στο Songwriters Hall of Fame.Δημοφιλή τραγούδια του τα "Cotton Tail", "It Don’t Mean A Thing (If It Ain’t Got That Swing)", "Take The 'A' Train" κ.α.

1993 Ο Βρετανός μουσικός, τραγουδοποιός, παραγωγός και ένας από τους σημαντικότερους Βρετανούς κιθαρίστες, ο Mick Ronson (Michael Ronson 1946-1993) απεβίωσε σε ηλικία 46 ετών στο Λονδίνο από καρκίνο του ήπατος. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Ian Hunter, Lou Reed, Bob Dylan, Morrissey, Mott the Hoople και David Bowie του οποίου έκανε και τις ενορχηστρώσεις στο άλμπουμ "The Spiders from Mars".

1967 Η Aretha Franklin κυκλοφορεί μια από τις μεγάλες της επιτυχίες, το τραγούδι "Respect". Το τραγούδι είχε αρχικά κυκλοφορήσει με την φωνή του Otis Redding στις 15 Αυγούστου του 1965. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time" βρίσκεται στην πέμπτη θέση.

1980 Οι Black Sabbath αρχίζουν περιοδεία έχοντας στην θέση του τραγουδιστή τον Ronnie James Dio. Είχε αντικαταστήσει τον Ozzy Osbourne την άνοιξη του 1979.

2003 Οι Pearl Jam αγοράζουν στην Μαδαγασκάρη έκταση 1.400 στρεμμάτων δάσους, με σκοπό να το προστατέψουν και να "διορθώσουν το κακό" για τους 5.700 τόνους διοξειδίου του άνθρακα που επιβάρυναν την ατμόσφαιρα κατά την διάρκεια της περιοδείας τους στην Βόρεια Αμερική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου