ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Σαν Σήμερα...17 Δεκεμβρίου

1942 Ο Blues τραγουδιστής Paul Butterfield (1942-1987) γεννήθηκε στο Σικάγο. Κέρδισε διεθνή αναγνώριση ως πρωτοπόρος λευκός Blues τραγουδιστής. Επίσης είχε εμφανιστεί στο Woodstock Festival. Συνεργάστηκε με μεγάλους καλλιτέχνες όπως B.B. King, Muddy Waters, Jimi Hendrix, κ.α. συμμετέχοντας ως μουσικός σε ηχογραφήσεις τους.


1949 Ο Paul Rodgers (Paul Bernard Rodgers), τραγουδιστής και στιχουργός των Free και Bad Company, γεννήθηκε στο Middlesborough της Αγγλίας. Από το 2004 έως το 2006 περιόδευσε με μεγάλη επιτυχία σαν τραγουδιστής των Queen. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Singers of All Time", βρίσκεται στη 55η θέση. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "All Right Now", "Can't Get Enough", "Rock Steady", "Ready for Love", κ.α. Τον αποκαλούν και "The Voice".


1982 Ο Big Joe Williams (Joseph Lee Williams 1903-1982), μουσικός και τραγουδοποιός της Delta Blues σκηνής, απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών στο Μισισίπι των ΗΠΑ. Το όνομα του γράφτηκε στο Blues Hall of Fame το 1992. Δημοφιλή τραγούδια του: "Baby Please Don't Go", "Crawlin' King Snake", "Peach Orchard Mama", κ.α.


1977 Οι Elvis Costello & The Attractions εμφανίστηκαν στην εκπομπή "Saturday Night Live"του Αμερικάνικου τηλεοπτικού δικτύου NBC, στην θέση των The Sex Pistols οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στην εκπομπή διότι οι αρχές αρνήθηκαν να εκδώσουν visa, στα μέλη της μπάντας με ποινικό μητρώο. Το NBC και ο παραγωγός της εκπομπής, Lorne Michaels, είχαν απαγορεύσει στον Costello να παίξει το τραγούδι "Radio Radio", τραγούδι που δεν μιλούσε με κολακευτικά λόγια για τα media... Το συγκρότημα τους αψήφησε και έπαιξαν το τραγούδι κανονικά.


1987 Ο Robert Plant δίνει μια συναυλία με την παλιά του μπάντα, τους Band of Joy στο Folkestone της Αγγλίας. Είναι η πρώτη φορά που ο Plant παίζει κομμάτια των Led Zeppelin, μετά την διάλυση τους. Ανάμεσα σε αυτά και τα "Trampled Underfoot" και "Misty Mountain Hop".

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου