ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Σαν Σήμερα...28 Μαίου

28 Μαίου 1910 Ο Αμερικανός blues κιθαρίστας και τραγουδιστής T-Bone Walker (Aaron Thibeaux Walker 1910-1975) γεννήθηκε στο Linden του Texas. Θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους κιθαρίστες της modern blues. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone με τους 100 καλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών, βρίσκεται στη θέση No 47. Υπήρξε μεγάλη επιρροή για τους Chuck Berry, B.B. King, Jimi Hendrix, κ.α.

28 Μαίου 1945 Ο τραγουδιστής και κιθαρίστας John Fogerty γεννήθηκε στο Berkeley της California. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο rock συγκρότημα Creedence Clearwater Revival. Ενσωματώθηκε με το συγκρότημα το 1967 και δύο χρόνια αργότερα, με την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ, γνώρισαν επιτυχία με τραγούδια όπως τα "Susie Q" και "I Put a Spell on You" (Screamin' Jay Hawkins). Αργότερα ακολούθησαν και άλλες επιτυχίες, όπως "Bad Moon Rising", "Proud Mary", "Have You Ever Seen the Rain?", κ.α. Από το 1973 ακολούθησε σόλο καριέρα, με τραγούδια όπως το "Rockin' All Over the World" το οποίο αργότερα διασκεύασαν και οι Status Quo. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame, με αυτό των CCR, το 1993. Το άλμπουμ του "Revival" που κυκλοφόρησε το 2007, ήταν υποψήφιο για το βραβείο Grammy "Best Rock Album" αλλά έχασε από τους Foo Fighters.

28 Μαίου 1970 Ο τραγουδιστής, κιθαρίστας και μπασίστας του Βρετανικού συγκροτήματος Doves, Jimi Goodwin (Jamie Francis Alexander Goodwin), γεννήθηκε στο Manchester. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1998 και από τότε έχουν κυκλοφορήσει 4 στούντιο άλμπουμ με τραγούδια επιτυχίες όπως τα "Here It Comes", "There Goes the Fear", "Kingdom of Rust", κ.α.

28 Μαίου 1977 Οι Sting, Stewart Copeland και Andy Summers βρίσκονται για πρώτη φορά πάνω στην σκηνή για μια συναυλία στο Παρίσι, σαν το συγκρότημα του Mike Howlett, Strontium 90. Συμπτωματικά, ακριβώς μετά από 30 χρόνια, ξαναβρίσκονται μαζί για την πρώτη συναυλία στα πλαίσια της περιοδείας The Police Reunion Tour στο General Motors Place στο Vancouver του Καναδά, μπροστά σε 22 χιλιάδες κόσμο.

28 Μαίου 2006 Στην πρώτη θέση των Βρετανικών Album Charts βρίσκονται για τρίτη και τελευταία εβδομάδα οι Red Hot Chili Peppers με το ένατο στούντιο άλμπουμ τους "Stadium Arcadium". Είχε κυκλοφορήσει στις 5 Μαΐου. Μόνο την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του πούλησε στην Αμερική 450.000 αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια: "Dani California", "Snow (Hey Oh)", "Desecration Smile", "Hump De Bump" και "Tell Me Baby".

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου