ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Σαν Σήμερα...26 Μαίου

26 Μαίου 1964 Ο Αμερικανός rock τραγουδιστής, τραγουδοποιός και κιθαρίστας Lenny Kravitz (Leonard Albert Kravitz) γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη των Η.Π.Α. Κέρδισε το βραβείο Grammy "Best Male Rock Vocal Performance", για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια από το 1999 έως και το 2002 για τα τραγούδια "Fly Away", "American Woman", "Again" και "Dig In". Το 2002 κέρδισε το American Music Award "Favorite Pop/Rock Male Artist". Μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει 9 άλμπουμ, 8 στούντιο και μια συλλογή τραγουδιών, με πωλήσεις παγκοσμίως πάνω από 40 εκατομμύρια αντίτυπα.

26 Μαίου 1969 Ο John Lennon και η Yoko Ono αρχίζουν την "bed-in for Peace" διαμαρτυρία τους, στο δωμάτιο 1742 του ξενοδοχείο La Reine Elizabeth στο Montreal του Καναδά. Θα παραμείνουν ξαπλωμένοι δίνοντας συνεντεύξεις σε δημοσιογράφους, υπερασπιζόμενοι την παγκόσμια ειρήνη, για οκτώ ημέρες. Σε εκείνο το δωμάτιο θα ηχογραφηθεί, την 1 Ιουνίου με πρόχειρη εγκατάσταση, το τραγούδι ύμνος του αντιπολεμικού κινήματος "Give Peace a Chance".

26 Μαίου 1973 Οι Deep Purple κυκλοφορούν το single "Smoke on the Water". Είχε πρωτοκυκλοφορήσει με το άλμπουμ "Machine Head", τον Μάρτιο του 1972. Το τραγούδι, όπως και το υπόλοιπο άλμπουμ, είχε ηχογραφηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου του 1971 στο Grand Hotel του Montreux της Ελβετίας, με τη χρήση του κινητού στούντιο των The Rolling Stones (Rolling Stones Mobile Studio).

26 Μαίου 1993 Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης άρει την απαγόρευση που είχε επιβάλει στα τραγούδια των καλλιτεχνών: The Beatles, Bob Dylan, Chicago και Creedence Clearwater Revival. Οι Prince και Guns N' Roses παραμένουν στην μαύρη λίστα...

26 Μαίου 2006 Κυκλοφορεί στην Αμερική, μια ημέρα μετά την Μεγάλη Βρετανία, το έβδομο στούντιο άλμπουμ του industrial rock/metal τραγουδιστή και τραγουδοποιού Marilyn Manson, με τίτλο "The High End of Low". Κατάφερε να σκαρφαλώσει μέχρι το Νο4 του US Billboard χωρίς καλύτερη συνέχεια.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου