ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Σαν Σήμερα...29 Ιουνίου

1948 Γεννήθηκε στο Nottingham της Αγγλίας, ο ντράμερ Ian Paice (Ian Anderson Paice). Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο rock συγκρότημα Deep Purple. Είναι το μόνο μέλος του γκρουπ που έχει συμμετάσχει σε όλα τα άλμπουμ που έχουν κυκλοφορήσει.



1953 Ο τραγουδιστής των Men at Work, Colin Hay (Colin James Hay), γεννήθηκε στο Kilwinning της Σκωτίας. Δημιούργησε το συγκρότημα το 1978 και το 1981 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο "Business as Usual" με μεγάλη επιτυχία. Δημοφιλή τραγούδια τους: "Who Can It Be Now?", "Down Under", κ.α. Το 1983 κέρδισαν το βραβείο Grammy, "Best New Artist". Μετά την διάλυση του συγκροτήματος το 1985 ακολούθησε σόλο καριέρα.



1967 Ο Graham Nash γράφει το τραγούδι "Marrakesh Express" εμπνευσμένος από το ταξίδι του, με το ομώνυμο τρένο, από το Marrakesh στη Casablanca. Ήταν μέρος του πρώτου ομότιτλου άλμπουμ του συγκροτήματος Crosby, Stills & Nash.



1968 Κυκλοφορεί το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του Βρετανικού συγκροτήματος Pink Floyd, με τίτλο "A Saucerful of Secrets". Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στα Abbey Road Studios από τον Αύγουστο του 1967 έως και τον Απρίλιο του 1968. Για την διαφήμιση του άλμπουμ, δίνουν δωρεάν συναυλία στο Hyde Park του Λονδίνου με τις συμμετοχές των Jethro Tull, Roy Harper και T. Rex.



1969 Στα πλαίσια του Denver Pop Festival στο Mile High Stadium του Colorado, οι The Jimi Hendrix Experience δίνουν την τελευταία τους παράσταση. Την στιγμή που το συγκρότημα παίζει το τραγούδι "Voodoo Child", το πλήθος φεύγει εκτός ελέγχου και η αστυνομία κάνει χρήση χημικών. Το συγκρότημα αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη σκηνή. Τη επόμενη ημέρα ανακοινώνεται η διάλυση του συγκροτήματος.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου