ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Σαν Σήμερα...11 Νοεμβρίου

1927 Ο Αμερικανός Jazz/Blues πιανίστας και τραγουδιστής Mose Allison (Mose John Allison, Jr.) γεννήθηκε στο Tallahatchie County του Mississippi. Υπήρξε επιρροή για πολλούς καλλιτέχνες, όπως Jimi Hendrix, The Rolling Stones, Tom Waits, The Yardbirds, John Mayall, J.J. Cale, The Who, κ.α. Τραγούδια του διασκευάστηκαν από καλλιτέχνες όπως The Clash ("Look Here"), Elvis Costello ("Everybody's Cryin' Mercy"), ενώ ο Van Morrison κυκλοφόρησε ένα ολόκληρο άλμπουμ με τραγούδια του με τον τίτλο "Tell Me Something: The Songs of Mose Allison".


1972 Ο Αμερικανός μπασίστας και ιδρυτικό μέλος των The Allman Brothers Band, Berry Oakley (Raymond Berry Oakley III 1948-1972), απεβίωσε σε ηλικία 24 ετών όταν η μηχανή που οδηγούσε συγκρούστηκε με λεωφορείο στο Macon της Georgia.


1963 Στο Birmingham της Αγγλίας, οι The Beatles αναγκάζονται να ντυθούν αστυνομικοί ώστε ξεφύγουν από τους θαυμαστές τους που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τον χώρο που λίγο πριν είχαν πραγματοποιήσει συναυλία.


1999 Στην απονομή των MTV Europe Music Awards που πραγματοποιούνται στο Point του Δουβλίνου, ο Iggy Pop ανοίγει την βραδιά τραγουδώντας το "Lust for Life". Οι Blur κερδίζουν το βραβείο "Best Video" για το "Coffee & TV" και οι The Offspring το βραβείο "Best Rock".


2000 Στην κορυφή του US Billboard 200 βρίσκονται οι Limp Bizkit με το τρίτο στούντιο άλμπουμ τους με τον τίτλο "Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water". Θα παραμείνει στην κορυφή συνολικά για τρεις εβδομάδες. Το άλμπουμ έκανε την είσοδο του στο Billboard κατευθείαν στο No 1, πουλώντας την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Ήταν 18ο άλμπουμ σε πωλήσεις για το 2000 στις Η.Π.Α. Ένα μέρος του βίντεο για το τραγούδι "Rollin' (Air Raid Vehicle)", σε σκηνοθεσία του frontman του συγκροτήματος Fred Durst, γυρίστηκε στο World Trade Center της Νέας Υόρκης και συγκεκριμένα στην ταράτσα ενός από τους δίδυμους πύργους. Στις 6 Σεπτεμβρίου του 2001, στα MTV Video Music Awards κέρδισε το βραβείο "Best Rock Video"... Άλλα δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "My Generation", "My Way", "Take A Look Around", "Boiler", κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου