ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Σαν Σήμερα...28 Απριλίου

1953 Η Αμερικανίδα μουσικός, τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και μπασίστρια των Sonic Youth, Kim Gordon (Kim Althea Gordon) γεννήθηκε στο Rochester της Νέας Υόρκης. Συνεργάστηκε επίσης με καλλιτέχνες όπως οι William Winant, Lydia Lunch και Courtney Love όπου υπήρξε και παραγωγός στο πρώτο άλμπουμ της "Pretty on the Inside".

1980 Ο Tommy Caldwell (1949-1980), μπασίστας και τραγουδιστής των The Marshall Tucker Band, υποκύπτει στα τραύματα του μετά από αυτοκινητιστικό ατύχημα που είχε έξι ημέρες νωρίτερα με το jeep του. Ήταν 30 ετών. Μαζί με την μπάντα του βοήθησαν στην εξέλιξη και καθιέρωση του Southern Rock στις αρχές της δεκαετίες του '70.

1940 Ο Glenn Miller ηχογραφεί το "Pennsylvania 6-5000". Είναι μια δημιουργία των Bill Finegan, Jerry Gray και Carl Sigman. Ο τηλεφωνικός αριθμός 6-5000 άνηκε στο νυχτερινό κέντρο Café Rouge του ξενοδοχείου Pennsylvania της Νέας Υόρκης, στο οποίο σύχναζαν μεγάλοι μουσικοί της εποχής όπως οι Benny Goodman, The Dorsey Brothers, Artie Shaw και ο ίδιος ο Glenn Miller.

1966 Στα Abbey Road Studios του Λονδίνου, είναι η πρώτη ημέρα ηχογραφήσεων των The Beatles για το τραγούδι "Eleanor Rigby". Τον Αύγουστο θα κυκλοφορήσει στο άλμπουμ "Revolver" αλλά και σε single σαν b-side του "Yellow Submarine". Το τραγούδι έγραψαν οι Paul McCartney και John Lennon και είχε θέμα την μοναξιά. Ο McCartney είχε κάποτε δηλώσει πως το όνομα 'Eleanor' το δανείστηκε από την ηθοποιό Eleanor Bron, η οποία είχε πάρει μέρος στην ταινία του συγκροτήματος "Help!" και το 'Rigby' από ένα κατάστημα στο Bristol, "Rigby & Evens Ltd, Wine & Spirit Shippers". Λίγο μετά την κυκλοφορία του το τραγούδι θα ανέβει στην κορυφή των Βρετανικών Singles Chart, όπου θα παραμείνει για τέσσερις εβδομάδες. Ενώ στα Αμερικάνικα Singles Chart θα φτάσει μέχρι την 11η θέση.

2008 Το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος The Last Shadow Puppets με τίτλο "The Age of the Understatement" βρίσκεται στο Νο1 των UK Albums Chart. Είχε κυκλοφορήσει στις 15 Απριλίου. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ "Standing Next to Me", "My Mistakes Were Made for You" κ.α. Το γκρουπ αποτελείται από τους Alex Turner (Arctic Monkeys), Miles Kane (The Rascals) και James Ford (Simian Mobile Disco).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου