ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Σαν Σήμερα...1 Ιουλίου

1915 O τραγουδιστής και τραγουδοποιός της Blues, Willie Dixon (William James Dixon 1915-1992) γεννήθηκε στο Vicksburg του Mississippi. Θεωρείται ένας από τους μουσικούς που καθιέρωσαν τον ήχο της Chicago Blues. Έχει γράψει μερικά από τα σημαντικότερα τραγούδια της blues, όπως "Little Red Rooster", "Hoochie Coochie Man", "Evil", "Back Door Man", "I Just Want to Make Love to You", "I Ain't Superstitious", "My Babe", "Bring It On Home", κ.α. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Muddy Waters, Howlin' Wolf και Little Walter. Το όνομα του γράφτηκε στο Blues Hall of Fame το 1980 και στο Rock and Roll Hall of Fame το 1994. Το 1989 κέρδισε το βραβείο Grammy "Best Traditional Blues Recording"για το άλμπουμ του "Hidden Charms". Τραγούδια του έχουν διασκευαστεί από πολλούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα, όπως Bob Dylan, Cream, Jimi Hendrix, Led Zeppelin, The Yardbirds, The Rolling Stones, Queen, The Doors, κ.α.


1945 Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Debbie Harry (Deborah Ann Harry) γεννήθηκε στο Miami. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή της στο συγκρότημα Blondie, με το οποίο γνώρισε επιτυχία τις δεκαετίες '70 και '80 με τραγούδια όπως: "Heart of Glass", "Atomic", "The Tide Is High", "Rapture", "Call Me", κ.α.



1959 Στο στούντιο της Columbia στη Νέα Υόρκη, ο Dave Brubeck και το κουαρτέτο του ηχογραφούν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Jazz, το ορχηστρικό "Take Five". Ήταν μια σύνθεση του Paul Desmond.



1963 Στα Abbey Road Studios του Λονδίνου, οι The Beatles ηχογραφούν το τραγούδι "She Loves You". Θα κυκλοφορήσει στις 23 Αυγούστου στην Μεγάλη Βρετανία και 16 Σεπτεμβρίου στην Αμερική.



1969 Οι The Doors κυκλοφορούν το τέταρτο στούντιο άλμπουμ τους, με τίτλο "The Soft Parade". Ηχογραφήθηκε από τον Ιούλιο του 1968 έως και τον Απρίλιο του 1969 στα Elektra Sound Recorders Studios του Los Angeles. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Touch Me", "Tell All the People", κ.α.



1978 Οι Foreigner κυκλοφορούν το νέο τους single, με τίτλο "Hot Blooded". Σκαρφάλωσε μέχρι την τρίτη θέση του US Billboard Hot 100 και οι πωλήσεις του ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Ήταν μέρος του δεύτερου στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος "Double Vision".

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου