ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Σαν Σήμερα...24 Μαίου

24 Μαίου 1941 Γεννήθηκε στο Duluth της Minnesota ένας από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς στην ιστορία της μουσικής, ο Bob Dylan (Robert Allen Zimmerman). Οι πολιτικοποιημένοι στίχοι του έγιναν, τις περισσότερες φορές, η σημαία για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την παγκόσμια ειρήνη. Στην μέχρι σήμερα πορεία του έχει κερδίσει 11 βραβεία Grammy, ένα Oscar "Best Original Song" και μία Χρυσή Σφαίρα για το τραγούδι "Things Have Changed" της ταινίας "Wonder Boys". Το περιοδικό Times τον χαρακτήρισε έναν από τους σημαντικότερους ανθρώπους του πλανήτη και καλλιτέχνες όπως οι Joe Strummer, John Lennon, Paul McCartney, Bruce Springsteen, David Bowie, Nick Cave, Syd Barrett, κ.α. έχουν δηλώσει στο παρελθόν πως με τα τραγούδια του διαμόρφωσε την rock μουσική. Δημοφιλή τραγούδια του: "Blowin' in the Wind", "The Times They Are a-Changin", "Like a Rolling Stone", "All Along the Watchtower", κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1988.

24 Μαίου 1963 Ο Αμερικανός κιθαρίστας και τραγουδιστής Elmore James (Elmore Brooks 1918-1963) πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρδιακή προσβολή στο Chicago. Αποκαλείται και "The King of the Slide Guitar", λόγω της μοναδικής δεξιοτεχνίας στην τεχνική Slide στη κιθάρα. Ο Brian Jones των The Rolling Stones, ο Jeremy Spencer των Fleetwood Mac και ο Jimi Hendrix είχαν δηλώσει πως ο James υπήρξε μεγάλη τους επιρροή. Δημοφιλή τραγούδια του: "Done Somebody Wrong", "One Way Out", "The Sky Is Crying", κ.α.

24 Μαίου 1991 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Gene Clark πέθανε από καρδιακή προσβολή στο Sherman Oaks της California, σε ηλικία 46 ετών. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος The Byrds όπου συμμετείχε στην συγγραφική ομάδα και κάποια από τα κλασικά τους τραγούδια φέρουν και το όνομα του, "All I Really Want to Do", "Set You Free This Time", "Here Without You", κ.α.

24 Μαίου 1968 Κυκλοφορεί το single των The Rolling Stones, "Jumpin' Jack Flash". Η κυκλοφορία του τραγουδιού επισκιάζεται από την σύλληψη του τραγουδιστή Mick Jagger και της Marianne Faithfull, στο σπίτι του Keith Richards, με την κατηγορία της κατοχής και χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

24 Μαίου 1982Οι The Clash απολύουν τον ντράμερ τους, Topper Headon. Η εξάρτηση του Headon από την ηρωίνη είχε αρχίσει να γίνεται σοβαρό πρόβλημα για την μπάντα. Την θέση του πήρε ο αρχικός ντράμερ της μπάντας Terry Chimes.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου