ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Σαν Σήμερα...2 Ιουλίου

1949 Ο Αμερικανός πιανίστας Roy Bittan γεννήθηκε στο Queens της Νέας Υόρκης. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στην μπάντα του Bruce Springsteen, E Street Band, στην οποία ενσωματώθηκε τον Αύγουστο του 1974. Αποκαλείται και "The Professor". Επίσης έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες όπως οι David Bowie, Tracy Chapman, Chicago, Dire Straits, Peter Gabriel, Ian Hunter, Patty Smyth, κ.α.

1956 Ο Elvis Presley ηχογραφεί, στα RCA Studios της Νέας Υόρκης, τα τραγούδια "Don't Be Cruel", "Hound Dog" και "Anyway You Want Me". Το "Don't Be Cruel" ήταν γραμμένο από τον Otis Blackwell και γράφτηκε στο Grammy Hall of Fame και το 2004 συμπεριλήφθηκε στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time", στην 92η θέση.

1969 Στα Abbey Road Studios του Λονδίνου οι Paul McCartney, George Harisson και Ringo Starr ηχογραφούν τα τραγούδια "Golden Slumbers" και "Carry That Weight". Ο John Lennon απουσίαζε από τις ηχογραφήσεις λόγω του αυτοκινητιστικού ατυχήματος που είχε την προηγούμενη ημέρα στο Golspie της Σκωτίας.

1973 Οι Roxy Music ανακοινώνουν την αποχώρηση του Brian Eno από το συγκρότημα. Ο Eno αποχώρησε ύστερα από έντονη διαφωνία με τον τραγουδιστή του συγκροτήματος, Bryan Ferry.

2005 Στα πλαίσια του Live 8, 150 συγκροτήματα και 1250 μουσικοί πραγματοποιούν την ίδια στιγμή συναυλίες σε ολόκληρο τον πλανήτη με σκοπό να αφυπνίσουν την κοινή γνώμη σχετικά με τις άσχημες συνθήκες ζωής των κατοίκων της Αφρικανικής ηπείρου. Μεταξύ των καλλιτεχνών είναι και οι Madonna, Green Day, Paul McCartney, U2, Stevie Wonder, Jay-Z, Pink Floyd, Bjork, Jet, Simple Plan, Neil Young, Maroon 5, Pet Shop Boys, The Cure και Shakira.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου