ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Σαν Σήμερα...29 Μαίου

29 Μαίου 1945 O Βρετανός τραγουδιστής, πιανίστας και τραγουδοποιός Gary Brooker γεννήθηκε στο Ανατολικό Λονδίνο. Το 1966 δημιούργησε τους Procol Harum με τους οποίους τον Μάιο του 1967 γνώρισε μεγάλη επιτυχία με την κυκλοφορία του τραγουδιού "A Whiter Shade of Pale". Μετά το 1977 ακολούθησε σόλο καριέρα. Το 1969 συμμετείχε σαν μουσικός στην μπάντα του Eric Clapton και συνεργάστηκε με τους Alan Parsons Project, κάνοντας φωνητικά στο τραγούδι "Limelight". Το 2003 τιμήθηκε από την Βασίλισσα της Αγγλίας με τον τίτλο "Member of the Order of the British Empire".

29 Μαίου 1967 Γεννήθηκε στο Manchester της Αγγλίας, ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Noel Gallagher. Είναι γνωστός από την συμμετοχή του στο Βρετανικό συγκρότημα Oasis από το 1991 (τότε είχαν την ονομασία The Rain) μέχρι και την διάλυση τους το 2010. Η προσφορά του στο συγκρότημα είναι κάτι παραπάνω από σημαντική, αφού έγραψε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες που τους καθιέρωσαν σαν ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα στον κόσμο. Δημοφιλή τραγούδια του: "Don't Look Back in Anger", "Cigarettes & Alcohol", "Wonderwall", "Stop Crying Your Heart Out", "Lyla", "Falling Down", κ.α. Μαζί με το συγκρότημα έχει κερδίσει 6 Brit Awards, μεταξύ αυτών το "Outstanding Contribution to Music" το 2007 και το "Brits Album of 30 Years" για το άλμπουμ "(What's the Story) Morning Glory?" του 1995, το 2010.

29 Μαίου 1997 Ο τραγουδοποιός και τραγουδιστής Jeff Buckley (Jeffrey Scott Buckley 1966-1997) πνίγηκε σε ηλικία 30 ετών, κολυμπώντας στο Wolf River στο Memphis του Tennessee. Ο Buckley, κατά την διάρκεια διαλύματος από τις ηχογραφήσεις για το νέο άλμπουμ του, μαζί με τον Keith Foti κατευθύνθηκε προς το ποτάμι φορώντας τις μπότες και τα ρούχα του και τραγουδώντας το "Whole Lotta Love" των Led Zeppelin. Το πτώμα του βρέθηκε στις 4 Ιουνίου. Μετά από νεκροψία δεν αποδείχτηκε η χρήση ναρκωτικών και ο θάνατος του χαρακτηρίστηκε "an accidental drowning". Ήταν γιος του τραγουδιστή Tim Buckley. Το μοναδικό άλμπουμ που κυκλοφόρησε, όσο ήταν στη ζωή, είχε τον τίτλο "Grace" (1994). Ήταν μια από τις μεγάλες ελπίδες της Αμερικάνικης rock μουσικής.

29 Μαίου 1971 Οι The Rolling Stones και το τραγούδι "Brown Sugar" βρίσκονται στο No 1 του US Billboard Hot 100. Ήταν μέρος του άλμπουμ "Sticky Fingers", το οποίο την ίδια στιγμή βρίσκεται στο No 1 του US Billboard 200.

29 Μαίου 1991 Αφού έχουν τελειώσει τις ηχογραφήσεις τους για το άλμπουμ "Nevermind", οι Nirvana δίνουν παράσταση στο Jabberjaw του Los Angeles. Στο ακροατήριο βρίσκεται ο Iggy Pop και η μπασίστρια των L7, Jennifer Finch, η οποία έχει φέρει μαζί της την καλύτερη της φίλη... Courtney Love.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου