ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Σαν Σήμερα...27 Απριλίου

1947 Ο Ουαλός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μέλος του rock συγκροτήματος Badfinger, Pete Ham (Peter William Ham 1947-1975), γεννήθηκε στο Swansea της Ουαλίας. Μεγάλη του επιτυχία το τραγούδι-μπαλάντα "Without You" που έγραψε με τον μπασίστα Tom Evans. Ο Paul McCartney, αναφερόμενος στο τραγούδι, το είχε χαρακτηρίσει: "...the killer song of all time". Έχει τραγουδηθεί από καλλιτέχνες όπως Harry Nilsson, Mariah Carey κ.α.

1964 Οι The Beatles κυκλοφορούν στην Αμερική το single "Love Me Do". Το τραγούδι έγραψε ο Paul McCartney σε ηλικία 16 ετών και αργότερα το ολοκλήρωσαν παρέα με τον John Lennon. Είχε πρωτοκυκλοφορήσει στην Μεγάλη Βρετανία τον Οκτώβριο του 1962.

1968 Οι Simon & Garfunkel κυκλοφορούν το τραγούδι "Mrs. Robinson". Το τραγούδι έγραψε ο Paul Simon και ήταν μέρος του τέταρτου στούντιο άλμπουμ τους "Bookends", το οποίο είχε κυκλοφορήσει στις αρχές του μήνα. Μια νεότερη ηχογράφηση του τραγουδιού προϋπήρχε στο soundtrack της ταινίας "The Graduate" (1967) με την Anne Bancroft στο ρόλο της Mrs. Robinson και τον Dustin Hoffman στο ρόλο του Benjamin Braddock. Το 1969 στην 11η τελετή απονομής των Grammy Awards απέσπασε τα βραβείο "Record of the Year" και "Best Contemporary Pop Performance - Vocal Duo or Group". Με την κυκλοφορία του, το τραγούδι έφτασε μέχρι την κορυφή του Billboard.

2003 Ο Iggy Pop ξαναβρίσκεται στην σκηνή με τους The Stooges, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, την τελευταία βραδιά του Coachella Festival της California. Την ίδια ημέρα του φεστιβάλ εμφανίζονται καλλιτέχνες όπως The White Stripes, Blur κ.α.

2006 Ο κιθαρίστας των The Rolling Stones, Keith Richards παθαίνει εγκεφαλική αιμορραγία μετά από πτώση του από φοίνικα όπου είχε σκαρφαλώσει, κατά την διάρκεια των διακοπών του στα νησιά Fiji. Θα υποβληθεί σε πετυχημένη εγχείρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου