ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Σαν Σήμερα...12 Νοεμβρίου

1944 Ο πιανίστας, τραγουδοποιός και ενορχηστρωτής Booker T. Jones γεννήθηκε στο Memphis του Tennessee. Με την μπάντα του Booker T. & the MG's έπαιξαν στις σημαντικότερες ηχογραφήσεις της δισκογραφικής εταιρείας Stax και ο ίδιος έγραψε τραγούδια που έμειναν κλασικά, όπως τα "I Love You More Than Words Can Say" (Otis Redding), "Born Under a Bad Sign" (Albert King), "Green Onions", κ.α. Το 1992 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame και το 2007 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement". Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως Willie Nelson, Rufus Thomas, Ray Charles, Neil Young, Natalie Merchant, κ.α.


1945 Ο Καναδός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Neil Young (Neil Percival Young) γεννήθηκε στο Toronto. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της γενιάς του. Ξεκίνησε την καριέρα του σαν σόλο καλλιτέχνης, το 1966 δημιούργησε το συγκρότημα Buffalo Springfield και το 1969 ενσωματώθηκε με τους Crosby, Stills & Nash. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame δύο φορές. Μία σαν σόλο καλλιτέχνης το 1995 και μία σαν μέλος των Buffalo Springfield το 1997. Αποκαλείται και "Godfather of Grunge". Δημοφιλή τραγούδια του: "Heart of Gold", "Old Man", "Harvest Moon", "Rockin' in the Free World", κ.α.


1997 Ο κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Rainer Ptacek (1951-1997) απεβίωσε σε ηλικία 46 ετών από την ασθένεια του καρκίνου. Υπήρξε χαρισματικός μουσικός, κερδίζοντας την εκτίμηση πολλών σημαντικών καλλιτεχνών όπως οι Robert Plant (Led Zeppelin) και Billy Gibbons (ZZ Top).


1983 Στο No 1 του US Billboard 200 βρίσκονται οι The Police και το πέμπτο και τελευταίο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "Synchronicity". Οι ηχογραφήσεις έγιναν από το Δεκέμβριο του 1982 μέχρι το Φεβρουαρίου του 1983, στο στούντιο AIR του Montserrat και Le Studio του Quebec. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Every Breath You Take", "King of Pain", "Wrapped Around Your Finger", κ.α. Το 2003 στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time", βρέθηκε στη 445η θέση.


1996 Κυκλοφορεί το πρώτο στούντιο άλμπουμ του ράπερ Eminem με τον τίτλο "Infinite". Από τις χίλιες κασέτες και 100 βινύλια που τυπώθηκαν, πουλήθηκαν μόνο 250 αντίτυπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου