ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Σαν Σήμερα...3 Ιουλίου

1957 Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Laura Branigan (Laura Ann Branigan 1957-2004) γεννήθηκε στο Brewster της Νέας Υόρκης. Σημείωσε επιτυχία την δεκαετία του '80 με τραγούδια όπως τα "Gloria" και "Self Control". Το 1983 κέρδισε βραβείο Grammy για την συμμετοχή της στο soundtrack της ταινίας "Flashdance" με το τραγούδι "Imagination".


1969 Ο Βρετανός κιθαρίστας και ιδρυτής του rock συγκροτήματος The Rolling Stones, Brian Jones (Lewis Brian Hopkin Jones 1942-1969), βρέθηκε νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του στο Hartford. Ο θάνατος του χαρακτηρίστηκε ατύχημα. Πειραματίστηκε με διάφορα μουσικά όργανα και μουσικά στυλ. Ερχόμενος στο Λονδίνο, γνώρισε τους μουσικούς Alexis Korner, Paul Jones (Manfred Mann) και Jack Bruce (Cream) με τους οποίους έφτιαξε την πρώτη του μπάντα, παίζοντας Rhythm and Blues. Το 1962, έβαλε μια αγγελία στο περιοδικό Jazz News ψάχνοντας για μουσικούς. Κάπως έτσι δημιουργήθηκαν οι The Rolling Stones... Μετά την κυκλοφορία του "Let it Bleed" (1969), το συγκρότημα επρόκειτο να πραγματοποιήσει περιοδεία στην Αμερική. Λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε ο Jones με ναρκωτικά και καταδίκες εις βάρος του, του ανακοινώθηκε πως δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει. Στις 8 Ιουνίου του 1969, οι Mick Jagger, Keith Richards και Charlie Watts του ανακοινώνουν την πρόθεση τους να τον αντικαταστήσουν. Λίγες ημέρες αργότερα ανακοινώνει με δήλωση του πως φεύγει από την μπάντα. Αντικαταστήθηκε από τον 20χρονο Mick Taylor. Ήταν από τους φανατικούς υποστηριχτές της φράσης "sex, drugs and rock 'n' roll".



1971 Μια από τις πιο χαρισματικές προσωπικότητες στην ιστορίας της Rock, ο Jim Morrison (James Douglas Morrison 1943-1971), πέθανε σε ηλικία 27 ετών στο Παρίσι. Ο ιατροδικαστής δεν πραγματοποίησε νεκροψία, αν δεν υπήρχαν σημάδια πάλης, σύμφωνα με τους Γαλλικούς νόμους της εποχής δεν ήταν αναγκαία. Επίσημα πέθανε από καρδιακή προσβολή, ανεπίσημα από υπερβολική χρήση ναρκωτικών ουσιών. Ήταν δημοφιλής ως τραγουδιστής και στιχουργός του συγκροτήματος The Doors από το 1965 έως και το θάνατο του. Κυκλοφόρησε μαζί τους έξι άλμπουμ και γνώρισε την παγκόσμια αναγνώριση. Το 1993 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Singers of All Time", βρίσκεται στη θέση 47. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "Break on Through (To the Other Side)", "Light My Fire", "People Are Strange", "Love Me Two Times", "Hello, I Love You", "Touch Me", "Riders on the Storm", κ.α.



1973 Στο Hammersmith του Λονδίνου, ο David Bowie δίνει την τελευταία από τις 89 συναυλίες της περιοδείας Ziggy Stardust Tour. Οι παραστάσεις είχαν αρχίσει στις 5 Ιανουαρίου από το Greens Playhouse στη Γλασκόβη της Σκωτίας. Ο Βρετανός τραγουδιστής είναι τόσο κουρασμένος που δηλώνει: "Δεν πρόκειται να ξανακάνω συναυλίες. Σήμερα είναι η τελευταία..."


1988 Στο No 1 US Billboard Hot 100 βρίσκεται η Whitney Houston με το τραγούδι "I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me)". Είχε κυκλοφορήσει στις 28 Μαΐου και ήταν το πρώτο single από το άλμπουμ της "Whitney". Το 1988 κέρδισε για το τραγούδι αυτό, το βραβείο Grammy "Best Female Pop Vocal Performance" και το American Music Award "Favorite Pop/Rock Single".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου